A táborról

A megújult KÖSZI Téli berek tábor azoknak a 18-29 éves fiataloknak szól, akik az ifjúsági táborokból már kinőttek, és még nem családos fiatal felnőttként keresik az útjukat, vagyis érettségizők, főiskolások, egyetemisták, pályakezdők.
A tábor célja segíteni eligazodni a felnőtt életüket éppen elkezdőket az útvesztőben, amit a nagybetűs életbe való kikerülés jelent: az iskolapadból a munkába és felsőfokú tanulmányokba, zsebpénz helyett önálló pénzgyűjtésbe, puskázás helyett vizsgán való helytállásba, biztonságos kiscsoportból a felnőtt kapcsolatokba, szülői házból a (talán távoli) saját otthonba. A kamaszkori identitáskeresés után ez az időszak az elköteleződésé, társ, szakma, életstílus vagy baráti kapcsolatok mellett – és ez korántsem könnyű, hiszen az irányítás már a fiatal felnőtté, a választási lehetőség és a buktatók száma azonban igen nagy.
A tábor küldetése, hogy bonyolult világunkban egy kis kapaszkodót nyújtson, olyan szórakoztató, de egyben elmélyülni is képes, szerető közösséget, ahol nem kell buliarcnak lenni, de túlzottan felnőttet sem kell játszani, ahol lehet azonosulni vagy épp elszakadni a szülői mintától, és lehet közösen gondolkodni arról, mit is akarunk valójában az életünktől.

Érettségizőknek

Amennyiben elmúltál már 18 éves, de még középiskolás vagy, lehetőséged van a KÖSZI ifjúsági táboraiban (KÖSZI Életfonal tábor, KÖSZI Napvető kreatív tábor, KÖSZI Nyomkereső tábor), valamint a SZIVI Ifjúságivezető-képző táborban is részt venni. Itt azonban meg kell hoznod egy fontos döntést: amennyiben részt veszel a fiatal felnőtteknek szóló KÖSZI Téli berek táborban, úgy szemünkben is felnőtté válsz, és táborozóként már nem tudsz a KÖSZI ifjúsági táboraiban részt venni.

1.) 4 féle típusú programra számíthatsz a KÖSZI Téli berek táborban:

a) spirituális programok: éneklés, áhítat, istentisztelet
b) tartalmi programok: előadások (meghívott és belső előadók) és kapcsolódó, választható workshopok
c) szórakoztató programok: csapatépítés, vetélkedők, csapatjátékok és záróbuli
d) szabadidős programok: közös téli mozgásformák ízlés (és havazás) szerint

2.) Napi programszerkezet:

a) Délelőtt: Interaktív előadás, majd választott témák megbeszélése workshopok formájában, önismereti elemekkel színesítve.
b) Délután: Kötetlen szórakoztató, illetve szabadidős programok.
c) Este: Összerázódást, lelki elmélyülést és közös bulizást lehetővé tevő programok.

3.) Interaktivitás: A résztvevők előre is, illetve a helyszínen is beleszólást kaphatnak a program alakításába, maguk választhatják meg, mi az, amiben szeretnének részt venni.

További információk hamarosan!

Minél korábban jelentkezel és utalod át a költségtérítést, annál kevesebbet kell fizetned!

A költségtérítés tartalmazza a következőket:

  • Napi ötszöri étkezés (részletesen lásd az Étkezés menüpontnál)
  • Programköltség
  • A tábor időtartama alatt történő esetleges utazási költségeket
  • Szálláshely költsége

A költségtérítés NEM tartalmazza a következőket:

  • A lakhely és a tábor helyszíne közötti utazási költség.
  • Ágyneműhuzat költsége. FONTOS! Ágyneműt a helyszínen nem tudnak biztosítani, kérjük mindenki hozzon hálózsákot vagy huzatot.
  • Tábori póló költsége, mely 2.000 Ft-ért vásárolható meg.

További információk hamarosan!

A táborban napi 5-ször biztosítunk étkezést:

reggeli: kenyér, felvágott, sajt, zöldség, lekvár, müzli, tej, tea;
ebéd: meleg étel;
uzsonna: gyümölcs;
vacsora: meleg étel vagy kenyér, felvágott, sajt, zöldség lekvár, tej, tea;
pótvacsora: kenyér, felvágott, sajt, zöldség lekvár, tej, tea.

Bármikor lehetősége van a részvételt lemondó jelentkezőnek maga helyett mást küldeni: ebben az esetben banki és adminisztrációs költségeket nem vonunk le, a befizetett összeget az új jelentkező befizetésének tekintjük. A jelentkezést visszamondó és az új jelentkező a befizetett összeg elszámolását maguk között rendezik el. A jelentkezés ilyen fajta cseréjét feltétlenül kérjük előre, e-mailben jelezni.

További információk hamarosan!

Amennyiben a család anyagi helyzete miatt problémát jelent a részvételi díj, illetve az utazási költség előteremtése a kedvezmények igénybevétele után is, úgy a Szívvel-Lélekkel Alapítvány Kincskereső pályázatán kérhetsz támogatást a részvételi díjhoz, illetve az utazási költségekhez. A Kincskereső pályázatot az Alapítvány csak általános és középiskolásoknak írja ki. A jelentkezéshez keresd fel a Szívvel-Lélekkel Alapítvány honlapját.

A Szívvel-Lélekkel Alapítvány gondoskodik arról, hogy azok a fiatalok is eljussanak a KÖSZI-táborokba, akik családjának ez súlyos anyagi terhet jelentene. Az alapítvány kizárólag civil pályázati forrásokból, 1%-os felajánlásokból és magánadományokból tartja fenn működését. Ezért kérjük, hogy amennyiben módod és lehetőséged van rá, támogasd a Szívvel-Lélekkel Alapítványt adománnyal, hogy a szűkülő források mellett is minél több rászoruló gyermeknek és fiatalnak adhassanak önkénteseink táborainkban életre szóló élményeket, segíthessék lelki és értékbeli fejlődésüket.

Az adomány befizetésének részleteit a Szívvel-Lélekkel Alapítvány honlapján éred el.

A KÖSZI Téli berek értékkereső tábor kapcsolattartója:

Tóth Enikő
kapcsolati és operatív munkatárs
+36 70 209 3307
koszi@koszi.net


Created with flickr slideshow.