9. KÖSZI Téli berek értékkereső tábor
2018. február 08-11. – Balatongyörök

Idei mottónk: Pénzt vagy életet?
Korosztály: 18–29 éveseknek

Te mire volnál képes pár millió forintért? Vajon a pénz tényleg nem boldogít? “…az jelenti a rangot, hogy mekkora állat az autód…?” És ha igen, akkor mitévők legyünk? Volna kedved velünk ötletelni és gondolkodni erről?
A tél derekán már belefáradtál a hétköznapok szürkeségébe, és szeretnél kikapcsolni, kiüríteni az agyad, megtölteni élményekkel, inspiráló új találkozásokkal? Feltöltő gondolatok, mély barátságok, egy szerető és befogadó közösség várnak a téli Balaton partján, mely korcsolyázni és remélhetőleg kipirulva hócsatázni hív. Ki mi mondta, hogy ha felnőtt vagy, nem táborozhatsz? Meghitt éjszakai csevegések, nagy házibuli, közös kajálások és bensőséges áhítatok várnak a KÖSZI Téli berek értékkereső táborban, amely fiatal felnőtteknek szól.

1.) 4 féle típusú programra számíthatsz a KÖSZI Téli berek táborban:

a) spirituális programok: éneklés, áhítat, istentisztelet
b) tartalmi programok: előadások (meghívott és belső előadók) és kapcsolódó, választható workshopok
c) szórakoztató programok: csapatépítés, vetélkedők, csapatjátékok és záróbuli
d) szabadidős programok: közös téli mozgásformák ízlés (és havazás) szerint

2.) Napi programszerkezet:

a) Délelőtt: Interaktív előadás, majd választott témák megbeszélése workshopok formájában, önismereti elemekkel színesítve.
b) Délután: Kötetlen szórakoztató, illetve szabadidős programok.
c) Este: Összerázódást, lelki elmélyülést és közös bulizást lehetővé tevő programok.

3.) Interaktivitás: A résztvevők előre is, illetve a helyszínen is beleszólást kaphatnak a program alakításába, maguk választhatják meg, mi az, amiben szeretnének részt venni.

A Sóvár Balatongyörökön, alig száz méterre a parttól várja télen-nyáron az elcsendesedésre, békére nyugalomra váró csoportokat.

A Sóvár címe: 8313 Balatongyörök, Petőfi Sándor u. 1.

Autóbusszal: Átszállás nélkül a budapesti Népliget autóbusz-pályaudvarról induló autóbusszal lehet eljutni Balatongyörökre. A jegyet a “Bejárati út” megállóig kell megvenni. A megállótól a Kossuth Lajos utcán kell elindulni a Balaton irányába, majd balra a második utca már a Petőfi utca lesz.
Autóval: Budapestről az M7-es autópályáról a Keresztúri pihenőhely után kell a 68-as útra letérni, majd egy körforgalom után a 76-os úton tovább kell haladni Balatonszentgyörgy irányába. Balatonszentgyörgy után, Keszthelyen áthaladva érkezünk Balatongyörökre. Balatongyörökre beérve a postánál a körforgalmat követve a Kossuth Lajos utcába kell bekanyarodnunk a Balaton irányába, majd az első lehetőségnél balra kell fordulni a Csont Ferenc utcába. Néhány méter után jobbra fordulunk, s a továbbiakban az utat követve megérkezünk a célhoz a bal oldalon.
Vonattal: A Déli pályaudvarból két, illetve három átszállással lehet eljutni Balatongyörökre. A jegyet Balatongyörökig kell megvenni Tapolca vagy Székesfehérvár és Tapolca állomásokon keresztül. A vasútállomásnál egyből jobbra kell fordulni, ami már a Petőfi Sándor utca.

Minél korábban jelentkezel és utalod át a költségtérítést, annál kevesebbet kell fizetned!

 • EarlyBird jelentkezési időszak: 2017. november 8. – 2018. január 12.
  Költségtérítés: 15.000 Ft
  Kedvezmények:
  Diákoknak: – 2.000 Ft, azaz fizetendő: 13.000 Ft
  KÖSZI-tagoknak*: – 3.000 Ft, azaz fizetendő: 12.000 Ft
 • StandardBird jelentkezési időszak: 2018. január 13. – február 7.
  Költségtérítés: 17.000 Ft
  Kedvezmények:
  Diákoknak: – 2.000 Ft, azaz fizetendő: 15.000 Ft
  KÖSZI-tagoknak*: – 3.000 Ft, azaz fizetendő: 14.000 Ft

*KÖSZI-tag alatt a KÖSZI Egyesületbe belépett aktív vagy pártoló tagot értjük.

Felhívjuk a figyelmet, hogy nem elegendő az egyes időszakok végéig jelentkezned, a költségtérítést is addig szükséges befizetned. A befizetés időpontjának a befizetési bizonylaton szereplő dátumot tekintjük. Internetes átutalás esetén kérjük mentsd el az elektronikus átutalás bizonylatát, és azt küldd el.

A 9. KÖSZI Téli berek értékkereső tábor költségtérítését a KÖSZI bankszámlaszámára kell utalni a következők szerint:

Kedvezményezett neve: KÖSZI Egyesület
Számlaszám: 10701506-66304865-51100005 (CIB Bank)
Közlemény: T1 Támogatás + (táborozó neve)

A költségtérítést a következő módon juttathatod el hozzánk:

 • banki átutalással;
 • közvetlen banki befizetéssel;
 • belföldi postautalványon (piros csekk), de ebben az esetben csak a bankszámlát tudjuk címzésképpen elfogadni.

Kérjük, hogy a KÖSZI székhelyére postán ne küldj pénzt. Kizárólag bankszámlaszámára küldd a költségtérítést. A postai címre küldött befizetések nem érkeznek meg! Az általad fizetendő teljes költségtérítés befizetése után küldd el a befizetési azonosítót a koszi@koszi.net címre. Ez átutalás esetén a tranzakciós szám, közvetlen banki befizetés, vagy belföldi postautalvány (piros csekk) esetén a fiókszám + ügyletszám.

A költségtérítés tartalmazza a következőket:

 • Napi ötszöri étkezés (részletesen lásd az Étkezés menüpontnál)
 • Programköltség
 • A tábor időtartama alatt történő esetleges utazási költségeket
 • Szálláshely költsége

A költségtérítés NEM tartalmazza a következőket:

 • A lakhely és a tábor helyszíne közötti utazási költség.
 • Ágyneműhuzat költsége, mely 750 Ft azoknak, akik nem hoznak hálózsákot vagy ágyneműhuzatot.
 • Tábori póló költsége, mely 2.000 Ft-ért vásárolható meg.

 

A táborban napi 5-ször biztosítunk étkezést:

reggeli: kenyér, felvágott, sajt, zöldség, lekvár, müzli, tej, tea;
ebéd: meleg étel;
uzsonna: gyümölcs;
vacsora: meleg étel vagy kenyér, felvágott, sajt, zöldség lekvár, tej, tea;
pótvacsora: kenyér, felvágott, sajt, zöldség lekvár, tej, tea.

Cserejelentkező küldése esetén:

Bármikor lehetősége van a részvételt lemondó jelentkezőnek maga helyett cserejelentkezőt küldeni: ennek külön költsége nincs, a befizetett összeget a cserejelentkező befizetésének tekintjük. A részvételt lemondó jelentkező és a cserejelentkező a befizetett összeg elszámolását maguk között rendezik el. A cserejelentkező nevét feltétlenül kérjük előre, e-mailben jelezni.

Teljes lemondással, cserejelentkező küldése nélkül:

Amennyiben a részvételt lemondó jelentkező nem küld maga helyett cserejelentkezőt, abban az esetben a befizetett költséghozzájárulás egy részét beszámítjuk egy következő KÖSZI-táborba való jelentkezéskor. A beszámítást csak írásban történő lemondás esetén tudjuk biztosítani, és annak mértéke a lemondás időpontjától függ.

Jelentkezés lemondása az EarlyBird jelentkezési időszakban, azaz 2017. november 8. és 2018. január 12. között

Ebben az esetben a befizetett összeg 60%-át tudjuk beszámítani. Ilyenkor már megrendelünk bizonyos szolgáltatásokat, illetve előzetes létszámot jelentünk a szálláshely felé, és ezeket már nem minden esetben lehet módosítani.

Jelentkezés lemondása a StandardBird jelentkezési időszakban, azaz 2018. január 13. és 2018. február 7. között

Ebben az esetben a befizetett összeg 30%-át tudjuk beszámítani. Ilyenkor már a szükséges eszközök jelentős részét megvásároljuk, a szükséges szolgáltatások legnagyobb részét megrendeljük, amelyeket már nem minden esetben lehet visszamondani.

Amennyiben a család anyagi helyzete miatt problémát jelent a részvételi díj, illetve az utazási költség előteremtése a kedvezmények igénybevétele után is, úgy a Szívvel-Lélekkel Alapítvány Kincskereső pályázatán kérhetsz támogatást a részvételi díjhoz, illetve az utazási költségekhez. A Kincskereső pályázatot az Alapítvány csak általános és középiskolásoknak írja ki. A jelentkezéshez keresd fel a Szívvel-Lélekkel Alapítvány honlapját.

A Szívvel-Lélekkel Alapítvány gondoskodik arról, hogy azok a fiatalok is eljussanak a KÖSZI-táborokba, akik családjának ez súlyos anyagi terhet jelentene. Az alapítvány kizárólag civil pályázati forrásokból, 1%-os felajánlásokból és magánadományokból tartja fenn működését. Ezért kérjük, hogy amennyiben módod és lehetőséged van rá, támogasd a Szívvel-Lélekkel Alapítványt adománnyal, hogy a szűkülő források mellett is minél több rászoruló gyermeknek és fiatalnak adhassanak önkénteseink táborainkban életre szóló élményeket, segíthessék lelki és értékbeli fejlődésüket.

Az adomány befizetésének részleteit a Szívvel-Lélekkel Alapítvány honlapján éred el.

A KÖSZI Téli berek értékkereső tábor kapcsolattartója:

Tóth Enikő
kapcsolati és operatív munkatárs
+36 70 209 3307
koszi@koszi.net


Created with flickr slideshow.