9. KÖSZI Téli berek évindító hétvége
2018. február 08-11. – Balatongyörök

Idei mottónk: Pénzt vagy életet?
Korosztály: 18–29 éveseknek

Te mire volnál képes pár millió forintért? Vajon a pénz tényleg nem boldogít? “…az jelenti a rangot, hogy mekkora állat az autód…?” És ha igen, akkor mitévők legyünk? Akárhogy is állsz hozzá, a pénz az életed része, és jó ha tudod, mit kezdj vele.  Egyáltalán mi az a pénz? Volna kedved egy izgalmas interaktív játékban részt venni, érdekes előadásokat hallgatni, velünk ötletelni és gondolkodni mindezekről a kérdésekről? A tanulságos programok után vár a közös bulizás, filmezés és talán még korizás is a Balaton jegén.

A tél derekán már belefáradtál a hétköznapok szürkeségébe, és szeretnél kikapcsolni, kiüríteni az agyad, megtölteni élményekkel, inspiráló új találkozásokkal? Feltöltő gondolatok, mély barátságok, egy szerető és befogadó közösség várnak a téli Balaton partján, mely korcsolyázni és remélhetőleg kipirulva hócsatázni hív. Ki mi mondta, hogy ha felnőtt vagy, nem próbálhatsz ki izgalmas programokat? Meghitt éjszakai csevegések, nagy házibuli, közös kajálások és bensőséges áhítatok várnak a KÖSZI Téli berek évindító hétvégén, amely fiatal felnőtteknek szól.

Érdekel a hétvége, ElőregisztrálokBiztosan jövök, jelentkezem

Kiemelt programjaink

Szabad a gazdag! – dr. Veres Pál előadása

A pénz megszerzése, azzal való gazdálkodás, gyarapítás bizonyára mindannyiunk számára napi kihívás. A kérdés nem csak az, hogy milyen tudással, szokásokkal, külső segítséggel tudunk a kihívásnak megfelelni, hanem az is, hogy mit jelent valójában számunkra a pénz. A pénzzel kapcsolatos kultúránk jelentheti szűkebb értelemben a „pénzzel bánás” kultúráját és tágabban azt, miképpen tudjuk a pénzt a közösségek szintjén, így családunkban is „magasabb célok” életünk kultúrájának szolgálatába állítani. A pénz válik-e maga a fő értékké és értékmérővé, vagy közös értékeink szolgálója lesz?

Az előadás érinteni fogja a pénzügyi kultúránk forrásait, a pénzügyi egészség lényegét, a pénzzel kapcsolatos jó és rossz szokásokat, a jó és rossz adósság problémáját, a befektetés és a spekuláció különbségét, az anyagi-vagyoni biztonság eszközeit és életünk 10 nagy fordulópontjának összefüggését a pénzügyi kultúránkkal. A pénzügyi kultúra és pénzügyeink sikeres menedzselése szorosan összefügg közösségeinkben az interperszonális és intézményi bizalom fokával.

Dr. Veres Pál
egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem

Tegyünk egy lépést előre! – Szerepjáték a társadalmi különbségekről

Az egészséges, középosztálybeli, minimum érettségivel és magyar állampolgársággal rendelkező fiatalok legtöbbször az hiszik, körülöttük mindenki úgy él, ahogy ők. Mindenki számára lehetséges moziba menni, kivenni a hűtőből egy Túró Rudit, egyetemre menni vagy azzal barátkozni össze, akivel szeretne. Ez a játék lehetővé teszi, hogy a hazánkban uralkodó társadalmi különbségek mélyére láss, és belebújj olyan fiatalok bőrébe, akiknek kicsit más az élete. Érezd a finom szövésű ruha tapintását a bőrődön, vagy a lejárt szavatosságú étel ízét a szádban. Látni, hogy a lehetőségeid széles panorámája tárul ki előtted, vagy tudni, hogy sosem tekintenek rád teljes értékű emberként. És a legnagyobb kérdés: vajon milyen érzés bármelyik bőrben élni? Szeretnél kibújni a tiédből? A pénz lehetővé teszi, hogy leszámolj a hátrányos helyzettel? Van kiút a társadalmi kasztból, ahol élsz – képzeletben vagy a játékban? Ki segíthet Neked?

Dr. Horváthné Pellionisz Petra
tanácsadó szakpszichológus, tréner és coach

Szociopoly a KÖSZI Téli berek évindító hétvégén!

A Szociopoly egy érzékenyítő társasjáték, amelyben a játékosoknak a mélyszegénységben élők viszonyai között kell túlélnie a 30 napot. Minden játékos megkapja a ma Magyarországon elérhető támogatásokat, emellett közmunkából vagy feketemunkából szerezhetnek jövedelmet, és akinek szerencséje van, az találhat vagy nyerhet is pénzt. Mindenkinek kell élelmiszert vásárolnia, be kell fizetnie a lakásfenntartás költségeit, ezen kívül a gyermekek iskoláztatása, a ruházkodás, az orvosi ellátás is kiadásokkal járhatnak. Ha valakinek nincs pénze, akkor vásárolhat hitelbe, vagy az uzsorástól kérhet kölcsönt.

A Szociopoly arra nyújt jó lehetőséget, hogy mindazokat a kérdéseket, amelyeket a szegénységgel kapcsolatban megfogalmazunk, érzünk, vagy tudni vélünk átgondolhassuk, illetve a játék folyamán kipróbálhassuk.
Bővebb információ:
 www.szociopoly.hu és https://www.facebook.com/szociopoly

1.) 4 féle típusú programra számíthatsz a KÖSZI Téli berek évindító hétvégén:

a) spirituális programok: éneklés, áhítat, istentisztelet
b) tartalmi programok: előadások (meghívott és belső előadók) és kapcsolódó, választható workshopok
c) szórakoztató programok: csapatépítés, vetélkedők, csapatjátékok, filmnézés és záróbuli
d) szabadidős programok: közös téli mozgásformák ízlés (és havazás) szerint

2.) Napi programszerkezet:

a) Délelőtt: Interaktív előadás, majd választott témák megbeszélése workshopok formájában, önismereti elemekkel színesítve.
b) Délután: Kötetlen szórakoztató, illetve szabadidős programok.
c) Este: Összerázódást, lelki elmélyülést és közös bulizást lehetővé tevő programok.

3.) Interaktivitás: A résztvevők előre is, illetve a helyszínen is beleszólást kaphatnak a program alakításába, maguk választhatják meg, mi az, amiben szeretnének részt venni.

A Sóvár Balatongyörökön, alig száz méterre a parttól várja télen-nyáron az elcsendesedésre, békére nyugalomra váró csoportokat.

A Sóvár címe: 8313 Balatongyörök, Petőfi Sándor u. 1.

Autóbusszal: Átszállás nélkül a budapesti Népliget autóbusz-pályaudvarról induló autóbusszal lehet eljutni Balatongyörökre. A jegyet a “Bejárati út” megállóig kell megvenni. A megállótól a Kossuth Lajos utcán kell elindulni a Balaton irányába, majd balra a második utca már a Petőfi utca lesz.
Autóval: Budapestről az M7-es autópályáról a Keresztúri pihenőhely után kell a 68-as útra letérni, majd egy körforgalom után a 76-os úton tovább kell haladni Balatonszentgyörgy irányába. Balatonszentgyörgy után, Keszthelyen áthaladva érkezünk Balatongyörökre. Balatongyörökre beérve a postánál a körforgalmat követve a Kossuth Lajos utcába kell bekanyarodnunk a Balaton irányába, majd az első lehetőségnél balra kell fordulni a Csont Ferenc utcába. Néhány méter után jobbra fordulunk, s a továbbiakban az utat követve megérkezünk a célhoz a bal oldalon.
Vonattal: A Déli pályaudvarból két, illetve három átszállással lehet eljutni Balatongyörökre. A jegyet Balatongyörökig kell megvenni Tapolca vagy Székesfehérvár és Tapolca állomásokon keresztül. A vasútállomásnál egyből jobbra kell fordulni, ami már a Petőfi Sándor utca.

Minél korábban jelentkezel és utalod át a költségtérítést, annál kevesebbet kell fizetned!

 • EarlyBird jelentkezési időszak: 2017. november 8. – 2018. január 12.
  Költségtérítés: 15.000 Ft
  Kedvezmények

  • Diákoknak: – 2.000 Ft, azaz fizetendő: 13.000 Ft
  • KÖSZI-tagoknak*: – 3.000 Ft, azaz fizetendő: 12.000 Ft
 • StandardBird jelentkezési időszak: 2018. január 13. – február 7.
  Költségtérítés: 17.000 Ft
  Kedvezmények:

  • Diákoknak: – 2.000 Ft, azaz fizetendő: 15.000 Ft
  • KÖSZI-tagoknak*: – 3.000 Ft, azaz fizetendő: 14.000 Ft

*KÖSZI-tag alatt a KÖSZI Egyesületbe belépett rendes vagy pártoló tagot értjük.

Felhívjuk a figyelmet, hogy nem elegendő az egyes időszakok végéig jelentkezned, a költségtérítést is addig szükséges befizetned. A befizetés időpontjának a befizetési bizonylaton szereplő dátumot tekintjük. Internetes átutalás esetén kérjük mentsd el az elektronikus átutalás bizonylatát, és azt küldd el.

A 9. KÖSZI Téli berek évindító hétvége költségtérítését a KÖSZI bankszámlaszámára kell utalni a következők szerint:

Kedvezményezett neve: KÖSZI Egyesület
Számlaszám: 10701506-66304865-51100005 (CIB Bank)
Közlemény: T1 Támogatás + (résztvevő neve)

A költségtérítést a következő módon juttathatod el hozzánk:

 • banki átutalással;
 • közvetlen banki befizetéssel;
 • belföldi postautalványon (piros csekk), de ebben az esetben csak a bankszámlát tudjuk címzésképpen elfogadni.

Kérjük, hogy a KÖSZI székhelyére postán ne küldj pénzt. Kizárólag bankszámlaszámára küldd a költségtérítést. A postai címre küldött befizetések nem érkeznek meg! Az általad fizetendő teljes költségtérítés befizetése után küldd el a befizetési azonosítót a koszi@koszi.net címre. Ez átutalás esetén a tranzakciós szám, közvetlen banki befizetés, vagy belföldi postautalvány (piros csekk) esetén a fiókszám + ügyletszám.

A költségtérítés tartalmazza a következőket:

 • Napi ötszöri étkezés (részletesen lásd az Étkezés menüpontnál)
 • Programköltség
 • A hétvége időtartama alatt történő esetleges utazási költségeket
 • Szálláshely költsége

A költségtérítés NEM tartalmazza a következőket:

 • A lakhely és a hétvége helyszíne közötti utazási költség.
 • Ágyneműhuzat költsége, mely 750 Ft azoknak, akik nem hoznak hálózsákot vagy ágyneműhuzatot.
 • KÖSZI póló költsége, mely 2.000 Ft-ért vásárolható meg.

 

A hétvégén napi 5-ször biztosítunk étkezést:

reggeli: kenyér, felvágott, sajt, zöldség, lekvár, müzli, tej, tea;
ebéd: meleg étel;
uzsonna: gyümölcs;
vacsora: meleg étel vagy kenyér, felvágott, sajt, zöldség lekvár, tej, tea;
pótvacsorakenyér, felvágott, lekvár, tea.

Cserejelentkező küldése esetén:

Bármikor lehetősége van a részvételt lemondó jelentkezőnek maga helyett cserejelentkezőt küldeni: ennek külön költsége nincs, a befizetett összeget a cserejelentkező befizetésének tekintjük. A részvételt lemondó jelentkező és a cserejelentkező a befizetett összeg elszámolását maguk között rendezik el. A cserejelentkező nevét feltétlenül kérjük előre, e-mailben jelezni.

Teljes lemondással, cserejelentkező küldése nélkül:

Amennyiben a részvételt lemondó jelentkező nem küld maga helyett cserejelentkezőt, abban az esetben a befizetett költséghozzájárulás egy részét beszámítjuk egy következő KÖSZI-táborba, hétvégére való jelentkezéskor. A beszámítást csak írásban történő lemondás esetén tudjuk biztosítani, és annak mértéke a lemondás időpontjától függ.

Jelentkezés lemondása az EarlyBird jelentkezési időszakban, azaz 2017. november 8. és 2018. január 12. között

Ebben az esetben a befizetett összeg 60%-át tudjuk beszámítani. Ilyenkor már megrendelünk bizonyos szolgáltatásokat, illetve előzetes létszámot jelentünk a szálláshely felé, és ezeket már nem minden esetben lehet módosítani.

Jelentkezés lemondása a StandardBird jelentkezési időszakban, azaz 2018. január 13. és 2018. február 7. között

Ebben az esetben a befizetett összeg 30%-át tudjuk beszámítani. Ilyenkor már a szükséges eszközök jelentős részét megvásároljuk, a szükséges szolgáltatások legnagyobb részét megrendeljük, amelyeket már nem minden esetben lehet visszamondani.

Amennyiben a család anyagi helyzete miatt problémát jelent a részvételi díj, illetve az utazási költség előteremtése a kedvezmények igénybevétele után is, úgy a Szívvel-Lélekkel Alapítvány Kincskereső pályázatán kérhetsz támogatást a részvételi díjhoz, illetve az utazási költségekhez. A Kincskereső pályázatot az Alapítvány csak általános és középiskolásoknak írja ki. A jelentkezéshez keresd fel a Szívvel-Lélekkel Alapítvány honlapját.

A Szívvel-Lélekkel Alapítvány gondoskodik arról, hogy azok a fiatalok is eljussanak a KÖSZI-táborokba, hétvégékre, akik családjának ez súlyos anyagi terhet jelentene. Az alapítvány kizárólag civil pályázati forrásokból, 1%-os felajánlásokból és magánadományokból tartja fenn működését. Ezért kérjük, hogy amennyiben módod és lehetőséged van rá, támogasd a Szívvel-Lélekkel Alapítványt adománnyal, hogy a szűkülő források mellett is minél több rászoruló gyermeknek és fiatalnak adhassanak önkénteseink táborainkban életre szóló élményeket, segíthessék lelki és értékbeli fejlődésüket.

Az adomány befizetésének részleteit a Szívvel-Lélekkel Alapítvány honlapján éred el.

A KÖSZI Téli berek évindító hétvége kapcsolattartója:

Szabó Rubina Tünde
marketingmenedzser
+36 20 220 6096
koszi@koszi.net