KÖSZI Adventi kalendárium

Kedves táborozók, szülők, önkéntesek, tagok, vezetők és munkatársak!

Közeleg az év vége, az elcsendesedés időszaka. Szeretnénk még örömtelibbé tenni számotokra a várakozás napjait ezzel az adventi kalendáriummal, melyben minden nap dél körül egy-egy újabb ablak nyílik meg, amelyben egy kis aprósággal próbálunk melegséget csempészni a szívetekbe.

Szeretettel: a KÖSZI csapata

“Hozzád emelem, Uram, lelkemet, Istenem, benned bízom: ne szégyenüljek meg!”

Zsolt 25, 1–2

2022. november 27.
Advent 1. vasárnapja

Adventi kalendárium 2022 - Advent 1

Advent első vasárnapján elkezdődik az új egyházi esztendő. Új lehetőségek állnak előttünk, új kihívások jönnek szembe velünk és ezekben a helyzetekben helyt akarunk állni. Az adventi időszakban is érhetnek kudarcok, fájdalmak mindenkit, de ilyenkor is azt kell szem előtt tartanunk, amire a zsoltáros is gondolt.

Az Úrra kell bízni ezeket a dolgokat, a lelkünket, mert Ő az, akiben bízhatunk, hogy segíteni tud és velünk lesz, amikor tovább indulunk az úton. Ő az, aki erőt tud adni olyankor, amikor arra szorulunk, aki békével tölti meg a szívünket, amikor az háborgó óceánként elcsendesedni képtelen.

Adjunk hálát Istennek, hogy ilyen hűségesen és kegyelmesen foglalkozik velünk és alkalmat teremt, hogy elcsendesedve, méltóképpen tudjunk készülni az Ő eljövetelére.

2022. november 28.
Advent 1. hete | hétfő

Kreatív: Alternatív adventi koszorú

Még nem sikerült elkészíteni az idei adventi koszorút? Semmi baj, most mutatunk egy egyszerű, nem hagyományos, mégis mutatós és kreatív ötletet, ami segítségével végig követhetitek az adventi időszak vasárnapjait és még a szoba is hangulatosabb lesz tőle!

“A gyerek játék közben tanul. És a legfontosabb, hogy megtanul játszva tanulni.”

O. Fred Donaldson

2022. november 29.
Advent 1. hete | kedd

Adventi kalendárium 2022 - KÖSZI karácsonyi nyereményjáték 2022

Nyereményjáték: Nyerjetek karácsonyi dísszel KÖSZI ajándékutalványt!

Hogyan készültök az ünnepekre? Szoktatok saját készítésű díszeket vagy épp adventi kalendáriumot készíteni? Ha igen, akkor most megéri előkapni a kreativitásotokat, mert egy szuper nyereményjátékot hirdetünk, melyben 15.000 Ft-os KÖSZI ajándékultaványt sorsolunk ki!

A részletekhez kattintsatok ide!

“Tudod, mi a legjobb dolog a legjobb barátodban? Még ha el is távolodtok egymástól, mindig megtaláljátok a visszautat, és ugyanott folytatjátok, ahol abbahagytátok.”

A Goldberg család c. film

2022. november 30.
Advent 1. hete | szerda

Adventi kalendárium 2022 - KÖSZI karácsonyi nyereményjáték 2022

Kihívás: Hívd fel egy barátodat, akivel régen beszéltél!

Biztos van neked is olyan barátod, akivel például együtt táboroztál, jóban lettetek, de amint véget ért a nyár, már nem nagyon tartottátok a kapcsolatot. Ahhoz, hogy a barátságotok megmaradjon, fontos, hogy ápoljátok azt – töltsetek időt együtt, szervezzetek közös programot stb. Hívd hát fel ezt a barátodat, beszélgessetek egy jót!

2022. december 1.
Advent 1. hete | csütörtök

Ajánló: Szerelmes levél Atyádtól

Isten a Biblián keresztül is szól hozzánk. Ebben a videóban találod az Atya neked szóló üzenetét, amelyben elmondja a szentírási idézeteken keresztül, hogy mennyire szeret Téged és mennyire fontos vagy neki. Ha van kedved, írj Neki válaszlevelet!

2022. december 2.
Advent 1. hete | péntek

Kreatív: Süss bejglit karácsonyra!

Azon töröd a fejed, hogy mi kerüljön a karácsonyi asztalra? Szeretsz sütni, de unod már a mézeskalácsot? Nem ízlik a boltban vásárolt sütemény? Ha ez mind igaz Rád, akkor ideje elővenni a gyúródeszkát és a diótörőt, ugyanis egy szuper bejgli receptet szeretnénk megosztani veled, amivel garantáltan sikert fogsz aratni az ünnepek során. Ha egyedül nem megy, csináljatok a sütögetésből családi programot!

“Az öröm mindig segít rajtunk, akkor is, ha teljes a sötétség, mert a sötétséget elűzi a fény.”

Harry Potter és az azkabani fogoly c. film

2022. december 3.
Advent 1. hete | szombat

Adventi kalendárium 2022 - Lumina Park

Programajánló: Hagyd, hogy elvarázsoljanak a fények!

A téli fényfüzérek mindig különleges hangulatot adnak egy helynek. Ezt kapcsolja maximumra az idén Budapestre látogató Lumina Park kiállítás: a Palatinus Strandon egy varázslatos fényparkot hoztak létre, ahol különleges fény- és hangjáték által létrehozott mini világban tehetsz most sétát. A mesebeli park gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt felejthetetlen élményt tartogat, meleg szívvel ajánljuk!

“Amikor pedig ezek elkezdődnek, egyenesedjetek fel, és emeljétek fel a fejeteket, mert közeledik a megváltásotok.”

Lk 21,28

2022. december 4.
Advent 2. vasárnapja

Adventi kalendárium 2022 - Advent 2. vasárnapja

Ma még egy héttel közelebb kerültünk Jézus Krisztus születésének ünnepéhez. Az evangéliumban Jézus egészen konkrétan beszél a megváltásról. Mi pedig most arra készülünk, hogy Isten Jézusban való születésére emlékezzünk. A megváltó születésére.

Az Úr szeretete akkora az ember felé, hogy elküldte közénk Krisztust, hogy aki hisz benne és az Ő munkájában, a megváltásban, annak örök élete lehessen! Nem csodálatos ebbe belegondolni, hogy ma is az a szerető, kegyelmes és gondviselő Isten vigyáz ránk a mindennapokban, aki emberré lett azért, hogy megmentsen minket?

“Nem sok olyan dolog történhet velünk a nap során, amit egy kis csoki ne tudna megjavítani.”

Bill Sullivan

2022. december 5.
Advent 2. hete | hétfő

Adventi kalendárium 2022 - Forrócsoki

Receptötlet: Készíts forrócsokit a hideg estéken!

Ki ne fogadna szívesen egy bögre melengető forró csokoládét? Akár az ét-, a tej- vagy a fehércsoki a kedvenced, bármelyikből elkészítheted ezt az ínycsiklandó finomságot. Számtalan recept kering az interneten, most egy különleges, chilis receptet hoztunk nektek, de ha nem vagytok oda a csípősért, a chilit kihagyva is remek forró csokoládét készíthettek. Extra pont, ha nem csak magadnak készítesz egy bögrével, hanem megosztod az ízélményt a családoddal vagy a barátaiddal! 🙂

“Az igazi Mikulás ilyen. Figyel, szeret, és ad. Pont úgy, mint te.”

Csitáry-Hock Tamás

2022. december 6.
Advent 2. hete | kedd

Adventi kalendárium 2022 - Mikulásgyár

Kihívás: Segítsd te is a Mikulás munkáját!

December 6-án, Mikulás napján Szent Miklósra emlékezünk. Miklós püspök volt, aki különösen a szívén viselte a nehéz sorsú embereket. Egyszer egy éjszaka, amikor a faluban sétált, észrevette, hogy az egyik szegény család ablakpárkányára ki vannak téve a gyerekek kiscipői. Miklós püspök szeretett volna segíteni és örömöt szerezni nekik, így elrejtett néhány apró ajándékot a cipőkben. Másnap reggel nagy volt az öröm, amikor fény derült a meglepetésre!

Kövesd Te is Szent Miklós püspök példáját! Hogyan tudsz segíteni másoknak? A Mikulásgyár minden évben szervez adomyánygyűjtő akciókat, ahol Te is hozzá tudsz járulni ahhoz, hogy a nehéz sorsú, szegény gyerekek Karácsonya is örömteli legyen.

2022. december 7.
Advent 2. hete | szerda

“Megtanítasz szeretni, menni, élni, érezni.
(Megbocsátasz, hogy én is megbocsássak!)”

A mai napra Dobner Évi és Dobner Illés “Itt a szívem” című dicsőítő énekét hoztuk nektek. Hallgassátok szeretettel a szívetekben!

“Ugye tudod, mi a valóság?
Ami nem múlik el egy áramszünettel.”

Sherry Turkle

2022. december 8.
Advent 2. hete | csütörtök

Adventi kalendárium 2022 - Offline nap

Kihívás: Tarts offline napot!

Ma már szinte mindenkinek van telefonja, az okos eszközök a hétköznapjaink szerves részévé váltak. Folyton a kezünkben van a mobilunk, megy a TikTok, az Instagram, olvassuk a híreket, üzeneteket írunk, videókat nézünk. Azonban gyakran észre sem vesszük, hogy mennyi időt elvesz tőlünk az állandó online jelenlét.

Most arra hívunk, hogy próbáld tudatosan használni ezeket az eszközöket. Kapcsold ki a telefont 1 napra, tarts egy kis szünetet! Hirtelen rájössz majd, hogy rengeteg szabadidőd lesz, hát használd ki jól! Beszélgess, sétálj, kreatívkodj, zenélj, olvass könyvet! Vagy egyszerűen csak pihenj.

2022. december 9.
Advent 2. hete | péntek

Kreatív: Készíts szárított narancskarikákból füzért!

A karácsonyi sütemények illatát hozhatja el tartósan otthonodba ez a füzér. Az elkészítés lépései egyszerűek: szeletelj fel 3-4 mm-es karikákra pár narancsot, sütőben, alacsony hőfokon (75-80 °C) pár óra alatt (vagy alternatívaként a radiátoron pár nap alatt) szárítsd ki őket, félidőben megforgatva a szeleteket. Ha már teljesen kiszáradtak a narancsszeletek, egy zsákvarrótű segítségével fűzd fel őket egy madzagra és akaszd fel a füzért egy olyan helyre, ahol jár a levegő. Ha fel szeretnéd dobni az illatokat, fűzz rá egy-két egész fahéjrudat vagy csillagánizst is!

“Önzetlenség. Társasjáték, melyben én odaadom a magamét másnak, “add tovább” kiáltással, aztán várok egy életen át, hogy mikor kerül vissza hozzám, ami eredetileg is az enyém volt.”

Karinthy Frigyes

2022. december 10.
Advent 2. hete | szombat

Adventi kalendárium 2022 - Társasjátékok

Programajánló: Elő a társasjátékokkal!

Nincs is jobb buli, mint elővenni a kedvenc társast és pár órára belefeledkezni a játék örömébe. Poroljátok hát le a régi dobozt, és üljétek körül az asztalt a barátaitokkal vagy a családotokkal! Játékra fel!

“Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! Az Úr közel!”

Fil 4, 4–5

2022. december 11.
Advent 3. vasárnapra

Adventi kalendárium 2022 - Advent 3. vasárnapja

Ehhez az igéhez igazából nem is kellene semmilyen kommentárt írni, hiszen magáért beszél. Pál apostol szavai arra hívnak meg bennünket, hogy boldogan gondoljunk az előttünk álló ünnepre és az arra való készületben meg tudjuk élni azt az örömöt, amit a Jézus Krisztusban való reménység adhat nekünk. Bár már eltelt jó pár évszázad, de még mindig tudjuk, hogy Jézus itt járt a Földön, köztünk. Ez a tudat, ez a bizonyosság legyen, ami megerősít mindannyiunkat ezen a mai vasárnapon és az egész héten, amikor az Úr közelsége egyre jobban érződik a mindennapjainkon. Készüljünk hát ilyen örömmel az Úr eljövetelére!

Vannak dolgok, amikre megéri várni.
Gyere vissza később!

Vannak dolgok, amikre megéri várni.
Gyere vissza később!

Vannak dolgok, amikre megéri várni.
Gyere vissza később!

Vannak dolgok, amikre megéri várni.
Gyere vissza később!

Vannak dolgok, amikre megéri várni.
Gyere vissza később!

Vannak dolgok, amikre megéri várni.
Gyere vissza később!

Vannak dolgok, amikre megéri várni.
Gyere vissza később!

Vannak dolgok, amikre megéri várni.
Gyere vissza később!

Vannak dolgok, amikre megéri várni.
Gyere vissza később!

Vannak dolgok, amikre megéri várni.
Gyere vissza később!

Vannak dolgok, amikre megéri várni.
Gyere vissza később!

Vannak dolgok, amikre megéri várni.
Gyere vissza később!

Vannak dolgok, amikre megéri várni.
Gyere vissza később!

Vannak dolgok, amikre megéri várni.
Gyere vissza később!

Vannak dolgok, amikre megéri várni.
Gyere vissza később!