KÖSZI Adventi kalendárium

Kedves táborozók, szülők, önkéntesek, tagok, vezetők és munkatársak!

Elérkezett az advent, az elcsendesedés időszaka. Szeretnénk még örömtelibbé tenni számotokra a várakozás napjait ezzel az adventi kalendáriummal, melyben minden nap dél körül egy-egy újabb ablak nyílik meg, amelyben egy kis meglepetést találhattok majd. Reméljük, sikerül ezekkel az apróságokkal egy kis örömet csempésznünk a szívetekbe!

Szeretettel: a KÖSZI csapata

2023. december 3.
Advent 1. vasárnapja

Advent első vasárnapján egy dicsőítő éneket hoztunk nektek. Hallgassátok szeretettel “Angyalok a mennyekben” című dalt a Glory Dicsőítő Zenekar előadásában.

Igazi pumpkin spice latte egyszerűen

2023. december 4.

Ma egy olyan szezonális receptet mutatunk nektek, amely tökéletesen illik a hűvösebb időszakhoz: így készíts igazi pumpkin spice latte-t egyszerűen!

Kép és recept forrása: nosalty.hu

2023. december 5.

“A fiú, akit Karácsonynak hívnak” című filmben királya parancsára egy Nikolas nevű fiú és egérkéje elindulnak, hogy megtalálják a csak a mesékből ismert Elfhelm kicsiny városát, hogy onnan hazahozzanak egy csipetnyi csodát a királyságba. A film a Netflix kínálatában magyarul is elérhető.

Cipősdoboz akció

2023. december 6.

Minden gyerek alig várja, hogy Mikulás napján megtalálja az ablakába kitett cipőjébe, csizmájába rejtett apró ajándékokat. Csatlakozz te is a Mikuláshoz, és szerezz örömet egy rászoruló gyereknek az idei adventi időszakban egy cipősdoboznyi ajándékkal a 20. Cipősdoboz Akción keresztül!

KÖSZI karácsonyi ajándékutalvány 2023

2023. december 7.

Ajándékozz KÖSZI Karácsonyi ajándékutalványt, hogy hozzájárulhass egy szeretted KÖSZI-táborához! Így olyan szeretetben, elfogadásban, örömben lesz része az ajándékozottnak, amit egy tárgy sem tud helyettesíteni. ❤️🎁

Részletek: https://koszi.net/karacsonyi-ajandekutalvany/

2023. december 8.

Ma egy kedves mesét hoztunk nektek, amiből gyerekek és felnőttek is tanulhatnak a meghitt karácsony és a család értékeiről. Halgassátok szeretettel Kiss Judit Ágnes “Babaróka karácsonya” című meséjét!

Írj személyre szóló levelet karácsonyra!

2023. december 9.

Sokszor nehéz ajándékot kitalálni, különösen a felnőtteknek. Lepd meg idén karácsonykor szeretteidet egy-egy személyre szóló képeslappal vagy levéllel! Írd meg nekik, miért olyan fontos szereplői az életednek és miért vagy hálás a jelenlétükért.

2023. december 10.
Advent 2. vasárnapja

Ma gyújtjuk meg a 2. gyertyát az adventi koszorún, amely a reményt jelképezi. Hallgasd szeretettel a Bagossy Brothers Company “Hull a hó” című dalát, és ne feledd: “Mindig van ki kezét nyújtsa te feléd.”

Csepeli Jégpark

2023. december 11.

Ha már besokalltál a Mikulás-csomagban talált csokoládémennyiségtől és szívesen mozognál egy kicsit a nagy karácsonyi vacsora előtt, akkor ajánljuk neked a Csepeli Jégparkot! A kisebb-nagyobb koripályákat itt kanyargós jégfolyosó köti össze, így igazán színes kalandot tud nyújtani a hely. Korit is bérelhetsz, illetve ha nem vagy biztos a tudásodban, várnak a korioktatók sok szeretettel!

Cukormentes mézeskalács-recept

2023. december 12.

Az ünnepi időszakban gyakran több cukrot fogyasztunk, mint kéne. Hoztunk hát nektek egy cukorbeteg-barát mézeskalács receptet, amely segíthet lejjebb tornászni a cukorbevitelt anélkül, hogy elvenne az ünnepi élményből.

Jó étvágyat hozzá!

A diótörő és a négy birodalom

2023. december 13.

Ma egy szívmelengető családi filmajánlót hoztunk nektek. “A diótörő és a négy birodalom” című film a klasszikus Diótörő történet Disney-féle feldolgozása, melyben Clara egy különleges kulcsot keres, amely egy felbecsülhetetlen ajándékot rejtő szelencét nyit. A keresztapja karácsonyi bálján egy aranyfonál elvezeti a lányt a hőn áhított kulcshoz, amelynek azonban hirtelen nyoma vész egy furcsa és titokzatos párhuzamos világban, ahol később Clara találkozik egy katonával, egy csapat egérrel és három varázslatos birodalom kormányzójával. Be kell azonban merészkednie a félelmetes negyedik birodalomba, Rőt anyó otthonába, hogy visszaszerezze a kulcsot, és helyreállítsa a békét a felbolydult világban.

A film elérhető a Disney+ kínálatában.

Szívposta

2023. december 14.

A segítség olyan ajándék, amelyet adni is öröm, nem csak kapni. Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is Adventi Adománygyűjtést szervez a rászorulók részére, melyhez te is csatlakozhatsz az Advent Bazilikánál az Adománybolt kínálatából választva vagy a Tesco kasszáknál található 250 forintos adománykuponok vásárlásával. Ha pedig 3.000 Ft fölötti adományt küldesz a szervezetnek a Szívposta ajándékküldő rendszeren keresztül, akkor egy szerettedet is meglepheted egy egyedi, kézzel készített mézeskalácsszívvel és egy névre szóló ünnepi üdvözlőlappal.

2023. december 15.

Ma egy csodaszép, papírból készült karácsonyfadísz elkészítését szeretnénk megmutatni nektek.

Hozzávalók (1 gömbhöz):

  • két különböző színű, kicsit vastagabb színes papír,
  • folyékony ragasztó (és ecset a felviteléhez),
  • papírvágó olló,
  • körző vagy valamilyen kör alakú tárgy a sablonhoz,
  • kb. 20 cm szalag, illetve gyöngy vagy csengettyű az akasztóhoz.

Az elkészítéséhez kövesd a videót!

2023. december 16.

Ma egy újabb kedves karácsonyi mesét hoztunk nektek, ezúttal Marék Veronika tollából. Hallgassátok szeretettel a “Karácsonyesti mese” című történetét!

2023. december 17.
Advent 3. vasárnapja

Ma gyújtjuk meg a 3. gyertyát az adventi koszorún, amely az örömet jelképezi. Ennek jegyében most egy lassú, melodikus karácsonyi dalt hoztunk nektek. Hallgassátok szeretettel Daniela Andrade “Christmas Time Is Here” című dalát!

2023. december 18.

Bár a fehér karácsonyt sajnos nem tudjuk garantálni, hoztunk ma nektek egy különleges receptet, amivel egy kis havat csempészhettek a süteményes asztalra. Íme a havas toboz süti!

2023. december 19.

A karácsony a szeretet ünnepe, mégis az advent, a várakozás ideje alatt gyakran megfeledkezünk erről, amikor engedünk a rohanó világunk okozta stressznek. Ma egy kisfilmet hoztunk nektek, amelynek középpontjában a szeretet és az egymásra figyelés áll, maga a csoda, amelyet egyetlen apró jótett képes életre hívni.

2023. december 20.

Ma egy karácsonyi ajándékkísérő mini boríték ötletét hoztunk nektek. A videóban látható elkészítési technikát felhasználhatjátok szokványos méretben is, így ha karácsonyra egy szívhez szóló levéllel szeretnétek örömet szerezni szeretteiteknek, esetleg köszönő levelet írtok egy kedves ajándékért, amit kaptatok, azt ilyen egyedi borítékban is elküldhetitek.

2023. december 21.

Ma egy remek karácsonyi gyerekprogramot hoztunk nektek. Manófaktúra címmel mesés foglalkozásokra várják a 4-10 év közötti gyermekeket az Üllői út 255. alatti FSZEK könyvtárban, Kispesten. A programsorozat hetente valósul meg, legközelebb december 22-én, amikor karácsonyfadíszeket és hópelyheket is készíthettek majd a foglalkozás alatt. 

Karácsonyi Kézműves Piac a Lehel téren

2023. december 22.

Ma azoknak szeretnénk kedveskedni, akik az ünnepekig vezető időszakban túl sokat rohantak és nem találták még meg a tökéletes ajándékot szeretteiknek. Nézzetek szét a Lehel Csarnokban megrendezett Karácsonyi Kézműves Piacon, ahol a házi lekvártól kezdve a különleges szappanokon és egyedi ékszereken, kerámiákon át a mézes süteményekig mindenféle apróságot megtalálhattok a kézműves portékák között.

2023. december 23.

Ma hoztunk nektek egy kis karácsonyi játékot. A két kép között 5 db különbséget rejtettünk el. Megtaláljátok őket?

2023. december 24.
Szenteste

Elérkezett Szenteste, ma gyújtjuk meg a 4. gyertyát az adventi koszorún. Hallgassátok szeretettel a “Csendül az ég” című dalt a Glory Dicsőítő Zenekar előadásában, ezzel kívánunk mindannyiótoknak boldog karácsonyt!

Áldott és békés karácsonyt kívánunk

2023. december 25.
Karácsony 1. napja

Áldott és békés karácsonyt kívánunk!

Ünnepi forrócsoki

2023. december 26.
Karácsony 2. napja

Ma van karácsony 2. napja, ma már csak a pihenés “van hátra”. Ajándékozd meg magadat egy forrócsokival, ízesítsd és dekoráld úgy, ahogyan szeretnéd, és szánj egy kis időt arra, hogy kiélvezd az ízeket!

keyboard_arrow_up