Médiamegjelenés

Megjelent cikkek és írások a KÖSZI programjairól, táborairól és a Megálló istentiszteletről

89-90. KÖSZI Megálló istentisztelet
Jó helyen jársz! – Megtartottuk a
89-90. KÖSZI Megálló istentiszteletet

Piliscsaba – 2020. augusztus 1-én és 15-én, a KÖSZI Nyomkereső detektívtábor két turnusának lezárásaként rendezték meg a 89. és a 90. KÖSZI Megálló istentiszteletet, amelyet Bonnyai Zsuzsanna, a táborok lelki vezetője tartott a tábor helyszínéül szolgáló piliscsabai Béthel Otthonban.

Részletek
19. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor kamasz turnus
Fény derült a titok nyitjára a
19. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor kamasz turnusában

Bár sokáig bizonytalan volt, hogy idén sor kerülhet-e ottalvós táborokra, végül sikeresen megtarthattuk a tizenéveseknek szóló 19. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor kamasz turnusát. A nyomozás idén az eddigi évektől eltérő módon nem csupán egy hétvége erejéig, hanem egy egész héten át tartott 2020. augusztus 9-15. között.

Részletek
19. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor kölyök turnus
A nyomozóink felfedték a rejtélyt a
19. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor kölyök turnusában

Egy örök élmény marad mindenki számára a 19. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor kölyök turnusa. Az izgalmas rejtély megfejtése 2020. július 26. és augusztus 1. között zajlott, mely során 3-8. osztályos gyerekek kutakodtak az igazság után rengeteg egyéb vidám, mozgalmas és szórakoztató program kíséretében.

Részletek
A siker foglyai
A 19. KÖSZI Nyomkereső
detektívtábor témája:
A siker foglyai

A KÖSZI Nyomkereső detektívtáborai minden évben izgalmakkal teli nyomozás köré épülnek fel. A táborozók ifjú nyomozók bőrébe bújva próbálják megoldani a lebilincselő rejtélyt, amire összesen egy hét áll a rendelkezésükre. Ismerkedjetek meg az idei történettel!

Részletek
KÖSZI rajz- és TikTok pályázat - eredményhirdetés
KÖSZI rajz- és TikTok pályázat –
eredményhirdetés

A korábban meghirdetett rajz- és TikTok pályázatra számos ötletes és színvonalas pályamű érkezett mindkét témában (Miért szeretsz a KÖSZI-táborokban részt venni? Hogyan élted meg a járványhelyzetet?). Köszönjük mindenkinek a részvételt, következzenek az eredmények!

Részletek
A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme - 88. KÖSZI Megálló istentisztelet
A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme –
88. KÖSZI Megálló istentisztelet

Zugló – 2020. július 10-én, a KÖSZI Napvető mesetábor lezárásaként rendezték meg a 88. KÖSZI Megálló istentiszteletet, amelyet Bonnyai Zsuzsanna, a tábor lelki vezetője tartott az Evangélikus Hittudományi Egyetem Kollégiumának kápolnájában. Az istentisztelet a tábor utolsó napjának témáját, a bölcsességet járta körül. A választott igeszakasz így szólt: „A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme.” (Péld 1,7a)

Részletek
Egy mesés hét története - megtartottuk a 24. KÖSZI Napvető mesetábort
Egy mesés hét története – megtartottuk a
24. KÖSZI Napvető mesetábort

Nagy örömmel töltött el minket az idén, hogy a rengeteg kétség után végül megtarthattuk a legkisebbeknek szóló táborunkat, a 24. KÖSZI Napvető mesetábort. Az egész héten át tartó kaland 2020. július 6-10. között zajlott, melyen 1-4. osztályos gyerekek vehettek részt, napközis keretek között. Az eseményt a Zuglói Evangélikus Egyházközösség és az Evangélikus Hittudomány Egyetem kollégiumába szerveztük. A táborban Tihanyi Hanna volt a tábor vezetője, lelki jólétükről pedig Bonnyai Zsuzska gondoskodott.

Részletek
9. SZIVI Ifjúságivezető-képző tábor – 2020. július 05 -11.
9. SZIVI Ifjúságivezető-képző tábor –
2020. július 05 -11.

Budapest – 2020. július 5–11. között rendezte meg a Szívvel-Lélekkel Alapítvány a 9. SZIVI ifjúságivezető-képző tábort Budapesten az Evangélikus Középiskolai Kollégiumban a KÖSZI ifjú táborszervező-jelöltjeinek. A képzés táborvezetője Koknya Dorottya volt, rajta kívül még Halász Endre és Tóth Lilla trénerként segítették a képzősöket. Személyes beszámoló.

Részletek
Először engedem táborozni a gyerekem! – Útikalauz SZÜLŐKNEK (1. rész)
Először engedem táborozni a gyerekem! –
Útikalauz SZÜLŐKNEK (1. rész)

Egy jó tábor örök élmény marad, mégis sok szülő fél táborozni küldeni a gyerekét. Összeszedtünk néhány érvet, amit a KÖSZI táborok szervezésénél is figyelembe veszünk, és ami miatt a legjobb dolog, ami nyáron történhet a gyerekünkkel, hogy táborozik!

Részletek
KÖSZI rajz- és TikTok pályázat
KÖSZI rajz- és TikTok pályázat

A KÖSZI rajz- és TikTok pályázatot hirdet 1-12. osztályos tanulók számára. A pályázat témái: Miért szeretsz a KÖSZI-táborokban részt venni? Hogyan élted meg a járványhelyzetet? Mi hiányzott a legjobban a számodra a kijárási korlátozás idején?

Részletek
Pörgesd fel a karantént a KÖSZI-vel! KÖSZI KaranTábor – Online Életfonal
Pörgesd fel a karantént a KÖSZI-vel!
KÖSZI KaranTábor – Online Életfonal

Online tér – 2020. április 17-19. között rendezte meg a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület a rendkívüli KÖSZI KaranTábort. Mivel a kialakult járványügyi helyzet miatt idén elmaradt a tavaszi KÖSZI Életfonal életvezetési tábor, ezért döntött úgy az egyesület, hogy online formában biztosít találkozási lehetőséget a fiataloknak. Az esemény 7-12. osztályosoknak szólt, de a nagy érdeklődésre való tekintettel még felnőtt kiscsoport is kialakult. A lelki ívet Bonnyai Zsuzsanna hitoktató, a KÖSZI lelki vezetője biztosította. Nemes Anikó táborvezető beszámolója.

Részletek
“Látszat vagy valóság?” – 11. KÖSZI Téli berek évindító hétvége
Só és világosság – Megálló istentiszteletet tartottak Balatongyörökön

Balatongyörök – 2020. február 2-án, a KÖSZI Téli berek évindító hétvége utolsó napján rendezték meg a 87. KÖSZI Megálló istentisztelet, amelyet Bonnyai Zsuzsanna, a tábor lelki vezetője tartott Balatongyörökön a Sóvár Konferenciaközpontban. Az istentisztelet igéje az alábbi volt: „Nem azt kérem tőled, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól.” (János evangéliuma 17,15). Zsuzska összefoglalója következik.

Részletek
“Látszat vagy valóság?” – 11. KÖSZI Téli berek évindító hétvége
“Látszat vagy valóság?” – 11. KÖSZI Téli berek évindító hétvége

Balatongyörök – Az idei KÖSZI Téli berek évindító hétvége Balatongyörökön zajlott 2020. január 30. – február 2. között és a Sóvár Konferenciaközpontban kínált feltöltődést a 18-29 éves korosztály számára. A hideg, téli heteket elfeledtető napsütés és a Balaton közelsége lehetővé tette a hétköznapokból való kiszakadást, az elcsendesedést és az önmagunkban való elmélyülést is. A Tóth Lilla által vezetett tábor témája ugyanis a “Látszat vagy valóság?” kérdéskörét dolgozta fel különböző szakmai előadások, csoportos beszélgetések, áhítatok és személyiségfejlesztő tréningek során.

Részletek
A KÖSZI elnyerte a Magyar Nemzeti Bank támogatását
A KÖSZI elnyerte a Magyar Nemzeti Bank támogatását

Örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) elnyerte a Magyar Nemzeti Bank által a közérdekű társadalmi célok megvalósulásának elősegítésére indított program támogatását, amellyel táboraink szervezéséhez és lebonyolításához járul hozzá.

Részletek
Önként és dalolva! megújítva – KÖSZI est az EHE-n
Önként és dalolva! megújítva – KÖSZI est az EHE-n

2019. november 27-én a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért ismét meglátogatta az Evangélikus Hittudományi Egyetem kápolnáját, hogy megtartsa Önként és dalolva! néven ismert bemutatkozó estjét. Az alkalom az eddigi évekhez hasonlóan áhítattal és közös zenéléssel kezdődött, és a KÖSZI-sek által készített finom falatokkal zárult, azonban a kettő között egy egészen új programot láthattak a résztvevők.

Részletek
Rejtélyek és változás a 18. KÖSZI Nyomkereső táborban
Rejtélyek és változás a 18. KÖSZI Nyomkereső táborban

A változás jó vagy rossz dolog? Te szereted a változásokat? Szerettél volna már megváltozni vagy valakit megváltoztatni? Előfordult, hogy az életedben valaki vagy valami nagyon megváltozott? Hogy viselted? Mi vagy ki segíthet, hogy talpon maradj a változás szelében is? Ezeket a kérdéseket jártuk körül a 18. KÖSZI Nyomkereső készségfejlesztő táborban, 2019. október 25-28. között, Piliscsabán. A tábor két teljes napjának témái a külső és belső változások voltak, melyeket a kiscsoportos beszélgetéseken kívül kreatív feladatokkal és játékokkal dolgoztunk fel.  A tábori áhítatokat, melyek szintén erre a témára fűztük fel táborvezetőkből és táborozókból álló, nagy létszámú gitáros és fuvolás zenekar kísérte.

Részletek
Bátorság, hit, oroszlánkirály - Beszámoló a 86. KÖSZI Megálló istentiszteletről
Bátorság, hit, oroszlánkirály – Beszámoló a 86. KÖSZI Megálló istentiszteletről

Mire taníthatnak meg bennünket a változások? Milyen példát vehetünk az Oroszlánkirály meséjéből? Szlaukó-Bobál Orsolya igehirdetésének köszönhetően többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattunk a 86. KÖSZI Megálló istentiszteleten, melyre a Béthel Evangélikus Misszió Otthonban került sor 2019. október 28-án az idei Nyomkereső tábor lezárásaképp.

Részletek
Játék és misszió – Gyerekfoglalkozást tartott a KÖSZI az 2019-es országos evangelizáción
Játék és misszió – Gyerekfoglalkozást tartott a KÖSZI az 2019-es országos evangelizáción
A Deák téri evangélikus templom már évek óta otthona az országos evangelizációnak, melyet idén október 12-én tartottak meg. Az ország különböző pontjairól érkező érdeklődőket érdekes programok várták, előadásokat hallgathattak, beszélgetéseken vehettek részt, mialatt gyermekeikre a KÖSZI (Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület) önkéntesei vigyáztak a templom mellett lévő Kisdeák Óvodában.
Részletek
A hétköznapok bátorsága – 85. KÖSZI Megálló istentisztelet
A hétköznapok bátorsága – 85. KÖSZI Megálló istentisztelet

Piliscsaba – 2019. augusztus 17-én, a KÖSZI Napvető kalandtábor utolsó napján rendezték meg a 85. KÖSZI Megálló istentisztelet, amelyet Bonnyai Zsuzsanna, a tábor lelki vezetője tartott Piliscsabán a Béthel Otthonban. A tábor egyik fő mottóját a saját harcok megvívása adta, így az istentisztelet igéje is ehhez kapcsolódott: „Akkor bátorsággal járod majd utadat, és a te lábadat meg nem ütöd.” (Példabeszédek könyve 3,23).

Részletek
Vívd meg a csatáidat! – 23. KÖSZI Napvető kalandtábor
Vívd meg a csatáidat! – 23. KÖSZI Napvető kalandtábor

Piliscsaba – 2019. augusztus 11–17. között Lovagregény címmel rendezték meg a 23. KÖSZI Napvető kalandtábor, melynek tematikáját a középkorból merítette a fiatal és lendületes szervezői csapat. A 3-8. osztályos táborozók vezetője Szitó Mátyás volt, lelki jól-létükről pedig Bonnyai Zsuzsanna gondoskodott.

Részletek
A legbiztosabb töltőállomás – KÖSZI Koktélbár a Csillagponton
A legbiztosabb töltőállomás – KÖSZI Koktélbár a Csillagponton

Debrecen – A KÖSZI Koktélbár ismét fontos közösségi helyszínként szerepelt az idei Csillagpont Református Ifjúsági Találkozón, 2019. július 23–27. között. A 17 éves Tóth Lilla Eszter vezette a 21 fős csapatot, akik idén is jókedvvel és szeretettel készítették a különböző alkoholmentes hűsítőket és frissítőket a fesztivál résztvevőinek, akik két program között vagy egy áttáncolt koncert után látogatták meg a KÖSZI Koktélbár hangulatos standját.

Részletek
„Jó dolgod legyen” – 84. KÖSZI Megálló istentisztelet
„Jó dolgod legyen” – 84. KÖSZI Megálló istentisztelet

Piliscsaba – A Béthel Missziói Otthonban tartottuk a 84. KÖSZI Megálló istentiszteletet a 23. KÖSZI Napvető élménytábor zárásaként 2019. augusztus 10-én, ahol Szlaukó Orsolya igehirdetését hallhatták a résztvevők.

Részletek
Ezek a mai fiatalok! – 23. KÖSZI Napvető élménytábor volt Piliscsabán
Ezek a mai fiatalok! – 23. KÖSZI Napvető élménytábor volt Piliscsabán

Piliscsaba – A 23. KÖSZI Napvető élménytábort a 7–12. osztályos ifi korosztály számára 2019. augusztus 4–10. között rendezték meg a korábbiakhoz hasonlóan a zöldellő dombokkal szegélyezett piliscsabai Béthel Otthonban. A tábor vezetője Nemes Anikó volt, lelki vezetőként Szlaukó Orsolya evangélikus lelkésznő állt helyt, akinek munkáját Riczinger Péter teológushallgató segítette. 42 fiatal és 12 vezető tölthetett együtt élményekben gazdag, izgalmas hetet, amelynek mottója az „Ezek a mai fiatalok!” volt.

Részletek
83. KÖSZI Megálló istentisztelet
83. KÖSZI Megálló istentisztelet

Budapest – A Budapest-Zuglói Evangélikus Egyházközség templomában a KÖSZI Napvető mesetábor lezárásaként vehettek részt a gyerekek és fiatalok a 83. KÖSZI Megálló istentiszteleten 2019. július 19-én, amely ezúttal is egy élettel teli, interaktív alkalom volt.

Részletek
Kaland az érzelmek világában – 23. KÖSZI Napvető mesetábor
Kaland az érzelmek világában – 23. KÖSZI Napvető mesetábor

Budapest – A 2019. július 15–19. között a Zuglói Evangélikus Egyházközség épületében megrendezett napközis KÖSZI Napvető mesetábor egy egész hetes felejthetetlen élményt biztosított olyan kisiskolásoknak, akik még otthon alszanak a szüleikkel. Szabó Rubina táborvezető és szervezői csapatának célja az volt, hogy a Budapesten töltött napokat nyaralásnak éljék meg a gyerekek, miközben játszva, énekelve, táncolva, mesét hallgatva, kézműveskedve fejlődhetnek is. A gyerkőcök rengeteg élménnyel gazdagodtak és a táborzáró KÖSZI Megálló istentisztelet alkalmával Jézusról és Isten szeretetéről hallottak.

Részletek
Pünkösdi Piknik - “Egyetértés legyen közöttetek Jézus Krisztus akarata szerint”
Pünkösdi Piknik –
“Egyetértés legyen közöttetek Jézus Krisztus akarata szerint”

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Ifjúsági bizottsága pünkösdöt megelőző csütörtökön, 2019. június 6-án szervezte meg a PIKNIK – Pünkösdi Ökumenikus Ifjúsági Estet, melynek lebonyolításában ismét segítséget nyújtott a KÖSZI. Örömmel öleltem meg a régi, kedves ismerősöket, az együtt töltött néhány óra igazi kikapcsolódás volt.

Részletek
Nem maradunk támasz nélkül – 82. KÖSZI Megálló istentisztelet Piliscsabán
Nem maradunk támasz nélkül – 82. KÖSZI Megálló istentisztelet Piliscsabán

Piliscsaba – A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) Életfonal táborában együtt töltöttünk egy hosszú hétvégét, s igen intenzív élményekkel érkeztünk meg 2019. április 7-én a tábort lezáró Megálló istentiszteletre. Különleges alkalom volt ez azért is, mert az aszódi gyülekezet konfirmandusai is megtiszteltek minket jelenlétükkel, akik szintén a piliscsabai Béthel Evangélikus Missziói Otthonban töltötték a hétvégét.

Részletek
Dönts okosan! – 13. KÖSZI Életfonal életvezetési tábor
Dönts okosan! – 13. KÖSZI Életfonal életvezetési tábor

Piliscsaba – Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a tavaszi KÖSZI Életfonal életvezetési tábort 2019. április 4–7. között a már megszokott piliscsabai Béthel Otthonban. A 12–18 éves fiataloknak ez alkalommal „Dönts okosan!” mottóval tartották meg a tanulságos hétvégét, melyen a táborvezető Koknya Dorottya, a lelkivezető Szűcs Tamara volt.

Részletek
KÖSZI Napvető táborok: SZIVI Táborvezetők akcióban – Csapó egy
KÖSZI Napvető táborok: SZIVI Táborvezetők akcióban – Csapó egy

Budapest – 2019. március 31-én a csapatépítő-összerázó tréninggel ismét kezdetét vette a KÖSZI Napvető táborok szervezőinek szóló SZIVI Táborvezetők akcióban képzési program, melyet idén is a Szívvel-Lélekkel Alapítvány szervez. Közel harminc fiatal gyűlt össze, újak és régiek, hogy nekilássanak a 2019-es nyári táborok megszervezésének.

Részletek
XVIII. Országos Evangélikus Hittanverseny – Légy kreatív a KÖSZI-vel!
XVIII. Országos Evangélikus Hittanverseny – Légy kreatív a KÖSZI-vel!

2019. március 30-án, egy szép, napsütéses szombaton újra a gyerekeké volt a főszerep az Evangélikus Hittudományi Egyetem és a Budapest-Zuglói Egyházközség udvarán. Ezen a napon a Gyülekezeti és Missziói Osztály szervezésében megrendezték a XXVIII. Országos Evangélikus Hittanversenyt, valamint gyereknapot is tartottak – a lebonyolításban pedig a KÖSZI is aktív szerepet vállalt.

Részletek
Összhangban Istennel és egymással– Lelki nap a KÖSZI-ben
Összhangban Istennel és egymással–
Lelki nap a KÖSZI-ben

Hosszú idő után, 2019. március 24-én Összhangban Istennel és egymással címen csendesnapot szervezett a KÖSZI. A rendhagyó, a remények szerint hagyományteremtő alkalom fiatal szervezői csapatból építkezett, akik egy nyári gyerektábor napirendjén igyekeztek végigvezetni a résztvevőket.

Részletek
„Az idő fogságában” – 10. KÖSZI Téli berek évindító hétvége
„Az idő fogságában” –
10. KÖSZI Téli berek évindító hétvége

Ha február, akkor Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) és Téli berek. Az idei KÖSZI Téli berek évindító hétvége 2019. február 7–10. között zajlott, s helyszíne Őrbottyán, Úr Rétje volt, ahol az Ellel Ministries látta vendégül a KÖSZI-tábor lakóit. A vendégházak a hatalmas parkban, egy tó körül állnak, amely még a hideg téli napokon is hívogató környezet azok számára, akik egy kicsit lassítanának, egy időre elcsendesednének.

Részletek
Az élet egy labirintus – Megtartották a 81. KÖSZI Megálló istentiszteletet
Az élet egy labirintus – Megtartották a 81. KÖSZI Megálló istentiszteletet

2019. február 10-én az egyik hangulatos őrbottyáni tó mellett fekvő Ellel Ministries Konferencia-központban megtartották a 81. KÖSZI Megálló istentiszteletet, mely a 10. KÖSZI Téli berek évindító hétvége lezárása is volt egyben. Igét hirdetett Szabó András evangélikus lelkész. Magát a tábort fiatal felnőttek számára szervezték, s témája az idő volt.

Részletek
Boldog karácsonyt, KÖSZI!
Boldog karácsonyt, KÖSZI!

A KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület boldogan és hálás szívvel ünnepelte meg a karácsonyt 2018. december 15-én immár az új KÖSZI-iroda melletti közösségi teremben, a Magyarországi Evangélikus Egyház Üllői úti székházában.

Részletek
Lelki tartalom, palacsinta, forralt bor és jó társaság, mi kell még? – KÖSZI-est az EHE-n
Lelki tartalom, palacsinta, forralt bor és jó társaság, mi kell még? – KÖSZI-est az EHE-n

2018. november 21-én a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) tagjai ismét megtartották az Evangélikus Hittudományi Egyetemen (EHE) toborzó estjüket. Az Önként és dalolva címet viselő alkalom idején csupa lelkes önkéntessel és fiatallal telt meg az egyetem kápolnája, akik meghallgatták Szabó B. András áhítatát, majd Kelényi Zsolt egyesületvezető és Riczinger Péter teológushallgató bemutatóját a szervezetről.

Részletek
„Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, örökre enyém vagy” – A KÖSZI Megálló istentiszteletekről
„Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, örökre enyém vagy” –
A KÖSZI Megálló istentiszteletekről

2018 nyarán és őszén összesen 4 alkalommal tartott Megálló istentiszteletet a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI). Ezek az istentiszteletek és az utánuk következő úrvacsorák és áldások a KÖSZI-táborok legkatartikusabb eseményei. Egyrészt összefoglalják és magasabb, spirituálisabb szintre helyezik azokat a témákat, melyeket az azt megelőző napokban a táborok során feldolgoztunk, másrészt mindenkit szembesítenek azzal, hogy az együtt töltött idő hamarosan véget ér. Végül, de nem utolsósorban útravalóval látják el a táborozókat, akik így lelkileg feltöltődve mennek haza.

Részletek
„Mert nem a félelem lelkét adta nekünk az Isten” – Beszámoló a 17. KÖSZI Nyomkereső készségfejlesztő táborról
„Mert nem a félelem lelkét adta nekünk az Isten” – Beszámoló a 17. KÖSZI Nyomkereső készségfejlesztő táborról

2018. október 26–29. között 17. alkalommal jöhettek az 5–12. osztályos fiatalok a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) őszi, Nyomkereső névre hallgató táborába, melynek mottója ezúttal így hangzott: Csak semmi pánik! Karánsebesy Réka táborvezetővel, Szlaukó Orsolya lelkivezetővel, valamint a tábor összes többi vezetőjével egész hétvégén a félelmekről és a leküzdésükről beszélgetett, illetve ehhez kapcsolódó készségfejlesztő játékokat játszott a 63 táborlakó. Természetesen most is várt egy megoldandó rejtély a fiatal nyomozókra, az egész táboron átívelő kastélyjáték ősszel a legnagyobb kedvenc a KÖSZI-seknél.

Részletek
Jó, hogy újra látlak! – Az országos evangelizáción a KÖSZI-vel
Jó, hogy újra látlak! – Az országos evangelizáción a KÖSZI-vel

2018. október 6-án a korábbi évekhez hasonlóan ismét a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) gondoskodott az országos evangelizáción a gyermekek foglalkozásáról. A nap folyamán délelőtt és délután is családias környezetben, a Kisdeák Evangélikus Óvodában vártuk az érdeklődő gyerekeket.

Részletek
Állati jó KÖSZI Napvető kalandtábor
Állati jó KÖSZI Napvető kalandtábor

Augusztus elején újra táborozók lelkes és izgatott csapata özönlött be a piliscsabai Béthel Evangélikus Missziói Otthon kapuján. A 3–8. osztályosok 22. alkalommal jöhettek a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) Napvető kalandtáborába, hogy idén „Ez állati!” mottóval az állatok világába kalauzolják őket. Szlaukó Orsolya lelki és Kelényi Zsolt tábori vezetésével egy felejthetetlen hetet töltöttek együtt 2018. augusztus 5–11. között.

Részletek
Megszomjaztak, és mi inni adtunk nekik – KÖSZI Koktélbár a Szélrózsán
Megszomjaztak, és mi inni adtunk nekik – KÖSZI Koktélbár a Szélrózsán

2018. július 25–29. között rendezték meg a 12. Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozót a festői szépségű Bükön. A találkozó teljes idejére ismét kitelepült a KÖSZI Koktélbár is, hogy a hűsölni, pihenni vágyókat fogadja.

Részletek
KÖSZI-táborozóból táborvezetővé – 7. SZIVI ifjúságivezető-képző tábor
KÖSZI-táborozóból táborvezetővé –
7. SZIVI ifjúságivezető-képző tábor

2018. július 8–14. között rendezte meg a Szívvel-Lélekkel Alapítvány a 7. SZIVI ifjúságivezető-képző tábort Budapesten az Evangélikus Középiskolai Kollégiumban a KÖSZI ifjú táborszervező-jelöltjeinek. A képzés trénerei Seben Glória és Szabó Anna voltak

Részletek
Útra keltünk, megérkeztünk a napközis 22. KÖSZI Napvető mesetáborban
Útra keltünk, megérkeztünk a
napközis 22. KÖSZI Napvető mesetáborban

2018. július 9–13. között került megrendezésre a 22. KÖSZI Napvető mesetábor, amelynek az Evangélikus Középiskolai Kollégium adott otthont. A napközis tábor az 1–6. osztályos gyerekek igényeihez, szükségleteihez, érdeklődéséhez igazodva kívánt egy héten keresztül felejthetetlen élményt nyújtani. A hét témája a “Vándorúton” kifejezéshez kapcsolódott. A tábor vezetője ​Szabó Rubina Tünde​, lelki vezetője pedig Seben Glória​ volt.

Részletek
Köszi a hittanversenyt! – avagy KÖSZI-sek az országos evangélikus hittanversenyen
Köszi a hittanversenyt! – avagy KÖSZI-sek az országos evangélikus hittanversenyen

Kellemes, napsütéses szombati napon, 2018. április 14-én gyűlhettünk össze az Evangélikus Hittudományi Egyetem és a Budapest-Zuglói Evangélikus Egyházközség kertjében, hogy a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) is részt vegyen a hittanverseny döntőjének lebonyolításában.

Részletek
Ép testben ép lélek – Ilyen volt a 12. KÖSZI Életfonal életvezetési tábor
Ép testben ép lélek – Ilyen volt a 12. KÖSZI Életfonal életvezetési tábor

Idén tavasszal Piliscsabán tizenéves fiatalok és táborvezetők több mint harmincan érezhettük azt a testi-lelki feltöltődést, melyet annyira vártunk. 2018. április 12–15. között a 12. KÖSZI Életfonal életvezetési táborban jártunk Nemes Anikó vezetésével. A hétvége vezérgondolata az „Ép testben ép lélek.” volt.

Részletek
Tábortalálkozót és Megálló istentiszteletet szervezett a KÖSZI
Tábortalálkozót és Megálló istentiszteletet szervezett a KÖSZI

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) új kezdeményezésként 2018. március 10-én tábortalálkozót szervezett, melyet KÖSZI Megálló istentisztelet követett. A táborokban merült fel az az igény, hogy milyen jó is lenne találkozni a tábor kapuin kívül és együtt tölteni pár értékes órát. Így a KÖSZI önkéntesei lelkesen megszervezték az első alkalmat a Deák téri evangélikus egyházközségben. Egész délután folyamatosan jöttek a résztvevők, táborozók, táboroztatók és érdeklődők egyaránt.

Részletek
Beszámoló a 73. KÖSZI Megálló istentiszteletről
Beszámoló a 73. KÖSZI Megálló istentiszteletről

2018. február 11-én Rihay Szabolcs hirdetett igét a KÖSZI Megálló istentiszteleten, mely a KÖSZI Téli berek évindító hétvége lezárása is volt egyben. Az istentisztelet megerősítette azt az üzenetet, hogy nem a pénz boldogít, hanem a közösség.

Részletek
Pénzt vagy életet? – A 9. KÖSZI Téli berek évindító hétvégét tartották meg Balatongyörökön
Pénzt vagy életet? –
A 9. KÖSZI Téli berek évindító hétvégét tartották meg Balatongyörökön

 2018. február 8–11. között ismét megnyitotta kapuját a KÖSZI Téli berek évindító hétvége a 18–29 éves korosztály számára. A helyszín a balatongyöröki Sóvár volt, ahol 32 fiatal felnőtt gyűlt össze egy téli feltöltődésre. A tábor vezetője Malík Mátyás, lelkivezetője pedig Rihay Szabolcs volt, akiknek munkáját elkötelezett táborszervezők segítették. Az idei tábor mottója a „Pénzt vagy életet?” volt.

Részletek
8. KÖSZI Karácsony – ismét együtt ünnepeltek a táborszervező egyesület tagjai
8. KÖSZI Karácsony – ismét együtt ünnepeltek a táborszervező egyesület tagjai

2017. december 16-án került megrendezésre a hagyományos KÖSZI Karácsony, melyen idén is összegyűlt az egyesület apraja-nagyja, alapítóktól a legfiatalabb tizenéves tagokig, és énekléssel, közös vacsorával, baráti beszélgetésekkel pihentek meg az évvégi forgatagban, hogy együtt ünnepelhessék Jézus születését.

Részletek
Önként és dalolva – KÖSZI-est az EHE-n
Önként és dalolva – KÖSZI-est az EHE-n

2017. november 29-én a KÖSZI (Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért) ismét megtartotta hagyományos, áhítattal egybekötött bemutatkozó estjét az Evangélikus Hittudományi Egyetem kápolnájában. Családias hangulatban telt az alkalom, a címének megfelelően sok énekkel és annál több önkéntessel.

Részletek
Megújult templomban tartották a 71. KÖSZI Megálló istentiszteletet advent kezdetén
Megújult templomban tartották a 71. KÖSZI Megálló istentiszteletet advent kezdetén

2017. december 3-án a Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség temploma adott otthont a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) 71. Megálló istentiszteletének. Különleges esemény volt, mivel a templom felújítása óta ez volt az első az istentiszteletek sorában. Az igehirdető Bolba Márta volt, a liturgiai szolgálatot Lénárt Viktor végezte.

Részletek
Középsulis KÖSZI HáziBulit tartottak a Fasorban
Középsulis KÖSZI HáziBulit tartottak a Fasorban

2017. november 16-án a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) megrendezte első rendhagyó középiskolás HáziBuliját a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban, melyre közel hetven diák jött el. A résztvevők belekóstolhattak a szervezet életébe és programjainak hangulatába, táncolhattak, beszélgethettek, és megkóstolhatták az alkoholmentes koktélokat.

Részletek
Inkább reménykedni, mint tudni? - 70. KÖSZI Megálló istentisztelet
Inkább reménykedni, mint tudni? – 70. KÖSZI Megálló istentisztelet

2017. november 19-én a 70. KÖSZI Megálló istentisztelet az aggodalmakról, kétségekről, valamint az ezeken való felülemelkedésről szólt a józsefvárosi Mandák-házban. Az igehirdető Joób Máté volt, a liturgiai szolgálatot Rihay Szabolcs végezte.

Részletek
Csendesnapot tartottak a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban
Csendesnapot tartottak a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban

 A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban a nyolc évfolyam diákjai tartalmas csendesnapon vehettek részt 2017. november 16-án. A Csepregi András iskolalelkész vezetésével szervezett program igazi értékeket tartogatott a diákok számára.

Részletek
Megértettük egymást- Beszámoló a 16. KÖSZI Nyomkereső készségfejlesztő táborról
Megértettük egymást-
Beszámoló a 16. KÖSZI Nyomkereső készségfejlesztő táborról

Idén ősszel, 2017. október 28-30. között a KÖSZI Nyomkereső készségfejlesztő tábor immár 16. alkalommal várta az 5-12. osztályosokat. Természetesen ezúttal is a Béthel Otthonban töltöttük el a nyomozós napokat Karánsebesy Réka vezetésével. A lelkészi szolgálatot Kendeh K. Péter és Szlaukó Orsolya végezték. A táborban nemcsak a Kastélyjáték szereplőit kellett megértenünk, hanem a következő kérdésre is kerestük a választ: „Értjük egymást?”

Részletek
„Megtaláltok, ha teljes szívvel folyamodtok hozzám” - 69. KÖSZI Megálló istentisztelet
„Megtaláltok, ha teljes szívvel folyamodtok hozzám” – 69. KÖSZI Megálló istentisztelet

2017. november 5-én megtartotta a KÖSZI a 69. Megálló istentiszteletét. Az alkalomnak ismét a józsefvárosi Mandák-ház adott otthont, ahogy azt már megszokhatták a résztvevők. Lénárt Viktor hirdetett igét, szolgálatát pedig Joób Máté segítette.

Részletek
Hányszor kell neki megbocsátanom? – 68. KÖSZI Megálló istentisztelet
Hányszor kell neki megbocsátanom?
– 68. KÖSZI Megálló istentisztelet

Benkő Vilmos igehirdetése 2017. október 22-én a megbocsátásról szólt a Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség Mandák-házában. Liturgusként Rihay Szabolcs teljesített szolgálatot.

Részletek
Isten munkatársa – 67. KÖSZI Megálló istentisztelet
Isten munkatársa – 67. KÖSZI Megálló istentisztelet

Rihay Szabolcs igehirdetését hallhatták azok 2017. október 8-án, akik részt vettek a KÖSZI Megálló istentiszteletén a Józsefvárosi Evangélikus Gyülekezet Mandák-házában. A vasárnapi alkalom fő témája az volt, hogy hogyan, milyen módon válhatunk Isten munkatársaivá. Az istentisztelet során Rihay Szabolcs ennek mentén több példát is említett – köztük a sajátját is – azzal kapcsolatban, hogy van, aki már egészen kicsi korában hivatást választ, és valóban azon az úton marad és halad. Példaként sportriporter barátját idézte. Mások ezzel szemben több úton is elindulnak, próbálkoznak, mire rátalálnak a számukra helyes útra, a hivatásra, mellyel Isten munkatársaivá válhatnak.

Részletek
Szólunk! - városmisszió és családi napon járt a KÖSZI Koktélbár
Szólunk! – városmisszió és családi napon járt a KÖSZI Koktélbár

2017. szeptember 16-án a KÖSZI önkénteseinek jóvoltából a budapesti Óhegy parkban került megrendezésre a Szólunk! városmisszió és családi nap amelyen a KÖSZI Koktélbár csapata is részt vett Szabó Rubina vezetésével. Testi és lelki felfrissülésben lehetett része mindazoknak, akik ellátogattak a helyszínre. 14 féle alkoholmentes koktéllal, frissítőkkel, kávéval és egy kis gondolatébresztéssel vártuk az eseményre kilátogatókat.

Részletek
Honnan merítsük a bátorságot? – KÖSZI Megálló az évszakváltás előtt és után
Honnan merítsük a bátorságot? – KÖSZI Megálló az évszakváltás előtt és után

2017. augusztus 27. és szeptember 10. – Ezúttal két, az évszakváltás előtti és utáni, Megálló-istentiszteletről tudósítunk, a helyszín mindkét esetben a Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség Mandák-háza volt, de az időjárás, mint a szeptember elsejét felkészülten váró eminens diák, észrevehetően megváltozott két hét alatt.

Részletek
Legyetek jók, ha tudtok! – A 21. KÖSZI Napvető kalandtábort tartották meg Piliscsabán
Legyetek jók, ha tudtok! –
A 21. KÖSZI Napvető kalandtábort tartották meg Piliscsabán

 Ismét megnyitotta kapuját 2017. augusztus 6–12. között a KÖSZI Napvető kalandtábor a 3–8. osztályos gyerekek számára. A helyszín a piliscsabai Béthel Otthon volt. A tábor vezetője Kelényi Zsolt, lelki vezetője Szlaukó Orsolya evangélikus lelkész volt, akiknek a munkáját tizenhat elkötelezett szervező segítette. Az idei tábor mottója a következő volt: „Legyetek jók, ha tudtok!”

Részletek
63. KÖSZI Megálló istentisztelet – „Gyógyító kegyelmében rejt el minket”
63. KÖSZI Megálló istentisztelet – „Gyógyító kegyelmében rejt el minket”

 A józsefvárosi Mandák-házban Rihay Szabolcs hirdetett igét a 63. KÖSZI Megálló istentiszteleten 2017. augusztus 13-án. Szolgálatát Joób Máté segítette. Az alkalom témája Isten gyógyító ereje volt.

Részletek
Re:akció – Élménybeszámoló a KÖSZI Koktélbárról a Csillagponton
Re:akció – Élménybeszámoló a KÖSZI Koktélbárról a Csillagponton

 KÖSZI önkénteseinek jóvoltából ismét testi és lelki felfrissülésben lehetett része 2017. július 25–29. között azoknak, akik ellátogattak az idei Csillagpont Református Ifjúsági Találkozóra. Malík Mátyás vezetésével a KÖSZI Koktélbár idén 14 féle alkoholmentes koktéllal, frissítőkkel, kávéval és egy kis gondolatébresztéssel, motivációval, s talán ami a legfontosabb, egy kis odafigyeléssel várta a szomjas fesztiválozókat.

Részletek
Egy újonc táborvezető emlékei a 21. KÖSZI Napvető kreatív táborból
Egy újonc táborvezető emlékei
a 21. KÖSZI Napvető kreatív táborból

A KÖSZI Napvető kreatív tábort 2017. július 16–22. között rendeztük meg, melynek mottója a következő volt: Angyalok és démonok.  A tábor vezetőjeként Koknya Dorottya, lelki vezetőjeként Rihay Szabolcs állt helyt. Idén 52 fiatal, illetve vezetőjük töltött együtt egy élményekkel teli, izgalmas hetet.

Részletek
61. KÖSZI Megálló istentisztelet a kegyelemről
61. KÖSZI Megálló istentisztelet
a kegyelemről

2017. július 16-án rendezték meg a 61. KÖSZI Megálló istentiszteletet a Józsefvárosi Mandák Mária Evangélikus Gyülekezeti Házban. Igét hirdetett Lénárt Viktor. Az istentisztelet témája a kegyelem volt.

Részletek
Felkészülni, vigyázz, rajt! – 60. KÖSZI Megálló istentisztelet a Józsefvárosban
Felkészülni, vigyázz, rajt! – 60. KÖSZI Megálló istentisztelet a Józsefvárosban

A Józsefvárosban rendezték meg a 60. KÖSZI Megálló istentiszteletet 2017. július 2-án. A régi-új helyszín, a Mandák Mária Evangélikus Gyülekezeti Ház fog egész nyáron otthont adni a Megállóknak. Igét hirdetett Joób Máté, mely arról szólt, hogy mit tegyünk, ha váratlan, nehéz helyzetbe kerülünk.

Részletek
Hitben járás – 59. KÖSZI Megálló istentisztelet a Deák téren
Hitben járás – 59. KÖSZI Megálló istentisztelet a Deák téren

Az 59. KÖSZI Megálló istentiszteletet 2017. június 18-án rendezték meg a Deák téri Evangélikus Országos Múzeum alagsorában. Igét hirdetett Lénárt Viktor, liturgusként Joób Máté szolgált. Az istentisztelet témája a hitben járás volt.

Részletek
Az ajándék, ami ma is ajándék – 58. KÖSZI Megálló istentisztelet
Az ajándék, ami ma is ajándék –
58. KÖSZI Megálló istentisztelet

Pünkösdvasárnap, 2017. június 4-én rendezte meg a KÖSZI az 58. Megálló istentiszteletet. Helyszínként a Deák téri parókia gyülekezeti nagyterme szolgált, az igehirdető Benkő Vilmos volt, liturgusként Lénárt Viktor teljesített szolgálatot. Az igehirdetés témája a pünkösd volt.

Részletek
Beszámoló az 57. KÖSZI Megálló istentiszteletről
Beszámoló az 57. KÖSZI
Megálló istentiszteletről

A KÖSZI Megálló istentiszteletet 2017. május 21-én rendezték meg 57. alkalommal a Deák téri Evangélikus Országos Múzeumban. Igét hirdetett Lénárt Viktor, szolgálatát Joób Máté segítette. Az igehirdetés témája az ima volt.

Részletek
Ki leszek, ha nagy leszek? – Ilyen volt a 11. KÖSZI Életfonal életvezetési tábor
Ki leszek, ha nagy leszek? – Ilyen volt a 11. KÖSZI Életfonal életvezetési tábor

Tizenegyedik alkalommal került sor a tavaszi KÖSZI Életfonal életvezetési táborra, melyet ebben az évben Nemes Anikó vezetett, a lelki vezető Seben Glória volt. 2017. április 28. és május 1. között ismét a piliscsabai Béthel Otthon várta a résztvevő 12–18 éves fiatalokat. Az idei tábor témája a középiskola utáni, nagybetűs élet volt.

Részletek
„Örüljetek az Úrban mindenkor!” – 56. KÖSZI Megálló istentisztelet
„Örüljetek az Úrban mindenkor!” –
56. KÖSZI Megálló istentisztelet

Megálló istentiszteletet tartottak rendhagyó módon 2017. május 7-én a Deák téri Evangélikus Egyházközség nagytermében. Igét hirdetett Joób Máté, szolgálatát Rihay Szabolcs segítette. Az igehirdetés témája az öröm volt.

Részletek
Az aprópénzre váltott kereszténység – KÖSZI Megálló istentiszteletet tartottak a Deák téren
Az aprópénzre váltott kereszténység – KÖSZI Megálló istentiszteletet tartottak a Deák téren

A már megszokott helyen és időpontban, vagyis a Deák téri Evangélikus Országos Múzeumban rendezték meg 2017. április 23-án az 55. KÖSZI Megálló istentiszteletet, melyen Rihay Szabolcs igehirdetését hallhattuk, a liturgiai szolgálatot pedig Lénárt Viktor teljesítette.

Részletek
Adj hálát a hátszélért! – KÖSZI 54. Megálló istentisztelet a Deák téren
Adj hálát a hátszélért! – KÖSZI 54. Megálló istentisztelet a Deák téren

A Deák téri Evangélikus Országos Múzeumban rendezték meg 2017. március 19-én az 54. KÖSZI Megálló istentiszteletet, melyen Benkő Vilmos prédikációját hallhattuk, a liturgiai szolgálatot pedig Joób Máté végezte.

Részletek
Engedély a boldogságra a megújuló Megálló istentiszteleten
Engedély a boldogságra a
megújuló Megálló istentiszteleten

A Deák téri Evangélikus Országos Múzeumban rendezték meg 2017. február 19-én, vasárnap az 53. KÖSZI Megálló istentiszteletet, amelyen Lénárt Viktor evangélikus lelkész hirdetett igét. Az alkalom a fiatal felnőttlét problémáival foglalkozott.

Részletek
Válaszúton – Fiatal felnőttek táboroztak a KÖSZI megújult Téli berek táborában
Válaszúton – Fiatal felnőttek táboroztak a KÖSZI megújult Téli berek táborában

2017. február 3–5. között Nagyvelegen rendezték meg a 8. KÖSZI Téli berek értékkereső tábort, melynek helyszínéül a Nagyvelegi Grünfeld Evangélikus Vendégház szolgált. A táborban, melynek mottója a Válaszúton volt, 18–29 éves fiatalok vettek részt

Részletek
Guruló labda a világ… – KÖSZI Megálló istentisztelet a gyermekségről
Guruló labda a világ… – KÖSZI Megálló istentisztelet a gyermekségről

A Deák téri Evangélikus Országos Múzeumban rendezték meg 2017. január 22-én az 52. KÖSZI Megálló interaktív istentiszteletet, melyen Balogh Éva evangélikus lelkész hirdetett igét a gyermekkorról.

Részletek
Születésről szólt adventben a KÖSZI Megálló interaktív istentisztelet
Születésről szólt adventben a KÖSZI Megálló interaktív istentisztelet

A józsefvárosi Mandák Mária Evangélikus Gyülekezeti Házban rendezték meg 2016. december 18-án az 51. KÖSZI Megálló interaktív istentiszteletet, melynek témája a világrajövetel volt. Igét hirdetett: Bolba Márta evangélikus lelkész.

Részletek
7. KÖSZI-karácsony – Jubileumi év után
7. KÖSZI-karácsony – Jubileumi év után

2016. december 10-én tartotta idén a KÖSZI az önkénteseinek szervezett közös karácsonyi ünnepségét, amely már több mint hagyomány, inkább kihagyhatatlan ráhangolódás az ünnepekre az év végi rohanásban.

Részletek
Önként és dalolva – KÖSZI-est az Evangélikus Hittudományi Egyetemen
Önként és dalolva – KÖSZI-est az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem kápolnájában ötödik alkalommal rendezte meg 2016. november 21-én a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért bemutatkozó estjét Önként és dalolva címmel. Az alkalom célja az volt, hogy az egyetem új hallgatói előtt bemutatkozhasson az egyesület, mint önkéntes fiatalokat összefogó és foglalkoztató szervezet.

Részletek
Születésre várva – Jubileumi Megálló istentisztelet ádvent előtt
Születésre várva – Jubileumi Megálló istentisztelet ádvent előtt

Az 50. KÖSZI Megálló istentiszteletet 2016. november 20-án ismételten a Józsefvárosi Mandák Mária Evangélikus Gyülekezeti Házban rendezték meg. A jubileumi alkalmon új segítőket és rég nem látott barátokat is a résztvevők között üdvözölhettek. Az igehirdető Liszka Viktor volt.

Részletek
Újabb sikeres nyomozás a KÖSZI nyomkereső készségfejlesztő táborában
Újabb sikeres nyomozás a KÖSZI nyomkereső készségfejlesztő táborában

A 15. KÖSZI nyomkereső készségfejlesztő tábort 2016. október 28–31. között rendezték meg, melynek helyszínéül a hagyományoknak megfelelően ismét a festői szépségű piliscsabai Béthel Otthon szolgált. A táborban, melynek mottója a Bajnokok ligája volt, 5–12. osztályos gyerekek vettek részt.

Részletek
Indulj el egy úton! – Vendégségben a Megálló
Indulj el egy úton! – Vendégségben a Megálló

A 2016/17-es évad első Megálló interaktív istentiszteletét 2016. október 23-án rendeztük meg. A megszokott szeptemberi kezdés helyett egy hónappal később indítottuk el az idei évad Megálló-sorozatát. A későbbi kezdés oka, hogy úgy éreztük, új úton kell elindulnunk, meg kell újítanunk ezeket az istentiszteleteket, és e megújulás során a korábbihoz képest egy kisebb, és a Megálló számára bensőségesebb hangulatú helyszínt keresünk. Nagyon nagy örömmel fogadtuk el Bolba Márta, valamint a Józsefvárosi Evangélikus Gyülekezet ajánlatát, hogy a 2016. évi Megálló alkalmakat a Mandák Mária Evangélikus Közösségi Házban tartsuk.

Részletek
Állj a lábadra! – Ismét az országos evangelizáción szolgált a KÖSZI
Állj a lábadra! – Ismét az országos evangelizáción szolgált a KÖSZI

Budapest – Idén ősszel a Deák téri evangélikus templomban rendezték meg az országos evangelizációt. A hideg idő ellenére is sokan gyűltek össze az ország minden részéből 2016. október 8-án, hogy különböző előadásokat hallhassanak meg és közösségben beszéljenek az élet fontos kérdéseiről. A KÖSZI is részt vett a rendezvényen, az egyesület képviselői érdekes programokkal kedveskedtek a gyerekeknek.

Részletek
A jövő táborvezetői az 5. SZIVI Ifjúságivezető-képző táborban
A jövő táborvezetői az 5. SZIVI Ifjúságivezető-képző táborban

A Szívvel-Lélekkel Alapítvány az 5. SZIVI Ifjúságivezető-képző tábort 2016. augusztus 7–13. között rendezte meg Piliscsabán, a Béthel Otthonban. Annak érdekében, hogy a jövő önkéntes táborvezetői élesben is kipróbálhassák a kétéves képzés alatt szerzett tudásukat, a tábort egy helyen és egy időben tartották a KÖSZI Napvető kalandtáborával, amely így egyben a képzés gyakorlati helyszíne is volt. A képzésvezetők Koknya Dorottya és Szabó Anna, a szakmai koordinátor Bátorfi Marianna voltak.

Részletek
Tőled volt jó a jubileumi 20. KÖSZI Napvető kalandtábor!
Tőled volt jó a jubileumi 20. KÖSZI Napvető kalandtábor!

Piliscsaba – 2016. augusztus 7-13. között rendezték meg a jubileumi 20. KÖSZI Napvető kalandtábort a 3-8. osztályos korosztály számára. Szokás szerint a festői piliscsabai Béthel Otthon szolgált a tábor helyszínéül. A tábor vezetőjeként Kelényi Zsolt, lelki vezetőjeként pedig Török Anett evangélikus lelkész állt helyt. 60 gyermek és 15 vezető töltött együtt egy élményekkel teli, izgalmas hetet, amelynek mottója „Hőskor” volt.

Részletek
Shakerrel és jeges frissítőkkel várta vendégeit a KÖSZI koktélbár a Szélrózsán
Shakerrel és jeges frissítőkkel várta vendégeit a KÖSZI koktélbár a Szélrózsán

Mátrafüred, Mátra Kemping, Sástó – Tizennégyféle alkoholmentes koktélt, lelki felfrissülést és barátságos hangulatú pihenőhelyet kínált a KÖSZI koktélbár a 11. Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozón 2016. július 27–31. között. Amikor a Mátra hűsítő szellője nem volt elegendő a látogatóknak a felfrissüléshez, mixereik professzionális koktélreceptek alapján keverték ki a hűs, jeges italokat, és a szakadó eső elől bemenekülve is fiatalokkal és zenével telt meg a sátor.

Részletek
Élménybeszámoló a 20. Napvető kreatív táborról
Élménybeszámoló a 20. Napvető kreatív táborról

A jubileumi, 20. KÖSZI Napvető kreatív tábort a 12–18 éves ifi korosztály számára 2016. július 10. és 16. között rendezték meg, szokás szerint a festői piliscsabai Béthel Otthonban. A tábor vezetőjeként Nemes Anikó, lelki vezetőjeként Kendeh K. Péter evangélikus lelkész állt helyt, akiknek Szlaukó Orsolya evangélikus lelkésznő és több teológushallgató segédkezett. 46 fiatal és 14 vezető töltött együtt élményekkel teli, izgalmas hetet, amelynek mottója a „Médiaguru” volt.

Részletek
Valami véget ért. Kezdődik más talán? – KÖSZI 48. Megálló istentiszteletén
Valami véget ért. Kezdődik más talán? – KÖSZI 48. Megálló istentiszteletén

A nyár közepén csodálatos dolog megélni a napos évszak minden egyes örömteli pillanatát, és emellett van egy kis időnk visszatekinteni az elmúlt évre és egyben felkészülni az őszi feladatokra, az új kihívásokra. 2016. június 19-én lezárult egy újabb évad a KÖSZI Megálló interaktív istentiszteletének történetében: Ég veled! címmel a búcsú és az elengedés témáját jártuk körül a Deák téri evangélikus templomban Kadlecsik Zoltán és Vajdics Anikó segítségével.

Részletek
100% – Nagy Találkozások a Deák téren a KÖSZI 47. Megálló istentiszteleten
100% – Nagy Találkozások a Deák téren a KÖSZI 47. Megálló istentiszteleten

Az idei Megálló-sorozat 2016. május 22-én, vasárnap folytatódott. Az év központi témája a Találkozások voltak. Ezúttal a Nagy Találkozásról volt szó. Így, nagybetűkkel. Milyen egy igazi Nagy Találkozás? Honnan tudjuk, hogy egy találkozás kiérdemli a „nagy” jelzőt? Mit érzünk előtte, egyáltalán, várjuk-e, számítunk-e rá, vagy csak egy megfoghatatlan vágyakozás előzi meg? Mi történik utána? Megváltoztat-e minket, megszilárdít, vagy éppen kimozdít? Valószínűleg mindannyiunk életében volt már egy Nagy Találkozás, tehát tudjuk, mi történik közben: teljes odafigyelés, katarzis, 100%.

Részletek
Ilyen volt a 10. KÖSZI Életfonal életvezetési tábor
Ilyen volt a 10. KÖSZI Életfonal
életvezetési tábor

Tizedik alkalommal került sor a KÖSZI Egyesület tavaszi táborára, a KÖSZI Életfonal életvezetési táborra, melyet ebben az évben Malík Mátyás vezetett. 2016. május 5-8. között ismét a piliscsabai Béthel Otthon várta a résztvevő 12-18 éves fiatalokat, hogy a kerek évfordulót az online világ veszélyeinek és lehetőségeinek feltérképezésével ünnepeljek.

Részletek
Újratalálkozások a 46. KÖSZI Megálló istentiszteleten
Újratalálkozások a 46. KÖSZI Megálló istentiszteleten

Az áprilisi megállón az év témáját, a Találkozások fonalát fűztük tovább, ezúttal az Újratalálkozás szemszögéből. A helyszín ismét a Deák téri evangélikus templom volt, a szervezők pedig a KÖSZI fáradhatatlan önkéntesei.

Részletek
Segíthetek? – Gyógyító találkozások a 45. KÖSZI Megállón
Segíthetek? – Gyógyító találkozások a 45. KÖSZI Megállón

Egy igazán jó istentisztelet élményekkel tölt fel és gondolatokat ébreszt – ezt élhettük meg személyesen virágvasárnap, 2016. március 20-án az Újpesti evangélikus templomban, a 54. KÖSZI Megálló interaktív istentiszteleten, Solymár Péter lelki – és Vajdics Anikó drámapedagógiai vezetésével.

Részletek
Szép időnk van! – Kínos találkozások nyomába eredtünk a 44. KÖSZI Megálló interaktív istentiszteleten
Szép időnk van! – Kínos találkozások nyomába eredtünk a 44. KÖSZI Megálló interaktív istentiszteleten

A KÖSZI lelkes önkéntesei szervezték meg 2016. február 21-én a 44. KÖSZI Megálló interaktív istentiszteletet, melyet ezúttal is a Deák téri evangélikus templomban tartottak. A havi rendszerességgel megrendezett interaktív istentisztelet idei második alkalmán Lénárt Viktor evangélikus lelkész szolgált.

Részletek
KÖSZI – Már öt éve Tőled jó
KÖSZI – Már öt éve Tőled jó

A 2015. november 1. és 2016. október 31. között meghirdetett KÖSZI jubileumi év kapcsán beszélgettünk az egyesület három alapító tagjával: Benkóczy Péter evangélikus lelkésszel, a KÖSZI egyházi kapcsolattartójával; Dr. Horváthné Pellionisz Petra pszichológussal, a KÖSZI elnökhelyettesével; és Kelényi Zsolt közgazdásszal, a KÖSZI elnökével, akik önkéntességről, tapasztalatokról és tervekről meséltek.

Részletek
Az otthon itt van – Személyes beszámoló a 7. KÖSZI Téli berek táborról
Az otthon itt van – Személyes beszámoló a 7. KÖSZI Téli berek táborról

A hetedik KÖSZI Téli berek értékkereső tábort 2016. február 4–7. között rendezték meg Frenyó Zsófia vezetésével, a Csobánkai Közép-európai Cserkészparkban. Az idei év első KÖSZI táborában több, mint negyven résztvevő mélyült el a 2016-os Téli berek mottójául szolgáló „Itthon otthon” kifejezés valódi jelentésében.

Részletek
Téli délután Siófokon – A MEKDSZ téli táborában járt a KÖSZI
Téli délután Siófokon – A MEKDSZ téli táborában járt a KÖSZI

Siófok – A MEKDSZ Téli táborára 2016. február 4–7. között került sor az idén, melynek második napjára a KÖSZI önkéntesei is ellátogattak, hogy a „lehetőségek piacán” meséljenek tevékenységükről az érdeklődőknek. Február 5-e beszélgetős és vidám hangulatban telt a Balaton partján.

Részletek
Veled repül az idő! – Minőségi találkozásokról szólt a 43. KÖSZI Megálló interaktív istentisztelet
Veled repül az idő! – Minőségi találkozásokról szólt a 43. KÖSZI Megálló interaktív istentisztelet

A Deák téri evangélikus templomban került sor 2016. január 24-én az év első Megálló alkalmára, melyen Kendeh K. Péter evangélikus lelkész beszélt a minőségi találkozások rejtelméről. A 43. KÖSZI Megálló istentiszteleten valóban repült az idő, a szervezésről és a szeretetvendégségről pedig ismét a KÖSZI lelkes önkéntesei gondoskodtak.

Részletek
6. KÖSZI Karácsony – Kis családunk karácsonya
6. KÖSZI Karácsony – Kis családunk karácsonya

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) közös karácsonyozását ebben az esztendőben december 12-én tartotta, amely már több mint hagyomány, inkább kihagyhatatlan ráhangolódás az ünnepekre az év végi rohanásban. Személyes beszámoló.

Részletek
Ugye eljössz? – Találkozásra vártunk a 42. KÖSZI Megálló interaktív istentiszteleten
Ugye eljössz? – Találkozásra vártunk a 42. KÖSZI Megálló interaktív istentiszteleten

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és a Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) önkéntesei igazi adventi hangulatban szervezték meg 2015. december 13-án a 42. KÖSZI Megálló interaktív istentiszteletet, amelynek ezúttal kivételesen a Józsefvárosi Evangélikus Gyülekezet adott otthont a Mandák Mária Gyülekezeti Házban. Az év utolsó alkalmán Bolba Márta evangélikus lelkész beszélt arról, milyen valódi találkozásra várni.

Részletek