Add magad! Táboroztass a KÖSZI-vel!
Önkénteseket, illetve gitározni tudó önkénteseket keresünk!

 

Második körös jelentkezési határidő: 2019. május 15.

Jelentkezem táboroztatónak a KÖSZI-hez

1997 óta szervez gyermek- és ifjúsági táborokat a KÖSZI mögött álló táboroztató csapat. 21 év tapasztalata áll mögöttünk, mely a dinamikusan változó táborozási igényekhez való alkalmazkodásban biztos támaszként szolgál számunkra. Animátoraink, táborszervezőink nemcsak elkötelezettek, de sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Ha szeretnél Te is egy összetartó közösség tagja lenni, ha meg szeretnéd valósítani magad szervezéssel kapcsolatos bármely területen, ha szeretsz gyerekekkel és fiatalokkal foglalkozni, esetleg már táboroztattál is más kereteken belül, akkor várunk szeretettel a nyári KÖSZI Napvető táborok szervezői csapatába!

Hogyan történik a kiválasztás a táborszervezői csapatba?

A jelentkezők előzetes kiválasztáson esnek át: egy általános kérdőív kitöltését személyes elbeszélgetés követi a KÖSZI táborvezetőivel. Már összeálltak szervezői csapataink, ám szeretettel fogadunk, ha játszol gitáron.

Felkészülés a KÖSZI Napvető táborokra

A táborszervezők rendszeres szakmai továbbképzésben, felkészítésben részesülnek, a nyári táborok előtt már hónapokkal korábban megkezdjük a programok kidolgozását, hogy alapos és tartalmas programokban részesülhessenek táborozóink.

A sikeres felvételt követően négy alkalmas csoportos felkészítő képzés következik, melyek során a táborok tematikáját átbeszéljük, a tábor témáját kidolgozzuk. Kérjük, ezt már a jelentkezésnél is feltétlenül vedd figyelembe, mert minden egyes alkalmon az elejétől a végéig elvárjuk a részvételt.

Az első képzést 2019 márciusában összevontan az összes KÖSZI-s táboroztatónak tartjuk szombati (esetleg vasárnapi) napon a déli óráktól kora estig Budapesten. A további képzések táboronként külön kerülnek megrendezésre előzetes megbeszélés alapján, áprilisban, májusban és júniusban

Közvetlenül a táborok előtti péntektől tartjuk a Felkészítő Tábort, melynek végén vasárnap délután már érkeznek a táborozók.

KÖSZI Napvető táborok időpontjai
  1. KÖSZI Napvető mesetábor Budapesten 1-6. osztályosoknak: 2019. július 15-19.
    => táboroztatóknak Felkészítő táborral: 2019. július 13-19.
  1. KÖSZI Napvető médiatábor Piliscsabán 7-12. osztályosoknak: 2019. augusztus 4-10.
    => táboroztatóknak Felkészítő táborral: 2019. augusztus 2-10.
  1. KÖSZI Napvető kalandtábor Piliscsabán 3-8. osztályosoknak: 2019. augusztus 11-17.
    => táboroztatóknak Felkészítő táborral: 2019. augusztus 9-17.
A KÖSZI táborszervezőiről, animátorairól röviden

A KÖSZI táboszervezői, animátorai mindannyian vallásosak, az evangélikus, katolikus és református felekezetekhez tartoznak.

A KÖSZI-táborokban való részvételnek nem feltétele a vallásosság, illetve bármely felekezethez való tartozás. Nem célunk senkit meg- illetve áttéríteni, célunk viszont, hogy személyes példamutatás útján a fiatalokkal megismertessük mindazokat az értékeket, amelyeket mi is követünk, és úgy gondoljuk, hogy a későbbiekben útmutatóul szolgálhatnak majd számukra.

A szervezői csapatban számtalan szakma képviselői, köztük tanító, pedagógus, pszichológus, mérnök, ökotoxikológus, közgazdász, bölcsész, teológus és lelkész is megtalálható. Táboroztatóink egy része egykor táborozónk volt, így pontosan tudják, mitől lesz igazán jó egy tábor. Másik részük viszont teljesen új csapattag, akiktől mindig új ötleteket, módszereket tanulunk – így biztosítva a hagyományok megőrzését és a folyamatos megújulást egyúttal.

A táborszervezők a nyári táborok alatt kiemelten gondoskodnak arról, hogy a fiatalok új barátokra és megértő, szeretetteljes közösségre leljenek a táborok alatt.

A KÖSZI Napvető táborok felépítéséről

A táborban célunk a szabadidő hasznos és élményszerű eltöltése, a gyerekek, fiatalok személyiségének és készségeinek gazdagítása, értékrendszerének elmélyítése, miközben életkorukhoz igazítva számos szórakoztató programot kínálunk számukra. A közösséget csapatjátékok, vetélkedők, beszélgetések, a tábor lelki mondanivalóját kiscsoportos kreatív-interaktív foglalkozások biztosítják.

Nagy figyelmet fordítunk a gyerekekre, fiatalokra, így maximum öt táborozó jut egy vezetőre. A résztvevők a tábor egészén átívelő 4-8 fős kiscsoportokban működnek együtt egymással, amelyben jobban megismerhetik egymást, és két-két vezető ügyel arra, hogy végig jól érezzék magukat.

A táborban minden este kis beszélgetéssel, összegzéssel zárjuk a napot, étkezések előtt, illetve este közösen énekelünk, imádkozunk.

Odafigyelünk a gyerekek, fiatalok egyéni igényeire, tekintettel személyiségükre, szociális készségeikre, gyógyszerezésükre, ételallergiájukra vagy más speciális adottságokra. Célunk, hogy minden táborozó megtalálja a maga számára izgalmas elfoglaltságot, és figyelünk arra, hogy hasonló életkorú társaikkal közös szobában barátkozhassanak össze.

A KÖSZI Napvető táborokban a gyerekek teljes szívvel élvezhetik a nyarat, miközben egyaránt ismerkednek meg komoly és izgalmas témákkal is. A sok jelentkezőre és az eltérő korcsoportokra való tekintettel minden évben háromféle Napvető tábort szervezünk, melyek témája hasonló, de a korcsoportok eltérő játékokon és programokon keresztül ismerkednek meg vele.

Az 1-6. osztályosoknak szóló KÖSZI Napvető mesetábor egy olyan, kisiskolások számára szervezett napközis tábor, amely egy egész hetes felejthetetlen élményt biztosít azoknak a gyerekeknek, akik még otthon alszanak a szüleikkel. Szeretnénk elérni, hogy a Budapesten töltött napokat a gyerekek éppúgy nyaralásnak éljék meg, mint az utazásokat, miközben játszva, énekelve, táncolva, mesét hallgatva, kézműveskedve fejlődhetnek is. Szerető közösséget építünk, segítünk barátokat találni, az önbizalmat táplálni, és mosolyt csalni a legfélénkebbek arcára is. A mesék világának felidézésével mi egy vidám utazásra hívjuk a gyerekeket, amely ötvözi a játékot, a mozgást, a zenét, a kézművesség örömeit. A kis vándorok biztosan boldogan térnek majd haza! Otthonos környezetben várja a kicsiket a gyerekek táboroztatásában gyakorlott, dinamikus csapatunk.

Korunkban elkerülhetetlen a tömegkommunikáció eszközeivel szinte percről percre való találkozás. Mi szeretnénk, ha a fiatalok nemcsak e felületek áldozatai lennének, hanem okosan, értőn tudnák használni őket önmaguk és a világ javára. Mindezek érdekében a 7-12. osztályosoknak szervezett KÖSZI Napvető élménytáborban meghívott előadókkal, tematikus kreatív gyakorlatokkal, ismeretterjesztő játékokkal és elsősorban élvezetes csoportos programokkal készülünk számukra egy felejthetetlen nyaralás alatt. Emellett fontos számunkra, hogy megőrizzük a valódi, háromdimenziós találkozások és kapcsolatok értékét, élvezettel sportoljunk, és örömünket leljük a természetben, így táborunkban mindez szintén helyet kap. Egy szerető közösséggel, nagyszerű hangulattal, nagy tapasztalattal rendelkező fiatal szervezőcsapattal várjuk a táborozókat.

A 3-8. osztályosoknak szóló KÖSZI Napvető kalandtábor egy olyan közösségépítő tábor, amely a gyerekek tartalmas időtöltését, személyiségének fejlődését tűzi ki célul egy nyári héten át. A szervezők fontos célja a gyerekek társas készségeinek fejlesztése, annak elősegítése, hogy mindenki barátokra találjon és magabiztosan kommunikáljon társaival. Izgalmas, szórakoztató programokon keresztül tanulnak egymástól a résztvevők, miközben ismeretterjesztő, csapatépítő játékokon, tartalmas beszélgetésekben vesznek részt. Mindezt egy felkészült, gyakorlott szervezőcsapattal, szeretetteljes, családias közösségben élhetik át táborozóink a festői Piliscsabán.