Együtt hangolódva az ünnepekre – 10. KÖSZI Karácsony

Szöveg: Tihanyi Hanna, Kép: Kelényi Zsolt, Nemes Anikó

Budapest – A KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület önkéntes csapata 2019. december 14-én ismét összegyűlt, hogy egy pár órára megálljanak az év végi rohanásban és eltöltsenek egy estét barátaik és családjuk társaságában.

Együtt hangolódva az ünnepekre – 10. KÖSZI Karácsony

Már tradíció ez az alkalom a KÖSZI-n belül, így nem telhet el úgy év, hogy ne üljön össze a csapat egy kellemes és töltekezéssel teli estére decemberben. Ilyenkor kicsit mindenki megpihenhet még az év utolsó megmérettetései előtt, legyenek azok egyetemi vizsgák vagy érettségi tételek kidolgozása, vagy akár a munkahelyen lévő utolsó simítások elvégzése.

Az idei KÖSZI Karácsonynak a Magyarországi Evangélikus Egyház Üllői úti székházának hangulatos konferenciaterme adott otthont. A szervezőcsapat már a kora délutáni órákban elkezdte ünnepi hangulatúvá varázsolni a termet, ami pár óra múlva megtelt pompás illatokkal, az önkéntesek által hozott finom falatoknak köszönhetően nevetéssel, beszélgetéssel és a háttérben szóló karácsonyi dalokkal.

Kora estére népes kis társaság gyűlt össze, többek családjukkal, gyerekeikkel érkeztek, voltak akik munka után csatlakoztak a csapathoz. Nem számított, ki mennyire fáradtan vagy kimerülten érkezett, ezen az estén volt alkalma megpihenni, félretennie az aggodalmait. Ima kérésére is volt lehetőség, vagy a bátorító igeszakaszok közül húzni egyet, ami erőt adhat a következő év feladataihoz.

Az összehangolódás egy áhítattal kezdődött, közös örömzenéléssel, elcsendesedéssel és Keveházi D. Sámuel önkéntes társunk gondolataival, aki útravalónak nemcsak az áhítatot hozta el az estére, hanem mindenkinek átnyújtott egy születésnapi gyertyát is azzal a kéréssel, hogy december 24-én este gyújtsuk meg majd, ezzel is ünnepelve Jézus születésnapját.

Az áhítatot a már mindenki által várt ünnepi vacsora követte, ahol finomabbnál finomabb falatok mellett beszélgetve, jó hangulatban folytatták az estét a KÖSZI-sek. Az 2019-es karácsonyozást még különlegesebbé tette, hogy az ajándékozás is a programpontok között szerepelt, amit egy netes ‘névhúzás’ előzött meg. Mindenki izgatottan, csillogó szemmel nyújtotta át a gondosan becsomagolt ajándékát, ezzel vált teljessé a KÖSZI Karácsony.

Az este további részét most nem játékokkal folytattuk, hanem élveztük az egyik legnagyobb ajándékot, amit egymástól is és a Jó Istentől is kaptunk, hogy egy összetartó és megértő közösség tagjai lehetünk és ennek fényében tölthetünk el egymással egy áldott estét.

KÖSZI Karácsony 2019 - válogatás

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) által szervezett 10. KÖSZI Karácsony a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Karácsony
Előző bejegyzés
Önként és dalolva! megújítva – KÖSZI-est az EHE-n
Következő bejegyzés
Só és világosság – Megálló istentiszteletet tartottak Balatongyörökön
keyboard_arrow_up