Ilyen volt a 103. KÖSZI Megálló istentisztelet

Szöveg: Hegedüs Botond
Fotók: Vida Zsófia

2023. július 7-én megtartottuk az Evangélikus Hittudományi Egyetemen a 103. KÖSZI Megálló istentiszteletet a KÖSZI Napvető mesés élménytábor zárásaként. Az igehirdetést Endreffy Kornélia, a tábor lelki vezetője tartotta, melyben volt szó hűségről, bátorságról, de szerénységről és nagylelkűségről is hallhattunk.

103. KÖSZI Megálló istentisztelet cover

“Emlékeztek, mi minden történt a héten?” kezdte igehirdetését Korni rögtön egy kérdéssel, majd utalt a nyitó áhítaton megjelenített hajóra, amiben a Napvető játékok alatt utaztunk mesés tájakon keresztül, a célt követve szemeinkkel. Végül együtt gondoltuk végig, hogy hogyan érkeztünk meg mindannyian a kikötőbe. Volt, aki a fociban, volt, aki a batikolásban, és volt, aki az éneklésben volt verhetetlen, mégis a legénység minden tagja szükséges volt a sikerhez, mindenki hozzátette a részét.

“És ne feledkezzünk meg a plusz egy főről. Talán nevezhetjük őt kapitánynak.” folytatta Korni, majd beszélt nekünk Isten vezetői szerepéről. “Nem mindig volt látható helyen, de tudtuk, hogy ott van, számíthatunk rá, kérhetünk segítséget, és kormányozza a bárkát, vigyáz ránk, ezért biztonságban éreztük magunkat. Ő vezet, parancsot ad, vagyis irányt mutat és nem árt, ha hallgatunk rá.”

Az istentisztelet lezárásaként a Zarándokének című dallal emlékeztettük magunkat, hogy bár ez a tábor most véget ér, Isten velünk marad, mi is vele, és egymással is hamarosan lesz még lehetőségünk találkozni és közösségben lenni.

103. KÖSZI Megálló istentisztelet

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A 103. KÖSZI Megálló istentisztelet a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Megálló
Előző bejegyzés
Lovagregény – 27. KÖSZI Napvető mesés élménytábor
Következő bejegyzés
Vissza a jövőbe – Ilyen volt a 22. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor Kölyök turnusa
keyboard_arrow_up