Mindennek ideje van – Ilyen volt a 104. KÖSZI Megálló istentisztelet

Szöveg: Kovács Péter
Fotók: Vida Zsófia

Nagy öröm volt részt venni a meghitt hangulatú 104. KÖSZI Megálló istentiszteleten július 15-én a Béthel Otthonban, Piliscsabán, melyet a 22. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor Kölyök turnusának zárásaként tartott Szabó B. András lelkész.

104. KÖSZI Megálló istentisztelet

Az istentisztelet elején, a tábori élményeket összegezve egy hálaoszlopot készíthettünk. Leírtuk azokat az eseményeket és személyeket, amelyekért és akikért a leghálásabbak voltunk, majd ezeket a kápolna közepén található oszlopra ragasztottuk. Szép emlékként maradt meg bennünk például a tábortűz, a tábortánc, vagy a vízi olimpia, ami alatt bár az eső nem esett, de kívülről biztosan úgy néztünk ki, mint ha az ég örömkönnyei áztattak volna el minket. 

Szabó B. András a közös imádságba is belefoglalta a leírt pillanatokat és barátságokat. Lehetőségünk volt így közösen köszönetet mondani egymásért, a nevetéssel teli játékokért, a megérintő áhítatokért és még a felejthetetlen táborért. 

András, aki évekkel ezelőtt maga is a KÖSZI táboraiban szolgáló lelki vezető volt, egy rendkívül interaktív és sokat adó alkalmat tartott számunkra. Különböző játékos feladatokon és példákon keresztül vezetett el minket annak megértéséhez, hogy Isten időzítésében bízni a legjobb dolog, amit tehetünk. Mert bizony nyáron, a negyven fokos hőségben is fel lehet venni sapkát, sálat és kesztyűt, de mégis érezzük a furcsaságát, és egyértelműen azt tudjuk modani, hogy most nem ennek van itt az ideje! Hiszen “Mindennek ideje van. Ideje van az ültetésnek, a hallgatásnak, a rombolásnak és a gyógyításnak.” – hangoztak az emberi létünket meghatározó ellentétpárok.

Ezt követően kaptunk egy-egy fél igeszakaszt, amit körben állva, közösen olvastunk fel. Egyikünk az egyik felét, akinél a másik fele volt, az a másik felét, kiegészítve egymást.

Az istentisztelet végén megkaptuk a megszokott Megállós buszjegyeket, amelyek arra emlékeztetnek minket, hogy közös úton járunk, és máskor is megpihenhetünk Isten jelenlétében.

104. KÖSZI Megálló istentisztelet

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A 104. KÖSZI Megálló istentisztelet a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Megálló
Előző bejegyzés
Vissza a jövőbe – Ilyen volt a 22. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor Kölyök turnusa
Következő bejegyzés
Találj Rá(m)! – KÖSZI Koktélbár a Csillagponton
keyboard_arrow_up