Ép testben ép lélek – Ilyen volt a 12. KÖSZI Életfonal életvezetési tábor

Szöveg: Radnai Szilvia, fotó: Keveházi D. Sámuel

Piliscsaba – Idén tavasszal Piliscsabán tizenéves fiatalok és táborvezetők több mint harmincan érezhettük azt a testi-lelki feltöltődést, melyet annyira vártunk. 2018. április 12–15. között a 12. KÖSZI Életfonal életvezetési táborban jártunk Nemes Anikó vezetésével. A hétvége vezérgondolata az „Ép testben ép lélek.” volt.

Ép testben ép lélek – Ilyen volt a 12. KÖSZI Életfonal életvezetési tábor

A tábort csütörtök délután kezdtük, gyors regisztráció és a szobák elfoglalása után kellemesen megvacsoráztunk, újra megtelt a tizenévesek zsivajával az ebédlő. A nyitóáhítatot a tábor lelki vezetője, Szlaukó Orsolya tartotta, Nemes Anikó táborvezető pedig köszöntötte a táborozókat, és ismertette a hosszú hétvége menetét.

Bár fiataljaink nagy része idén is régi visszatérő volt, mindig nagy öröm új arcokat látni a KÖSZI eseményein. Éppen ezért ismerkedős játékokkal segítettük a beilleszkedést. Táborainkban elalvás előtt hagyományosan Pokrócmeséknek nevezett beszélgetést tartunk: az egy szobában lakó fiatalok táborvezetőikkel megbeszélik az elmúlt napot.

Nincs reggeli ébredés Sámuel nélkül, aki idén is gitárjával ébresztette a bandát. A testébresztő és reggeli után meghallgattuk az áhítatot, majd a pénteki szokásos kupaktanácson a testi egészségről beszélgettünk. Az ebédet focival, társasjátékokkal vezettük le, de a legnagyobb kikapcsolódást a méta jelentette, ahol az egész tábor együtt játszott. Szerencsére pénteken délutánra kisütött a nap is, és nem bújt el egész hétvégén. Ellátogatott hozzánk délután Szécsi Dávid személyi edző, aki tanácsokkal látta el a táborozókat a helyes táplálkozás és a megfelelő mozgásformák kiválasztásának útvesztőiben. Vacsora utánra finom gyümölcstálakkal és egy egészséges étrendről szóló kvízjátékkal készültünk, a feladatok között szerepelt többek között egzotikus növények felismerése és különböző zöldségek kóstolása is. Nem vagyok biztos benne, hogy a zellerszár mindenkinek ízlett, de a csapatok együtt dolgozva hozták a legjobb formájukat. A KÖSZI-táborok elmaradhatatlan programja az éjszakai túra, és utána már senkit nem kellett este elaltatni.

szombat a lelki egészség napja volt, a reggeli áhítathoz kapcsolódó kupaktanácson arról beszélgettünk, hogy mit teszünk és mit tehetünk azért, hogy a testünk mellett a lelkünket is karban tartsuk. Délután közkívánatra megtartottuk a méta visszavágóját. Ezen a napon is érkeztek vendégeink, dr. Horváthné Pellionisz Petra és dr. Kővári-Horváth Márta tartott interaktív órát. Az önismereti tréning keretén belül a fiatalok közelebb kerülhettek saját énképükhöz, és mások róluk alkotott képével is megbarátkozhattak.

Az esti rendhagyó áhítaton Anikó arról beszélt, hogy milyen fontos a felszín mögé látni és segítséget kérni, ha úgy érezzük, nem boldogulunk egy helyzetben.

Az esti záróbankettre partyjátékokkal hangolódtunk, sok vicces pillanatot örökítettünk meg a csapatjátékok alatt. Napközben a táborozók zeneszámokat írtak fel, melyek mind el is hangzottak a fergeteges, késő estébe nyúló buliban.

vasárnapok mindig nehéz szívvel telnek, mert nagyon közeli a búcsúzás. Reggeli után útravalóul egy személyiségtesztet töltöttek ki a fiatalok, mellyel nemcsak magukat, hanem egymást is jobban megismerhették. 10 órakor a piliscsabai gyülekezettel együtt tartottuk a tábort lezáró KÖSZI Megálló istentiszteletet. Ebéd után elbúcsúztunk, és megbeszéltük, hogy legközelebb az alsósokkal a KÖSZI Napvető mesetáborban július elején, a tizenévesekkel pedig a KÖSZI Napvető médiatáborban július közepén találkozunk újra. Nyár végén pedig minden felsőst szeretettel várunk a KÖSZI Napvető kalandtáborban!

Már készülünk következő, népszerű KÖSZI Napvető nyári táborainkra. Részletek és jelentkezés a www.koszi.net oldalon.

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) által szervezett KÖSZI Életfonal életvezetési tábor a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködve valósult meg.

ÉletfonalTáborok
Előző bejegyzés
Köszi a hittanversenyt! – avagy KÖSZI-sek az országos evangélikus hittanversenyen
Következő bejegyzés
Útra keltünk, megérkeztünk a napközis 22. KÖSZI Napvető mesetáborban
keyboard_arrow_up