12. KÖSZI KarácsONy – Bekapcsolódtunk az ünnepi hangulatba

Szöveg: Horváth Emese és Tóth Lilla
Kép: Vida Zsófia

Budapest – Végre ismét személyesen tarthatta meg a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület hagyománnyá vált karácsonyi ünnepségét. A tavalyi online esemény után 2021. december 18-án személyesen gyűltek össze az egyesületi tagok, hogy néhány órára megálljanak az év végi rohanásban, és eltöltsenek egy estét barátaik és családjuk társaságában.

12. KÖSZI Karácsony

A KÖSZI tradicionális alkalmát ismételten a Magyarországi Evangélikus Egyház Üllői úti székházának hangulatos konferenciatermében tartottuk meg. A vírusos helyzet miatt a személyes részvétel védettségi igazolványhoz volt kötve, illetve a tagoknak lehetősége volt részben vagy akár teljesen online jelen lenni az eseményen videóhívás formájában. Azokra gondolva, akik nem szívesen tartózkodnak zárt térben maszk nélkül, az étkezésen kívül minden más programot az este elejére tömbösítettünk.

A maszkviselés ellenére persze meghitten telt a karácsony: mindenki örült, hogy találkozhatott a barátaival, megállhatott egy kis időre, átgondolhatta az évét, és élvezhette a szeretetteljes légkört. A szervezőcsapat már a kora délutáni órákban elkezdte ünnepi hangulatúvá varázsolni a termet, ami pár óra múlva megtelt az önkéntesek által hozott finom falatoknak köszönhetően pompás illatokkal, nevetéssel, beszélgetéssel és a háttérben szóló karácsonyi dalokkal, valamint a KÖSZI-narancssárga díszekkel ékesített karácsonyfával.

Az egyesület éves közgyűlését követően megkezdődött az ünnepség. Az összehangolódás közös örömzenéléssel indult, aminek Frenyó István hegedűkísérete szokatlan és egyben varázslatos hangulatot adott. Ezután az Endreffy Kornélia által tartott elcsendesedés részeként meghallgattuk a Keresztmetszet együttes Ó jöjj, ó jöjj, Immánuel feldolgozását az adventi koszorú meggyújtott gyertyáinak lángjait figyelve. Korni ezután a 127. Zsoltár gondolatai mentén próbált rávilágítani arra, hogy nyissuk meg szívünket a Krisztusnak advent idején.

Az elmélkedést követően rövid szünet után következett az est egyik legjobban várt része, az ajándékozás. Bár a húzásban résztvevők közül nem mind tudtak személyesen jelen lenni az ünnepélyen, mégis mindenki eljuttatta a meglepetését valakin keresztül a helyszínre, aki aztán kezeinek meghosszabbításaként az ajándékát is át tudta adni. Mindenki izgatottan, csillogó szemmel nyújtotta át a gondosan becsomagolt ajándékát, ezzel vált teljessé a KÖSZI Karácsony lélekmelengető érzése.

Végül elérkezett az ünnepi vacsora ideje, mikor maszkjainktól is megválhattunk, és finomabbnál finomabb falatok mellett beszélgetve, jó hangulatban folytattuk az estét. Beszélgetés, nevetés: ezzel a két szóval lehetne leírni a karácsonyi összejövetel következő pillanatait, óráit, ahol még az újabb tagok is úgy érezhették, mintha évek óta a KÖSZI tagjai lennének. A receptcseréket és pakolást követően pedig nagy mosollyal az arcán indult mindenki haza a csípős, téli hidegben.

KÖSZI Karácsony - 2021.

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) által szervezett 12. KÖSZI Karácsony a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Karácsony
Előző bejegyzés
SZIVI Táborvezetők akcióban – Online térből vissza az offline térbe
Következő bejegyzés
“Hol a határ?” – Ilyen volt a 12. KÖSZI Téli berek évindító hétvége
keyboard_arrow_up