Ráhangolódtunk az ünnepekre a 13. KÖSZI Karácsonyon

Szöveg: Balogh Zita
Kép: Vida Zsófia

2022. december 17-én tartották meg a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület önkéntesei hagyományos karácsonyi összejövetelüket az egyesület Szentkirály utcai főhadiszállásán. Az ünnepség résztvevői pár órára megfeledkezhettek a szokásos karácsony előtti pörgésről, az egyetemi vizsgaidőszakról és a munkáról, hogy egy jó hangulatú, önfeledt estét töltsenek el együtt az ünnepre hangolódva.

13. KÖSZI karácsony

Az este az egyesület éves rendes közgyűlésével indult, ahol lezárásra került az egyesület 2022-es éve, és a jövő év legfontosabb teendőit is összefoglaltuk. Ezután közösen befejeztük a konferenciaterem feldíszítését, minden fényfüzér és karácsonyfadísz a helyére került, felvettük a karácsonyi pulcsikat és fejdíszeket.

Hamarosan előkerültek az énekeskönyvek, elénekeltük a táborainkban is gyakran felhangzó kedvenc dalainkat gitáros kísérettel, majd Hegedüs Kende karácsonyi áhítatával folytattuk a hangolódást Jézus születésének ünnepére.

Az este szervezői, Mudra Balázs és Kovács Péter ötletes meglepetéssel készültek a többieknek a „Kis karácsony, nagy karácsony” című dal szövegének „KÖSZI-s” átdolgozásával, amelyet közösen el is énekeltünk:

„Szívügyünk az önkéntesség,
Minden tettünk hősiesség,
Örömnyújtás közös álmunk,
És így egymásra találunk.

Villan már a sárga póló,
Itt a KÖSZI csak Tőled jó,
Itt egy szép szó, ott egy tábor,
Várva vár a KÖSZI bárhol.”

A hagyományos batyus vacsoránkkal folytattuk az ünneplést,  a közös étkezéshez idén is mindenki hozzájárult valamilyen finom falattal vagy itallal. A vacsora után az ajándékozás következett, majd paraszt activityt játszottunk. A jó hangulatú estét beszélgetés és közös elpakolás zárta.

KÖSZI Karácsony 2022. - válogatás

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszi hirlevel+subscribe@googlegroups.com

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) által szervezett 13. KÖSZI Karácsony a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Karácsony
Előző bejegyzés
Önként és dalolva – KÖSZI-est az EHE-n
Következő bejegyzés
A befolyásolás hálójában – 13. KÖSZI Téli berek évindító napok
keyboard_arrow_up