Jó nyomon jártunk a 13. KÖSZI Nyomkereső készségfejlesztő táborban

Piliscsaba – 2014. november 14-16. között egy egészen új és egyedülálló tematikájú táborral jelentkezett a KÖSZI. Piliscsabán, a Béthelben rendezték meg a 13. KÖSZI Nyomkereső készségfejlesztő tábort, amelynek vezetője Szabó Adrienn volt.

A KÖSZI minden ősszel megrendezi tábortalálkozóját, ahol egy hétvége erejéig az elmúlt év táboraiban részt vevő gyerekek és fiatalok találkozhatnak. Mind a szervezők, mind a táborozók részéről megfogalmazódott az igény, hogy a többi KÖSZI-táborhoz hasonlóan az őszi alkalomnak is legyen egy önálló arculata. Az ilyenkor elmaradhatatlan, egy rejtély megoldására épülő Kastélyjátékból kiindulva született meg a KÖSZI Nyomkereső készségfejlesztő tábor ötlete, mely az őszi KÖSZI Tábortalálkozók helyébe lép mostantól.

A borús novemberi hétvége a legnagyobb izgalmak közepette találhatta a tábor közel ötvenfős csapatát a Béthel barátságos környezetében. A péntek esti Detektívrajt program keretében ismerhették meg a résztvevők azt a kerettörténetet, melybe hirtelen mindannyian belecsöppentek, és amelynek központjában egy megfejtendő rejtély és egy eltűnt személy állt. Innentől kezdve a fiataloknak nyomozók bőrébe bújva, csapatokban összefogva kellett feladatok sorát teljesíteni ahhoz, hogy vasárnap délelőttre megoldják a rejtélyt, és megtalálják a keresett fiút. Az Agyhegyező program logikai feladványokkal teli vetélkedőt tartogatott, míg a szombat esti Kastélyjáték hús-vér szereplők kihallgatásával szolgált támpontokkal a nyomozáshoz. A borús novemberi idő nem akadályozhatta meg a csapatot, hogy a szabadban mozogva töltse el az időt az Álld a sarat! akadályversenyén. Ami pedig a leginkább újszerű eseménynek számított a táborban, azt a Szobafogság ún. escape game, azaz szabadulós játéka volt, melynek során a csapatoknak összefogva, saját leleményességükre támaszkodva, kódokat megfejtve kellett kijutniuk egy zárt szobából.

Az egyedülálló nyomkereső tematika gondoskodott arról, hogy a fiatalok egész hétvégén használják, fejlesszék logikai és kreatív készségeiket, egymással szoros közelségbe kerüljenek, és elfelejtsék az őszi iskolai időszak fáradalmait. Mindezen felül azonban mégiscsak a tábor lelkisége volt a legfontosabb, melyről a tábor lelki vezetője, Kadlecsik Zoltán evangélikus lelkész és a teológushallgatók gondoskodtak: áhítatokon, istentiszteleten, közös énekléseken és személyes beszélgetéseken keresztül kerülhettek közelebb a fiatalok Istenhez. A nyomkereső tematikától nem is járnak olyan messze lelki kérdéseink – világítottak rá az áhítatok tartói, hiszen életünkben számtalanszor találjuk magunkat feladványok közepében (megtanulhatatlannak tűnő tananyagok, megjavíthatatlannak látszó kapcsolatok, szinte megoldhatatlan helyzetek találnak meg minket), és nem mindegy, hogyan eredünk a megoldás nyomába. Honnan tudhatjuk, hogy jó úton vagyunk? Gyűjtjük a nyomokat, igyekszünk Jézusra figyelni, és csak reménykedünk benne, hogy segítségével megtaláljuk a válaszokat, hogy az ajtók megnyílnak előttünk, világosságot találunk a sötétségben. A KÖSZI Nyomkereső táborban ügyes gondolkodással, nyitott szívvel, Istenben bízva újra azt a reményt kaptuk, hogy lehetséges jó nyomon járni, és hazatalálni Istenhez, aki vigyáz ránk az utunkon. Nemcsak a kiscsoportok mutatták meg leleményességüket, ötletességüket, de az eltűnt személy megkerült, a Titok nyitjára fény derült a hasonló nevű vasárnap délelőtti programon, és lelkileg, közösségben feltöltődve zárulhatott a tábor.

Évek óta visszajáró fiatalok látták egymást újra, találtak új barátokra, és a tábor szervezői abban bíznak, hogy még sok Nyomkereső táborban pallérozhatják majd együtt eszüket. A KÖSZI hálásan köszöni most is Varga Gábornak, és feleségének, Zsuzsának a szeretetteljes vendéglátást a Béthelben, valamint a bizalmat a szülőknek, hogy rájuk bízták gyermekeiket a hétvége erejéig.

A szervezők testben-lélekben most már a 2015. január 29 – február 1. között megrendezendő 6. KÖSZI Téli berek táborra készülnek, melyben Szemfényvesztők mottóval nagyon várják a 10-16 éves fiatalokat, és amelyre hamarosan lehet jelentkezni a www.koszi.net honlapon.

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

A 13. KÖSZI Nyomkereső készségfejlesztő tábor a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködve, valamint a Budapest XV. kerületi Önkormányzat „Zsókavár utcai akcióterület III. ütemű fejlesztése szociális célú városrehabilitáció témában” című projektjének támogatásával valósult meg.

NyomkeresőTáborok
Előző bejegyzés
Harmadik alkalommal tartott csapatépítő hétvégét a KÖSZI a Mátrában
Következő bejegyzés
ADJ EGY NAPOT! 31. – Megálló istentisztelet a KÖSZI szervezésében
keyboard_arrow_up