Újabb sikeres nyomozás a KÖSZI nyomkereső készségfejlesztő táborában

Piliscsaba – A 15. KÖSZI nyomkereső készségfejlesztő tábort 2016. október 28–31. között rendezték meg, melynek helyszínéül a hagyományoknak megfelelően ismét a festői szépségű piliscsabai Béthel Otthon szolgált. A táborban, melynek mottója a Bajnokok ligája volt, 5–12. osztályos gyerekek vettek részt.

Újabb sikeres nyomozás a KÖSZI nyomkereső készségfejlesztő táborában

A nyomkereső táborok központi eseményszálaként a táborozó gyerekeknek mindig egy elképzelt bűncselekményt kell megoldaniuk a négy nap alatt, ez az úgynevezett Kastélyjáték. Kiváló alkalom ez a vezetők számára egy kis beöltözős színjátszásra, a gyerekeknek pedig arra, hogy logikus gondolkodással megtanuljanak kérdéseket feltenni, az egymásnak gyakran ellentmondó válaszok közül kiválasszák a relevánsakat, majd megfejtsék a rejtélyt. Idén egy cirkuszigazgató körüli rejtélyről kellett kérdezni a társulat nem éppen hétköznapi tagjait, és örömmel jelenthetem, ifjú nyomozóink megtalálták a megoldást!

Természetesen nem csak nyomoztunk és színészkedtünk. A tábor mottójaa Bajnokok ligája volt, ezért a játékos vetélkedők nagyrészt a sportról szóltak, aktív és kreatív formában is. A délelőtti beszélgetések és az áhítatok pedig a kudarcról és a sikerről, valamint arról, hogy mi mit tekintünk egyiknek és másiknak, milyen sikereink és kudarcaink voltak, hogyan dolgoztuk fel azokat és mit tehetünk azért, hogy sikeresek legyünk, és nem utolsó sorban természetesen arról is, hogy mi mindebben Isten szerepe. A záró áhítat igéjének Keveházi D. Sámuel, a tábor lelki vezetője Ézsaiás szavait választotta: „Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.” Mindenki írhatott egy levelet a három, négy, tíz vagy húsz évvel későbbi önmagának arról, hogy a levélben említett időpontig mit szeretne elérni az életben, aztán közösen imádkoztunk Isten segítségéért és útmutatásáért.

Ezenkívül szombaton túráztunk egy nagyot a Garancsi-tóig, vasárnap a moziban is nyomoztunk és megpróbáltunk kijutni a szabaduló szobából, ami nem is volt olyan könnyű. Estébe nyúlóan fociztunk és nagyon sokat énekeltünk. Összességében egy nagyon jó hangulatú, felemelő, változatos és összeszedett tábor volt, melyért köszönet Karánsebesy Rékának, aki, bár most először volt táborvezető a KÖSZI-ben, elérte, hogy feladatainak elvégzése közben mindenki jól érezze magát. Vezetőként a táborozóknak is szeretném megköszönni azt, hogy nemcsak örömmel részt vettek a programokban, hanem kreativitásukkal sokszor kellemesen meg is leptek minket.

Ha valaki lemaradt, ne szomorkodjon, jövő ilyenkor is lesz KÖSZI nyomkereső tábor!

Idén ősszel egy új korszak kezdődött a KÖSZI-táborok életében. 25 évnyi állhatatos szolgálat után a Béthel eddigi vezetője, Varga Gábor, „Gábor bácsi” idén szeptemberben nyugdíjba vonult. Minket most már az otthon új vezetője, Kiss Péter, illetve munkatársai, családja fogadtak – figyelemmel, szeretettel, megértéssel, odafigyeléssel. Reméljük, ez egy hosszú és eredményes együttműködés kezdetét jelenti.

Mi már javában készülünk a 2017. év első táborára, a KÖSZI téli berek értékkereső táborra, mely megújul, és mostantól a 18-29 éves korosztálynak nyújt lelki, feltöltődési lehetőséget. Jelentkezés hamarosan!

15. KÖSZI Nyomkereső készségfejlesztő tábor - válogatás

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

A 15. KÖSZI nyomkereső készségfejlesztő tábor a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Piliscsabai Evangélikus Egyházközséggel együttműködve valósult meg.

NyomkeresőTáborok
Előző bejegyzés
Indulj el egy úton! – Vendégségben a Megálló
Következő bejegyzés
Születésre várva – Jubileumi Megálló istentisztelet advent előtt
keyboard_arrow_up