A nyomozóink felfedték a rejtélyt a 19. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor kölyök turnusában

Szöveg: Petro de Chalendar Katalin
Fotók: György Anna és Józsa Dávid

Egy örök élmény marad mindenki számára a 19. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor kölyök turnusa. Az izgalmas rejtély megfejtése 2020. július 26. és augusztus 1. között zajlott, mely során 3-8. osztályos gyerekek kutakodtak az igazság után rengeteg egyéb vidám, mozgalmas és szórakoztató program kíséretében. Az eseményre a piliscsabai Béthel Otthonban került sor. A tábor vezetője Tóth Lilla Eszter volt, a gyerekek és szervezők lelki jólétéért pedig Bonnyai Zsuzska felelt.

19. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor kölyök turnus

Hagyománnyá vált programok

Minden nap a közkedvelt Testébresztővel, vagyis a reggeli tornával kezdődött, melyet különösen fontosnak tartottunk idén, hiszen mind a gyerekek, mind a szervezők is átélték tavasszal a bezártság okozta mozgáshiányt. A reggelit követő áhítaton a gyerekek által választott dalokat énekeltük közösen, valamint az egyik szervező mindig felvezette az aznapi Kupaktanács témáját néhány gondolatébresztő felvetés és hétköznapi példa kíséretében. A Kupaktanácsok során korosztályokra bontva kis csoportokban beszéltük át mélyebben az aznapi témákat, valamint drámajátékok és kreatív feladatok segítették azok elsajátítását. A hét mottója “A siker foglyai” volt, így a Kupaktanácsok minden nap egy, a sikerességhez kapcsolódó tulajdonságot dolgoztak fel: “lájkéhség”, felelősség, csábítás, őszinteség stb.

Nagy sikere volt idén is a Szemfényvesztők nevű programnak, mely során a táborozók és a szervezők bekötött szemmel élhették át Szent Pál apostol történetét. A hagyományos tábortáncot, mely idén a Hit the road Jack zenére volt koreografálva, a gyerekek nagyon szívesen táncolták szabadidejükben is és az utolsó esti bankett egyik fénypontja is ez volt.

Nyomozás

A táborozóknak idén egy hírességeknek szóló hétvégén résztvevő 8 közismert ember közül kellett kiválasztaniuk, hogy kit gyanúsítanak meg a bűncselekmény elkövetésével. Minden nap a nyomozó csoportok összegyűltek az új információkat megvitatni, helyszínelni, majd végül kikérdezni a szereplőket.

Az igazság felszabadít!? Erre a kérdésre pedig pénteken kaptunk választ a Titok nyitja nevű programon, amikor egy csapat rá is jött a tettes kilétére és céljára, bár a többiek se jártak messze tőle.

Egyéb közkedvelt programok

Nagy sikere volt a gyerekek körében a kirándulásnak, mely során meglátogattuk a solymári várat és szinte az egész napot a szabad levegőn töltöttünk mindenféle kültéri játék kíséretében. Mindenki egyik egyértelmű kedvence természetesen a Fürdünk a népszerűségben nevet viselő program volt, ahol különböző vizes játékokkal mérhették össze a táborozók az erejüket, majd a végén a jól megérdemelt és kihagyhatatlan vízicsatával zártuk le a napot. Péntek délután és este került sor az önfeledt ünneplésre először a Témazárón, ahol különböző hírességek küzdöttek meg egymással, majd este a Vándorbanketten, ahol hatalmas limbózás és tánc mutatta mindenki jókedvét.

A tábor utolsó napján, szombaton a tábor lelki vezetője, Bonnyai Zsuzska megtartotta az igazán meghitt hangulatú 89. KÖSZI Megálló istentiszteletet. Ezt követően került sor a díjkiosztásokra, egy utolsó közös ebédre, majd a megható búcsúzkodásra, végül pedig a tábor elhagyása következett.

Egy igazán változatos, tartalmas és csodás pillanatokkal teli tábort zárhattunk szombaton. Szeretettel várunk minden 3-8. osztályost jövő nyáron is! 2020 őszén pedig vadiúj táborral, az 1. KÖSZI Titkos küldetés expedíciós táborral készülünk az 5-12. osztályosoknak Piliscsabán, 2020. október 22-25. között. Találkozzunk ott is!

19. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor - Kölyök turnus - válogatás

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A 19. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor kölyök turnusa a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

NyomkeresőTáborok
Előző bejegyzés
A 19. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor témája: A siker foglyai
Következő bejegyzés
Fény derült a titok nyitjára a 19. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor kamasz turnusában
keyboard_arrow_up