Tőled volt jó a jubileumi 20. KÖSZI Napvető kalandtábor!

Piliscsaba – 2016. augusztus 7-13. között rendezték meg a jubileumi 20. KÖSZI Napvető kalandtábort a 3-8. osztályos korosztály számára. Szokás szerint a festői piliscsabai Béthel Otthon szolgált a tábor helyszínéül. A tábor vezetőjeként Kelényi Zsolt, lelki vezetőjeként pedig Török Anett evangélikus lelkész állt helyt. 60 gyermek és 15 vezető töltött együtt egy élményekkel teli, izgalmas hetet, amelynek mottója „Hőskor” volt.

20. KÖSZI Napvető kalandtábor

Idén augusztus 7-én, vasárnap kezdődött meg a 20. KÖSZI Napvető kalandtábor. A délelőtti beköltözést követően a táborvezetők megkezdték az előkészületeket, hiszen koradélután már megérkeztek a tábor főszereplői is, maguk a gyerekek. Elsőként afféle ismerkedős játékokkal igyekeztünk megismerni mindenkit. Az első est alkalmával, amelyet stílusosan Jégtörő-estnek hívtunk – hiszen még mindig az ismerkedésé és a ráhangolódásé volt főszerep – a gyerekek megismerkedtek a tábor szabályaival, valamint megtudták a csoportbeosztásokat is, melyekben a tábor egyik legnépszerűbb programjára, a Ki mit tud?-ra is készültek.

Egy átlagos nap a táborban, a reggeli testi és szellemi ébresztő után egy rövid áhítattal folytatódott, ahol gitárszó kíséretében sok-sok ének hangzott el. A délelőtti kupaktanácsok alkalmával a gyerekek egymással és a vezetőkkel beszélgetve, kisebb csoportokban, interaktív módon dolgoztak fel egy-egy napi témát. Ezen „vitafórumok” alkalmával a táborlakóknak lehetőségük nyílt olyan témákról is beszélgetni, mint a „hősség”, a szupererők és szuperképességek mibenléte, valamint a bátorság és rettenthetetlenség fogalmai. Természetesen minden napnak megvolt a maga bibliai hőse is, és minden naphoz tartozott egy-egy bibliai történet is. Nagyon népszerű volt többek között Dániel, valamint Dávid és Góliát, s természetesen Sámson története is.

Érdekes volt látni, ahogyan a hét folyamán a gyerekek egyre inkább belefeledkeztek ezekbe a beszélgetős foglalkozásokba.

A délutánonkénti Laza Zónában a gyerekeknek lehetőségük volt sportolni, társasozni, a tábori KÖSZI-zenekarban zenélni, esetleg pihenni vagy az újonnan szerzett barátokkal beszélgetni. A Kézműves Palota pedig lehetőséget kínált a gyerekek kézügyességének és kreativitásának kibontakoztatására. Készíthettek sógyurmából állatokat, pólót batikolhattak, valamint karkötőket és állatokat fűzhettek gyöngyökből.

Bár a rossz idő miatt a szerdai kirándulás a pilisi erdőben a tervezettnél kicsit rövidebbre sikeredett, ám a Hihetetlen család című animációs film megtekintése mindenkit kárpótolt. Különösen népszerűek voltak a késő délutánonkénti nagy programok: a Vízi Olimpia, a Mentőexpedíció, vagy a Hőstánc, és a tábortűz, valamint a Lovagi torna.

Utolsó teljes napunkon, pénteken a bennünk élő hős volt a beszélgetések és játékok fő témája. Elsősorban arról beszélgettünk a gyerekekkel, hogy mitől tudunk mi is hősök lenni, melyek azok a képességeink, melyekkel hétköznapi hősökként mi is segíteni tudunk másokon. Az utolsó délutánon végre elérkezett a várva-várt Ki mit tud?, ahol a csapatok bemutathatták egész hetes munkájuk eredményét. Nagy sikert aratott a Vándorbankett elnevezésű zenés-táncos program is, ahol a kis táborlakók megcsillogtathatták tánctudásukat.

Szombaton, a tábor utolsó napján kiosztottuk a megérdemelt díjakat, valamint kiértékeltük és bezártuk a tábort. Szinte mindenki könnyes szemmel búcsúzott el rég nem látott vagy újonnan szerzett barátjától. Egy kicsit még mi vezetők is szomorúak voltunk, hogy ilyen gyorsan elrepült ez az egy hét. De az idő nem áll meg, hamarosan beköszönt az ősz, s jönnek a KÖSZI évközi táborai. Alig várjuk, hogy újra gyerekzsivajtól legyen hangos a Béthel, s újra együtt táborozhassunk a gyerekekkel, hiszen a KÖSZI táborai TŐLÜK JÓK!

Aki kedvet kapott ahhoz, hogy részt vegyen egy ehhez hasonló programban, azt sok szeretettel és nagy örömmel látjuk az őszi 15. KÖSZI Nyomkereső készségfejlesztő táborunkban 2016. október 28-31. között. A táborra már íródik a rejtély, amelynek kibogozása a fiatalok csapatainak feladata lesz. Részletek és jelentkezés hamarosan!

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

A 20. KÖSZI Napvető kalandtábor a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Piliscsabai Evangélikus Egyházközséggel együttműködve valósult meg.

NapvetőTáborok
Előző bejegyzés
Shakerrel és jeges frissítőkkel várta vendégeit a KÖSZI koktélbár a Szélrózsán
Következő bejegyzés
A jövő táborvezetői az 5. SZIVI Ifjúságivezető-képző táborban
keyboard_arrow_up