Legyetek jók, ha tudtok! – A 21. KÖSZI Napvető kalandtábort tartották meg Piliscsabán

Piliscsaba – Ismét megnyitotta kapuját 2017. augusztus 6–12. között a KÖSZI Napvető kalandtábor a 3–8. osztályos gyerekek számára. A helyszín a piliscsabai Béthel Otthon volt. A tábor vezetője Kelényi Zsolt, lelki vezetője Szlaukó Orsolya evangélikus lelkész volt, akiknek a munkáját tizenhat elkötelezett szervező segítette. Az idei tábor mottója a következő volt: „Legyetek jók, ha tudtok!”

21. KÖSZI Napvető kalandtábor

Kaland, új emberek, jó társaság, szórakozás, jókedv, életre szóló barátság és élmények. Ugye, jól hangzik!? Gyere, és próbáld ki te is a KÖSZI táborait! TŐLED lesz csak igazán jó!

A tábor augusztus 6-án, vasárnap délután nyitotta meg kapuját. A táborlakók megérkezése és beköltözése után megkezdődött az ismerkedés a Shaker elnevezésű játékkal, majd a vacsorát követően folytatódott a Jégtörő esttel, ahol már a táborvezetőket is közelebbről megismerhettük. Ezen az estén tudtuk meg mi, táborozók, hogy kik lesznek azok a csoporttársaink, akikkel egy egész héten át készülünk majd a tábort záró Ki mit tud?-ra.

A délelőttök általában megszokott menetrend szerint zajlottak. Reggel egy finom zenés ébresztés után a reggeli torna segített, hogy fitten kezdjük a napot. Reggeli után áhítat következett, amit énekléssel kezdtünk és zártunk. 

Pokrócmesék alkalmával minden este meghallgathattunk egy bibliai történetet, mely a másnapi áhítat témájának alapjául is szolgált, s melyhez egy Bibliai totó alkalmával egy rövid játékos kérdőívet kellett kitöltenünk. Az áhítatok témáit a délelőttök folyamán kisebb csoportokban interaktív témafeldolgozáson, az úgynevezett Kupaktanácsok alkalmával vitattuk meg. Szó volt egybek mellett jó és rossz tulajdonságainkról, félelmeinkről és vágyainkról, valamint barátokról és ellenségekről is.

Ebéd után a Laza Zóna következett, ahol olyan programon vehettünk részt, amilyet mi választottunk, vagy akár pihenhettünk, s kedves üzeneteket írhattunk egymás barátságfüzetébe, melyet a tábor végével kedves emlékként haza is vihettünk magunkkal. Ezt követte a Gyorsítósáv, amikor focizhattuk, táncolhattuk, játszhattunk, vagy akár zenélhettünk is a KÖSZI-zenekarral. Sok szép alkotás, karkötők, gipszfigurák, csillámtetoválások, képeslapok és hűtőmágnesek készültek a hét folyamán a Kézműves Palotában. Az uzsonnát követően vacsoráig minden nap más és más játék volt porondon. Nagy sikert aratott például a Vízi Olimpia, a Barátságkosár, az Álomfogó és a Zsákmányolás is, de egyértelműen az utolsó délutáni Ki mit tud? volt az abszolút kedvenc.

Vacsora után is akadt bőven elfoglaltságunk, ugyanis akkor kezdődött a várva várt Délibábtánc, vagyis a tábortánc betanulása. Az Éjszakai túra alkalmával madártávlatból nézhettük meg a várost éjjeli pompájában. A tábortűz alkalmával különféle játékokat játszottunk, s közösen énekeltünk a KÖSZI-zenekarral. Az esti áhítatok alkalmával lehetőségünk volt egy kicsit lecsendesedni az izgalmas programok után.

A tábor alatt gyönyörű időnk volt, így idén sem maradhatott el egy nagy kirándulás a pilisi erdőben, és ezen a napon a Kupaktanácsokat rendhagyó módon egy mezőn tartottuk meg.

A tábor utolsó estéjén osztatlan sikert aratott a Vándorbankett nevű záróbuli, ahol táncoltunk és beszélgettünk régi és újonnan szerzett barátainkkal. Másnap sajnos elérkezett az utolsó, vagyis a szombati nap, melyet Megálló istentisztelettel zártunk, majd a programok értékelése után kiosztották a csapatoknak járó díjakat. Ebéd után közös éneklés és könnyes búcsú következett, majd pedig mindannyian elköszöntünk a tábortól és egymástól.

Nem gondolom azonban, hogy bárki is sokáig szomorkodna, hiszen a KÖSZI nem csak nyáron szervez táborokat! Ha megtetszettek a programok és te is kipróbálnád őket, vagy szeretnél egy jó társaság tagja lenni, s új embereket megismerni, csatlakozz te is a KÖSZI-hez, hiszen a KÖSZI-táborok TŐLED JÓK!

Várunk szeretettel ősszel a 16. KÖSZI Nyomkereső készségfejlesztő táborunkba Piliscsabára, melyet 2017. október 27-30. között rendezünk meg az 5-12. osztályosok részére. A tábor középpontjában egy rejtély megfejtése áll, a mottója pedig: Értjük egymást?

21. KÖSZI Napvető kalandtábor - válogatás

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

A 21. KÖSZI Napvető kalandtábor a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Piliscsabai Evangélikus Egyházközséggel együttműködve valósult meg.

 

NapvetőTáborok
Előző bejegyzés
„Gyógyító kegyelmében rejt el minket” – 63. KÖSZI Megálló istentisztelet
Következő bejegyzés
Táborozóból táborvezetővé – 6. SZIVI Ifjúságivezető-képző tábor
keyboard_arrow_up