Vissza a jövőbe – Ilyen volt a 22. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor Kölyök turnusa

Képek: Vida Zsófia

Piliscsaba – 2023. július 16–22. között megtartottuk a 22. KÖSZI Nyomkereső detektívtáborunk Kölyök turnusát Földi Nóra vezetésével. A 3–8. osztályos gyerekek számára a tábor lelki ívét Sebesi Júlia biztosította, készségfejlesztő programjaink témája pedig ezúttal egy tanulságos képzeletbeli időutazás volt.

Vissza a jövőbe – Ilyen volt a 22. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor Kölyök turnusa

A tábor első napján, vasárnap, a táboroztató csapattal játékokkal vártuk az érkezőket, ezzel is gondoskodva a megszokott, oldott hangulatról. Az este folyamán ismertettük számukra a tábor legfontosabb szabályait, sokat beszélgettünk, és közösen megvacsoráztunk.

Hétfő reggel a testi és lelki feltöltődés jegyében reggeli tornával és egy áhítattal kezdtük a napot. A résztvevő gyerekek utána a Kupaktanács alkalmakon korosztályonként kiscsoportokban vitathatták meg az aznapi témát, ami az időutazás témakörhöz kapcsolódóan az őskor volt. A nyári detektívtáborok egyik legemlékezetesebb élménye mindig a Kastélyjáték, mely az izgalmas, közös nyomozás kerettörténetét képezi. Társas játékokból, filmekből sokaknak ismerős lehetnek olyan helyzetek, amikben egy rejtélyes épület lakóiról és vendégeiről kell minél több információt kideríteni. A mi játékunk is erre épül, és nem véletlenül kedvence a táborozóknak, ugyanis mindig remekül összekovácsolódik közben a csapat. Egy frissítő számháborúzás után el is kezdtük délután a játékot.

Kedden a reggeli áhítat után a Kupaktanácson az ókor és a bölcsesség témáját jártuk körbe a gyerekekkel. Ebéd után pedig az alkotásé és a tudatos jelenlété volt a főszerep: kézműveskedtünk, csatlakozhattak az érdeklődők a tábori zenekarhoz, a vállalkozó kedvűek megpróbálhattak bekötött szemmel átélni egy történetet, csak a többi érzékükre hagyatkozva, és a jó időre tekintettel egy “vízi olimpiát” is tartottunk! 

A szerdai nap mindig a kirándulásé, így az egész napot a szabadban töltöttük, és a végén megtanítottuk a résztvevőknek a tábortáncot, aminek idén is nagy sikere volt a vezetők és a táborozók között egyaránt. Az esti áhítatot egy meghitt tábortűz körül tartottuk.

Csütörtökön már a tábortánc jelentette a reggeli tornát, majd az áhítat után folytattuk a nyomozást, és közös lazulással, mozizással és sportolással kapcsolódtunk ki. Estére már egészen jó tippjeink voltak, hogy a játékos nyomozás melyik gyanúsítottja lehet a hunyó.

A pénteki nap csak úgy elrepült, a múlttól a jelenig és a távoli jövőig sok, mindig egyformán releváns témáról beszélgettünk, csapatmunkával fényt derítettünk a Kastélyjáték titkára is, és kedvenc retro slágereinkre egész este táncoltunk!

Végül szombaton, amikor már mindannyian tudtuk, hogy hamarosan indulni kell haza, részt vehettünk a táborzáró a 104. KÖSZI Megálló Istentiszteleten, amelyet Szabó B. András lelkész tartott nekünk, és meghatódva hallgattuk tőle az igét. Aztán elbúcsúztunk, már a következő találkozást várva.

22. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor Kölyök turnus - válogatás

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A 22. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor Kölyök turnusa a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

NyomkeresőTáborok
Előző bejegyzés
Ilyen volt a 103. KÖSZI Megálló istentisztelet
Következő bejegyzés
Mindennek ideje van – Ilyen volt a 104. KÖSZI Megálló istentisztelet
keyboard_arrow_up