Ringat a víz – Mesés vízi kalandok a 26. KÖSZI Napvető mesetáborban

Szöveg: Balogh Zita
Képek: Mudra Balázs, Vida Zsófia

Budapest – 2022. július 4–8. között rendeztük meg a 26. KÖSZI Napvető mesetábort az Evangélikus Hittudományi Egyetem Bosnyák téri épületében Tóth Lilla táborvezető irányításával. A tábor 5 napja során az 1–4. osztályos gyerekek számos programon vettek részt, és sok-sok élményt szereztek a kánikulában a Ringat a víz mottó köré szervezett napközis táborban.

26. KÖSZI Napvető mesetábor

A mesetáborban a nap keretét a gitáros-énekes reggeli és délutáni áhítatok, a délelőtti kupaktanácsok, valamint az ebéd utáni meseolvasások adták. A napi meséhez általában kapcsolódott egy-egy rövidke „színdarab” a táborvezetők előadásában, illetve a gyerekek rajzolással, egyéb játékos feladatokkal dolgozták fel a – tábor mottójához hűen vízzel kapcsolatos – mesék mondanivalóját.

A napi kupaktanácsokon a gyerekek a reggeli áhítatban megismert bibliai történethez – többek között az özönvíz, Mózes vizet fakaszt a sziklából – kapcsolódóan beszélgetésekkel, játékos feladatok segítségével dolgozták fel a hallottakat, illetve a kiscsoportos foglalkozások egymás alaposabb megismerését is segítették.

Minden nap számos egyéb programmal készültünk a táborozóinknak, a teljesség igénye nélkül volt vizes kísérletezés, kincskeresés, foci, tollas, napokra elegendő cukorbevitelt eredményező Zaba-csata, tábortánc tanulás, Szemfényvesztők, amelynek keretében a táborozókat egy előre elkészített úton vezettük végig bekötött szemmel, hogy a látásukon kívül más érzékszerveikre támaszkodva ismerhessék meg a Bethesda tavi gyógyítás igéjét, valamint még a Cápamese című animációs filmet is megnéztük, miközben kint éppen szemerkélt az eső.

A hét (egyik) fénypontja a szerdai kirándulás volt, amikor a Tropicariumba látogattunk el. Megismerkedhettünk a tengeri élővilággal, többek között cápákat, aligátorokat, rájákat, egzotikus hüllőket és számos lenyűgöző halfajt csodálhattunk meg. A nap fáradalmait egy közeli játszótéren pihentük ki.

Nem hiába mondják, hogy minden rosszban van valami jó, hiszen ugyan a programra kijelölt napon a borongós idő miatt elmaradt a várva várt víziolimpia, a lelkes ifjúsági vezetőképzős – és leendő táborvezető – segítőink egy szuper számháborús programot szerveztek helyette nekünk, amely kompenzált az elmaradt vizes programért.

Pénteken a tábor zárásaként Megálló istentiszteleten vettünk részt, utána pedig a gyors búcsúzkodás közben minden gyerek megkapta a saját barátságfüzetét, amelybe az egész hét során egymásnak írt kedves üzenetek kerültek, így maradandó emlékkel távozhattak a táborból.

26. KÖSZI Napvető mesetábor - válogatás

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A 26. KÖSZI Napvető mesetábor a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

NapvetőTáborok
Előző bejegyzés
Meglovagoltuk a hullámokat – Ilyen volt a 11. SZIVI Ifjúságivezető-képző tábor
Következő bejegyzés
Ringat a víz – Megtartottuk a 26. KÖSZI Napvető mesetábort
keyboard_arrow_up