„APÁM HITTE…” TE MIBEN HISZEL? – 29. Megálló istentisztelet a KÖSZI szervezésében

Budapest – 2014. szeptember 21-én vasárnap este, a nyári szünet után, újra részt vehettünk a Megálló interaktív istentiszteleten a Deák téri evangélikus templomban, fiatalok és örök fiatalok nagy örömére, a KÖSZI lelkes önkéntes csapatának szervezésében. Személyes beszámoló.

Az istentiszteletre hívogató plakát már önmagában is elgondolkodtatott. „Apám hitte..” és te miben hiszel? És tényleg, én miben hiszek, azaz kiben? Mi az, amit „otthonról hozok”, és mi a saját tapasztalatom? Az értékrendem öröklött, vagy esetleg pont az ellenkezője annak, ami alapján a szüleim élnek?

Az igét Simon Attila hirdette, aki érdekes játékkal tette még kézzel foghatóbbá az üzenetet. Arra kérte a gyülekezetet, hogy cseréljünk ki egymás között egy személyes tárgyat, ami általában nálunk van. Érdekes volt megtapasztani, hogy az, ami nekem sokat jelent, tartalommal bír, másnak csak egy személytelen tárgy. Próbáltam elképzelni a kölcsön kapott karkötő történetét, barátkozni vele, de számomra idegen volt, miközben az én gyűrűm egyre jobban hiányzott az ujjamról. Érdekes megtapasztalás volt.

Külön köszönet a dicsőítést vezető Hangszórock zenekarnak, mely új zenészekkel bővült. Reméljük, még sokszor hallhatjuk őket ebben a felállásban!

Számomra mindig nagy élmény a közös úrvacsora, vagy áldás vétele, amikor felekezettől függetlenül mind az oltár előtt állunk kézen fogva, énekelve, elmélyülve. Nagyon meghitt és csodálatos része ez az alkalomnak, amikor függetlenül attól, hogy van, aki részt vesz az úrvacsorai közösségben, és van, aki áldást kér, mégis mind együtt vagyunk.

Lelki táplálék után pedig – mint ahogy azt megszokhattuk – átvonultunk a klubhelyiségbe, ahol nagy szeretettel készített szendvicsek és meleg tea várt minket, ahol kötetlenül beszélgethettünk, ismerkedhettünk.

Izgatottan várom a következő Megállót! Gyertek, és töltsük meg együtt a Deák téri templomot!

A következő Megálló istentiszteletet október 19-én 18.00-tól tartjuk a Deák téri templomban. Témája a 2. parancsolat lesz, mottónak pedig ezt választottuk: „Kincskeresés-Giccskersés!” lesz, igét hirdetni Szabó B. András fog.

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen vennének részt velünk együtt a következő Megálló szervezésében, esetleg szeretnének tagjai lenni a zenekarnak vagy a drámacsoportnak. E-mail címünk: koszi@koszi.net

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) által szervezett 29. Megálló interaktív istentisztelet a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Pesti Evangélikus Egyház – Deák Téri Egyházközséggel együttműködésben valósult meg.

Megálló
Előző bejegyzés
Megkezdődött a KÖSZI-nél is a tanév
Következő bejegyzés
KINCSKERESÉS – GICCSKERESÉS – 30. Megálló istentisztelet a KÖSZI szervezésében
keyboard_arrow_up