ADJ EGY NAPOT! 31. – Megálló istentisztelet a KÖSZI szervezésében

Budapest – 2014. november 23-án vasárnap este a Deák téri templomban ismét találkozhattak a fiatalok a Megálló istentiszteleten egy kis lelki felmelegedésre a KÖSZI önkénteseinek szervezésében. Személyes beszámoló!

A novemberi Megálló alapigéje a harmadik parancsolat volt: Szenteld meg az ünnepnapot!- üzente Isten Mózesen keresztül. Azóta eltelt pár ezer év, a vasárnapnak mindig örülünk, de vajon megszenteljük-e?

Benkóczy Péter lelkész arra kért minket, hogy egy papírra rajzolt kört osszunk fel cikkekre, amelyek azt mutatják, hogy időnk mekkora részét szánjuk magunkra, másokra, illetve Istenre. Majd arra kért, hogy még egyszer gondoljuk át, és őszintébben rajzoljuk újra. És harmadszorra is. Nem tudom, hogy a többiek rajzai mennyire változtak, nálam az Istenre jutó idő aránya egyre kisebb lett. Isten csak az időnk egy hetedét, hét napból egyet kért arra, hogy Vele foglalkozzunk, de sokunktól még ennyit sem kap.

Nagypénteket követő vasárnap támadt fel Jézus, így minden vasárnap Húsvétot ünnepeljük. A vasárnap, akárcsak a húsvét, egyszerre a vége és a kezdete valaminek. Hogyan éljük hát meg ezt a napot? Szabadidőként, szakított időként vagy szentelt időként? A szentelt idő azt jelenti, hogy az Istennek szánt, de valójában nem Istennek van erre szüksége, hanem nekünk, hogy tudatosan legyünk jelen, és csak Istenre figyeljünk. Az igehirdetés végén a lelkész Ákos egyik számának szövegét idézte: „Én nem kérek mást, csak elég időt, Igazán érteni, szeretni Őt”.

Ismét köszönjük a remek hangulat megteremtését a HangszóRock zenekarnak, akik mindig izgalmassá teszik a már-már megszokott dallamokat. Reméljük ezentúl is minél színesebbé teszik alkalmainkat. Az istentisztelet zárásaként pedig úrvacsorai közösségben volt részünk, amely méltó lezárása és kezdése volt a hétnek, a napnak és a télnek.

Lelki táplálék után pedig – mint ahogy azt megszokhattuk – átvonultunk a klubhelyiségbe, ahol nagy szeretettel készített szendvicsek és meleg tea várt minket, hogy a testünk is átmelegedhessen.

Izgatottan várom a következő Megállót, mely kivételesen nem a Deák téren, hanem Józsefvárosban lesz! Gyertek, és töltsük meg együtt a Józsefvárosi Mandák Mária Evangélikus Gyülekezeti Házat 2014. december 14-én 18.00-tól. Téma a 4. parancsolat lesz, mottónak pedig ezt választottuk: „Papa-mama gyerekek, csupa szív, szeretet”, igét hirdetni Bolba Márta lelkésznő fog.

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen vennének részt velünk együtt a következő Megálló istentisztelet szervezésében, esetleg szeretnének tagjai lenni a HangszóRock zenekarnak vagy a Mentactor drámacsoportnak. E-mail címünk: koszi@koszi.net

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) által szervezett 31. Megálló interaktív istentisztelet a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Pesti Evangélikus Egyház – Deák Téri Egyházközséggel együttműködésben valósult meg.

Megálló
Előző bejegyzés
Jó nyomon jártunk a 13. KÖSZI Nyomkereső készségfejlesztő táborban
Következő bejegyzés
Kőbányán járt a KÖSZI
keyboard_arrow_up