Papa, mama, gyerekek, csupa szív, szeretet! – 32. Megálló interaktív istentisztelet a KÖSZI szervezésében

Budapest – 2014. december 14-én vasárnap este immár 32. alkalommal vehettünk részt az ökumenikus Megálló interaktív istentiszteleten a KÖSZI lelkes fiataljainak szervezésében. A decemberi Megálló istentiszteletnek ezúttal kivételesen a Budapest-Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség adott otthont. Köszönjük nekik a meghívást és a kedves fogadtatást!

Az istentiszteletre hívogató plakáton a Mézga családból jól ismert „papa, mama, gyerekek, csupa szív, szeretet” idézet volt látható. A negyedik parancsolatból kiindulva Bolba Márta, evangélikus lelkésznő beszélt nekünk többek között arról, hogy az első parancsolat, amihez ígéret is kapcsolódik, az, hogy tiszteljük szüleinket, és, hogy mit is jelent ez a gyakorlatban.

Az igehirdetést  rendhagyó módon ezúttal nem a Köszi önkéntes dráma csoportja egészítette ki, hanem megismerkedhettünk a Józan Babák Klub Playback-színházával, akik amellett, hogy mélyítették, színesítették az istentiszteletet, az istentisztelet utáni szeretetvendégség ideje alatt is kedveskedtek nekünk rögtönzött jelenetekkel. Bízunk benne, hogy még sokszor láthatjuk őket!

Nehéz szavakba önteni, mennyire jól éreztük magunkat. Olyan jó megélni az egységet, a csodát, a találkozás örömét, amikor mindenki hozzá teszi a saját részét, és így egy csodálatos egységet kapunk. A közös éneklés, az úrvacsorai közösség megélése, a ima, az egymásra találás, a nevetések, a jelenetekben való önmagunkra ismerések úgy érzem, sokat hozzá tettek az Adventünk megéléséhez.

A januári Megálló ismét a Deák téren lesz január 18-án vasárnap 18:00-kor, a mottója pedig: Ölni és ölni hagyni! Gyertek, töltsük együtt a következőt is, ajándékozzuk meg egymást ismét a közösség élményével!

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen vennének részt velünk együtt a következő Megálló istentisztelet szervezésében, esetleg szeretnének tagjai lenni a HangszóRock zenekarnak vagy a Mentactor drámacsoportnak. E-mail címünk: koszi@koszi.net

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) által szervezett 32. Megálló interaktív istentisztelet a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Pesti Evangélikus Egyház – Deák Téri Egyházközséggel együttműködésben valósult meg.

Megálló
Előző bejegyzés
Kőbányán járt a KÖSZI
Következő bejegyzés
5. KÖSZI KARÁCSONY – Szinte már családi ünnep
keyboard_arrow_up