Csak szex és más semmi? – 34. Megálló interaktív istentisztelet a KÖSZI szervezésében

Budapest – 2015. február 15-én vasárnap este immár 34. alkalommal rendezte meg a KÖSZI lelkes önkéntes csapata a Megálló interaktív istentiszteletet a Deák téri evangélikus templomban, ahol ezúttal Kendeh K. Péter evangélikus lelkész igehirdetéséből épülhettünk. Az idei évad Tízparancsolat témakörében a hatodik parancsolathoz érkeztünk el, vagyis a „Ne paráználkodj!” témájához.

Az alkalmat népszerűsítő plakáton megjelenő mottóval ellentétben nem a szexualitás volt az istentisztelet fő témája és nem is az ezzel kapcsolatos bűnök. Sokkal inkább a kapcsolat, a szövetség Isten és ember, illetve a házastársak között. Ahogy Isten is féltőn, féltékenyen szeret bennünket, hozzá is hűtlenek lehetünk, ha megszegjük parancsolatait, önzően viselkedünk, rosszat teszünk a másik embernek. A Biblia gyakran hasonlítja az Istentől elpártoló népet paráznához, aki bálványokkal paráználkodik, illetve amikor embertelenül, kegyetlenül bánik a szegényekkel, özvegyekkel.

Isten arra hív minket, hogy hűséges, szeretetteljes, ha lehet így mondani, intim kapcsolatot ápoljunk vele, ha pedig ez a kapcsolat rendben van, akkor már nem szeretnénk másoknak sem fájdalmat okozni, másokhoz sem hűtlenek lenni.

Az igehirdetést a Mentactor drámacsoport szemléletes, zenével kísért interaktív drámajátéka egészítette ki. Először a drámacsoport tagjai jelenítették meg élő szoborban érzéseiket, benyomásaikat az igehirdetéssel kapcsolatban, később ebbe bevonták a gyülekezetet is.

Mindig nagy élmény a közös úrvacsora, illetve áldás vétele, amikor felekezettől függetlenül mind az oltár előtt állunk kézen fogva, énekelve, elmélyülve. Nagyon meghitt és csodálatos része ez az alkalomnak, amikor mind azok, akik részt vesznek az úrvacsorai közösségben, mind azok, akik áldást kérnek, mind együtt vagyunk.

Köszönjük a HangszóRock zenekarnak is az együttműködést, jó együtt énkelni, amikor ilyen sok hangszer megszólal.

Lelki táplálék után pedig mint ahogy azt megszokhattuk, átvonultunk a közösségi térbe, ahol nagy szeretettel készített szendvicsek és meleg tea várt minket, ahol kötetlenül beszélgethettünk, ismerkedhettünk egymással.

Jó hangulatú, laza, mégis meghitt és mély estét töltöttünk együtt. Szívből remélem, hogy a márciusi Megállón is ilyen sokan együtt lehetünk és részesülhetünk ebben az élményben!

A következő Megálló ismét a Deák téren lesz március 22-én vasárnap 18:00-kor, mottója pedig: Wifitolvajok és BKK-bliccelők – Új köntösben a 7. parancsolat. Igét hirdet: Solymár Péter evangélikus lelkész.

Gyertek, töltsük együtt a következő alkalmat is, ajándékozzuk meg egymást ismét a közösség élményével!

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen vennének részt velünk együtt a következő Megálló istentisztelet szervezésében, esetleg szeretnének tagjai lenni a HangszóRock zenekarnak vagy a Mentactor drámacsoportnak. E-mail címünk: koszi@koszi.net

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) által szervezett 34. Megálló interaktív istentisztelet a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Pesti Evangélikus Egyház – Deák Téri Egyházközséggel együttműködésben valósult meg.

Megálló
Előző bejegyzés
A MEKDSZ téli táborában járt a KÖSZI
Következő bejegyzés
A KÖSZI is részt vett a Szélrózsa utótalálkozón
keyboard_arrow_up