5. KÖSZI KARÁCSONY – Szinte már családi ünnep

Budapest – 2014. december 13-án közös karácsonyozást szervezett önkénteseinek a KÖSZI, hogy az ünnepek előtt idén is egy vidám, meghitt hangulatú alkalommal hangolódjanak az ünnepekre. Személyes beszámoló.

Az immáron hivatalosan is hagyománnyá nyilvánítható KÖSZI Karácsonyt ötödik alkalommal rendeztük meg a Deák téri Evangélikus Egyházközség klubhelyiségében. Az önkéntesek rekordszámban gyűltek össze az alkalomra, többen vidékről is feljöttek, csak hogy találkozhassanak a barátaikkal. Sőt, olyan önkéntesünk is akadt, aki nem tudott eljönni, de telefonon bejelentkezett, csak hogy az egyik kedvenc táboros dalát közösen tudja velünk együtt énekelni.

A szervezők idén igencsak kitettek magukért, hogy ez az alkalom igazán különleges hangulatban telhessen. Fő célunk az volt, hogy a KÖSZI önkéntesei érezzék, ez az összejövetel értük van, megköszönve egész éves fáradságos munkájukat. A hangulat fokozására meglepetésként elkészített karácsonyi díszítés és terített asztalok vártak az önkéntesekre, amit a batyus bál keretében összegyűlt finomságokkal töltöttünk fel. Az este a KÖSZI-sek kedvenc tábori – Új énekből és Zarándokénekből választott – dalainak éneklésével kezdődött, majd kreatív-interaktív áhítatot tartott Szabó Adrienn teológushallgató önkéntesünk. Egy igazán bátor tettre kellett vállalkozniuk a KÖSZI-seknek az áhítat keretében: számot kellett vetnünk az elmúlt, 2014-es évvel, névtelenül feljegyzi gondolatainkat, Adrienn pedig elzárta őket nekünk egy hatalmas karácsonyi ajándékdobozba. Megígérte, hogy megőrzi számunka, és jövőre együtt találhatjuk meg a válaszokat rájuk, és olvashatjuk újra őket.

Az áhítat után következhetett a vacsora elfogyasztása, majd egy humoros kvízjáték, amely vidám mosolyt csalt az emberek arcára, felidézve egy-egy táboros vagy éppen Megállós élményt. Majd az est egyik fénypontja vette kezdetét, a szintén meglepetésnek szánt videóvetítés. Egy KÖSZI-tábor sem végződhet anélkül, hogy Jagyugya Erik, profi műszaki szakemberünk ne készítene a gyerekeknek egy fénykép showt a tábori hét alatt róluk készült legjobb képekkel. Ehhez hasonlót állítottunk össze az önkénteseknek, csak éppen kizárólag a vezetőkről készült képekből. Egészen a 2000-es évek elejéig visszanyúló képekből válogattunk, így fel-feltűnt a vetítés alatt egy-két régebbi táborszervezőnk is. Ezúton szeretnénk még egyszer megköszönni Erik munkáját, aki vizsgái miatt nem lehetett velünk, de így is hozzájárult az est programjához.

Az alkalmat mi mással is zárhattuk volna, mint vidám közösségépítő játékokkal, hiszen az igazán jó táborok szervezéséhez nem szabad hagyni kiveszni magunkból a gyermeki lelkületet. A játékokért köszönet dr. Horváth Mártának és Pellionisz Petrának, akik határtalan kreativitása ezt az eseményt is gazdagabbá tette. Továbbá köszönöm szervezőtársamnak, Hanny Zsófiának a közös izgalmakkal teli tervezést és előkészületet, valamint az egész este lebonyolításában nyújtott segítségét. Bízunk benne, hogy a KÖSZI Karácsony idén is elérte a célját, hogy az adventi időszak végéhez közeledve feltöltődve készüljön mindenki az ünnepekre.

A KÖSZI önkéntesei már várakozással telve szervezik a következő alkalmukat, amely nem más, mint a január 18-án 18:00-kor a Deák téri templomban megrendezésre kerülő 33. Megálló istentisztelet. Továbbá egy tél sem múlhat el a hamisítatlan KÖSZI Téli berek tábor nélkül, melyet idén 2015. január 29. és február 1. között tartunk meg, ezúttal Csobánkán.

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen vennének részt velünk együtt a következő Megálló istentisztelet szervezésében, esetleg szeretnének tagjai lenni a HangszóRock zenekarnak vagy a Mentactor drámacsoportnak. E-mail címünk: koszi@koszi.net

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

Az 5. KÖSZI Karácsony a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Karácsony
Előző bejegyzés
Papa, mama, gyerekek, csupa szív, szeretet! – 32. Megálló interaktív istentisztelet a KÖSZI szervezésében
Következő bejegyzés
Először tartottak előszilvesztert a KÖSZI-sek
keyboard_arrow_up