Az aprópénzre váltott kereszténység – KÖSZI Megálló istentiszteletet tartottak a Deák téren

Budapest – A már megszokott helyen és időpontban, vagyis a Deák téri Evangélikus Országos Múzeumban rendezték meg 2017. április 23-án az 55. KÖSZI Megálló istentiszteletet, melyen Rihay Szabolcs igehirdetését hallhattuk, a liturgiai szolgálatot pedig Lénárt Viktor teljesítette.

55. KÖSZI Megálló istentisztelet

Az alkalom Istent dicsőítő ifjúsági énekekkel kezdődött, melyek éneklése közben sokak, ahogy jómagam is, nagyon közel tudjuk érezni magunkat Istenhez. Számomra különösen kedves, hogy a közös énekre minden KÖSZI Megálló istentiszteleten jelentős időt szentelünk, mert úgy gondolom, hogy ez az egyik legszebb módja Isten dicsőítésének.

Az igehirdetés alapigéje János első levele 5. fejezetének 4-10. verse volt. Rihay Szabolcs arról beszélt, hogy mi emberek mindannyian keressük az élet értelmét, a boldogságot, a megnyugvást, Istent. Ezen folyamat során mi magunk is szeretnénk megtölteni életünket jó dolgokkal, s Isten is szeretné megtölteni a mi életünket azzal, amit Ő készített el számunkra, és Isten a mi teremtőnk, jobban tudja, hogy mire van szükségünk, mitől leszünk boldogok. Nekünk kell tehát közelednünk felé és el kell tudnunk fogadni az ajándékait. A tanítványok három évig éltek Jézus mellett, mégsem értették Őt. A saját elgondolásaik és álmaik rabjai voltak. Jézus halála és feltámadása kellett, hogy felébredjenek, és mint az újszülöttek elkezdjék értelmezni, mi és miért történt.

Rihay Szabolcs beszélt arról is, hogy sokunk él meg találkozást, közösséget Istennel bizonyos alkalmakon, akár egyénileg vagy csoportosan. Ebből a találkozásból, közösségből azonban sajnos vissza kell mennünk a világba, „a levesbe”, amely olyan, mint a mocsár. Ez azonban egy nagyon nehéz feladat a számunkra, mert sosem volt könnyű megmutatni Jézus arcát a világban. Újjá kell születnünk, le kell vetnünk a maszkainkat, a sablonokat ki kell dobnunk, mert ezek akadályozzák Istennel való kapcsolatunkat. Naponként meg kell térnünk bűneinkből. Naponként kell tanulnunk, fejlesztenünk Istenkapcsolatunkat, mintha újszülöttek lennénk. Törekednünk kell megmutatni Isten arcát régi reakcióink levetkőzése által, szeretettel és megbocsátással. Végül a lelkész elmondta, hogy a világ hideg és ellenséges hely ugyan, de ne féljünk, mert mi vagyunk a só „a levesben”.

Az istentisztelet úrvacsorával és további közös dicsőítő énekekkel zárult. A KÖSZI önkéntesei a gyerekeknek most is külön foglalkozást szerveztek az istentisztelet alatt.

A Megálló után már hagyománnyá vált szeretetvendégség ezúttal is közvetlenül az istentisztelet melletti térben zajlott.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a következő KÖSZI Megálló istentiszteleten, melyet májusban rendezünk meg.

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) által szervezett 55. Megálló istentisztelet a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és az Evangélikus Országos Múzeummal együttműködésben valósult meg.

Megálló
Előző bejegyzés
Adj hálát a hátszélért! – KÖSZI Megálló istentiszteletet tartottak a Deák téren
Következő bejegyzés
„Örüljetek az Úrban mindenkor!” – 56. KÖSZI Megálló istentisztelet
keyboard_arrow_up