Isten munkatársa – 67. KÖSZI Megálló istentisztelet

Budapest – Rihay Szabolcs igehirdetését hallhatták azok 2017. október 8-án, akik részt vettek a KÖSZI Megálló istentiszteletén a Józsefvárosi Evangélikus Gyülekezet Mandák-házában.

A vasárnapi alkalom fő témája az volt, hogy hogyan, milyen módon válhatunk Isten munkatársaivá. Az istentisztelet során Rihay Szabolcs ennek mentén több példát is említett – köztük a sajátját is – azzal kapcsolatban, hogy van, aki már egészen kicsi korában hivatást választ, és valóban azon az úton marad és halad. Példaként sportriporter barátját idézte. Mások ezzel szemben több úton is elindulnak, próbálkoznak, mire rátalálnak a számukra helyes útra, a hivatásra, mellyel Isten munkatársaivá válhatnak.

Fontos, hogy mi, keresztények lámpásként tudjunk világítani, mi legyünk Isten fénye a mindennapokban. Szabolcs egy analógiával is szemléltette mindezt. Amikor nemrégiben egy fitnesz terem mellett haladt el, a kirakatban a következő (motivációs) feliratot látta: „hogy neked is vonzó tested legyen”. Ennek mentén jutott arra a gondolatra, hogy a kereszténységet is fontos vonzóvá tenni, hogy első pillantásra felfigyeljenek rá a nem hívők is, s ők is „kedvet kapjanak” hozzá.

A tanítást ezúttal is Úrvacsora követte, majd vidám énekekkel zárult az istentisztelet. Az szeretetvendégségre többen is finom süteménnyel készültek, elfogyasztásuk közben pedig lehetőségünk volt beszélgetni is egy kicsit. A gyerekek szaladgáltak az udvaron, játszottak, vagy éppen – a nagyobbak –  házi feladatot írtak.

Legközelebb október 22-én várunk titeket sok szeretettel a Józsefvárosi Mandák Mária Evangélikus Gyülekezeti Házban a következő KÖSZI Megálló istentiszteleten, amelynek témája a megbocsátás lesz és ahol Benkő Vilmos fog igét hirdetni.

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

A 67. KÖSZI Megálló istentisztelet a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Megálló
Előző bejegyzés
Szólunk! – városmisszió és családi napon járt a KÖSZI Koktélbár
Következő bejegyzés
KÖSZI-ovi az Országos Evangelizáción
keyboard_arrow_up