7. KÖSZI-karácsony – Jubileumi év után

Budapest – 2016. december 10-én tartotta idén a KÖSZI az önkénteseinek szervezett közös karácsonyi ünnepségét, amely már több mint hagyomány, inkább kihagyhatatlan ráhangolódás az ünnepekre az év végi rohanásban.

7. KÖSZI-karácsony – Jubileumi év után

2016-ban immár hetedik alkalommal köszöntött be a karácsony a KÖSZI-hez. Az elmúlt évek legnagyobb létszámban megrendezett karácsonyi alkalma rendhagyó volt a maga módján, hiszen jubileumi évét zárta le az egyesület, így mindenki még ünnepélyesebb hangulatban készült erre a szombati napra. Az önkéntesek közül többen családjukkal, gyermekeikkel érkeztek a Budapest-Deák téri Evangélikus Egyházközség tágas közösségi helyiségébe.

​A KÖSZI-sek mindig izgatottan várják ezeket a karácsonyi alkalmakat, mivel az aktuális szervezők meglepetésekkel halmozzák el a résztvevőket. Nemes Anikónak és Molnár Rozáliának hála, idén is voltak gyönyörű fények, meghitt hangulat, igazi csokiszán, finom ételek, melyeket a megjelentek saját maguk készítettek, így mindenki egy kicsit hozzájárult az est fényének emeléséhez. A karácsonyozás lelki ráhangolódással kezdődött, s a már mindenki által jól ismert dalok is felcsendültek, így készítették a jelenlévők lelküket az áhítatra, melyet Lénárt Viktor lelkész tartott.

Az áhítat után Kelényi Zsolt, az egyesület elnöke, minden, a KÖSZI eddigi életében,  sőt a megalakulása előtti időszakban is az önkéntes csapatban tevékenyen részt vevő számára oklevelet adott át személyre szóló elismerő szavak kíséretében. Megköszönte mindenkinek eddigi áldozatos munkáját. Nem csak a KÖSZI-tagok, hanem az egyesület elnöke is elismerésben részesült, a tagok megfogalmazták hálájukat munkájáért, hogy miért jó ez a közösség, mit adott számukra, mindezeket egy üvegbe zárták és átadták az elnöknek, hogy amikor nehézségek adódnak, csak ki kelljen nyitnia, s a cédulákon lévő hálák erőt adjanak, hogy a közösség vezetését továbbra is ilyen lelkesen és odaadóan végezze.

Vacsora után igazi meglepetésként hatott, hogy az egyesület ifjúságivezető-képző táborában részt vevő fiatalok kedves videó üzenetet küldtek, melyben boldog karácsonyt kívántak a táborvezetőknek. A jubileumi alkalomra való tekintettel egy kis nosztalgiázásra hívott minket Frenyó Zsófia és Frenyó István Henrik, akik egy fényképshow-val örvendeztették meg a jelenlévőket, nem kevés vidám pillanatot és emléket felidézve az elmúlt évek során készült fényképekkel. Jó érzés volt látni a sok mosolygó arcot, a vicces pillanatokat, melyeket együtt éltek át. A nosztalgia vonatának utolsó állomása egy KÖSZI-kvíz volt, melyet dr. Horváthné Pellionisz Petra és dr. Kővári-Horváth Márta állított össze. A megjelentek gyermeki lelkesedéssel töltötték ki, hiszen a legtöbb pontot elérő értékes nyereményben részesült. A kérdések megválaszolása során ugyancsak meg kellett mozgatni az agytekervényeket, de mindenki sikerrel vette az akadályt, a győztes pedig a KÖSZI ajándékával gazdagodott.

Bízunk abban, hogy a KÖSZI-karácsony idén is elérte a célját, és ebben a rohanó világban, az adventi időszakban egy kicsit elcsendesedhettünk, megpihenhettünk, egy kicsit visszatekinthettünk és erőt gyűjthettünk a következő évre.

A KÖSZI önkéntesei már szervezik az egyesület legközelebbi táborát, amely nem más, mint a 8. KÖSZI Téli berek értékkereső tábor, mely rendhagyó módon azon fiatal felnőttek számára kíván kikapcsolódási és táborozási lehetőséget nyújtani, akik 18-29 évesek, s még nem családos fiatal felnőttként keresik az útjukat, vagyis érettségizők, főiskolások, egyetemisták, pályakezdők.

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen vennének részt velünk együtt a következő nyári táboraink szervezésében, kivitelezésében és vezetésében. Önkénteseink körét folyamatosan új tagokkal bővítjük. Amennyiben szívesen végeznél önkéntes munkát, mely során gyerekekkel kell foglalkoznod, jelentkezz honlapunkon, ahol tájékozódhatsz az éppen aktuális általunk szervezett programokról is.

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

A 7. KÖSZI-karácsony a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Karácsony
Előző bejegyzés
Önként és dalolva – KÖSZI-est az Evangélikus Hittudományi Egyetemen
Következő bejegyzés
Születésről szólt adventben a KÖSZI Megálló interaktív istentisztelet
keyboard_arrow_up