KÖSZI-táborozóból táborvezetővé – 7. SZIVI ifjúságivezető-képző tábor

Szöveg: Vilmánszki Borbála, fotó: Keveházi D. Sámuel

Budapest – 2018. július 8–14. között rendezte meg a Szívvel-Lélekkel Alapítvány a 7. SZIVI ifjúságivezető-képző tábort Budapesten az Evangélikus Középiskolai Kollégiumban a KÖSZI ifjú táborszervező-jelöltjeinek. A képzés trénerei Seben Glória és Szabó Anna voltak.

KÖSZI-táborozóból táborvezetővé – 7. SZIVI ifjúságivezető-képző tábor

A 7. SZIVI ifjúságivezető-képző tábort idén a KÖSZI legújabb, Napvető mesetáborával egy időben tartották. Seben Glória és Szabó Anna, a képzés trénerei mindenben az ifiképzősök segítségére voltak. Természetesen ez fordítva is igaz volt, hiszen a négy másodéves, valamint a három elsőéves ifis azért jött el a képzésre, hogy minél több dolgot tanulhasson a táborvezetés fortélyairól, és segítsék a táborvezetők munkáját.

A képzés egy nappal korábban kezdődött, mint a KÖSZI Napvető mesetábor, így lehetőségünk nyílt arra, hogy a tábor szervezőit segítve mindent gondosan előkészítsünk a gyerekeknek, és átbeszéljük a tábor menetét. Mivel ez egy újfajta tábor volt, meg kellett szokni a helyszínt és a körülményeket. Elkészítettük a beosztásokat, hogy mindenki tudja, melyik programnál kell segédkeznie. Minden délelőtt és délután voltak képzéseink, amelyeken alkalmanként évfolyamonként vettünk részt. Esténként, miután a táborozók hazamentek, és a képzések is lezajlottak, csapatépítő lazítást tartottunk más-más programokkal. Volt, hogy Beugrót játszottunk, megnéztük a VB egyik meccsét, máskor egy filmet, és megmásztuk a Gellért-hegyet. Miközben hegynek felfelé tartottunk, kaptunk a vezetőktől két KÖSZI-pólót azzal a feladattal, hogy minél több járókelőt lefotózzunk benne, így fiúk és lányok versenybe szálltunk egymással.

Nemcsak arról szereztünk tapasztalatot, hogy hogyan vezessünk tábort, és milyen előkészületekre van szükség, de rengeteg élménnyel is gazdagodtunk. A tábor során feljegyeztük a gyerekek aranyos aranyköpéseit is, játszottunk velük, este pedig magunk között bohóckodtunk és versengtünk. A másodéveseknek hospitálniuk kellett három programon, ami azt jelenti, hogy meg kellett figyelniük az adott programot, és jegyzeteket kellett készíteniük az észrevételeikről. Ez kissé kimerítő volt, mert minden apró részletre figyelnünk kellett, és mindent meg kellett jegyeznünk, egyúttal azonban nagyon hasznos is volt, mert így olyan dolgokat vettünk észre, melyeket nem biztos, hogy magunktól megláttunk volna. Utolsó este megtartottuk a Vándorbankettet: zenehallgatás közben csocsóztunk, és jókat beszélgettünk.

Az ifis csapat nagyon jól összekovácsolódott a hét végére, mindenben segítettük egymást, és közös erővel dolgoztunk a cél elérése érdekében.

7. SZIVI Ifjúságvezető-képzés - válogatás

***

A 7. SZIVI ifjúságivezető-képző tábor a Szívvel-Lélekkel Alapítvány szervezésében, a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesülettel (KÖSZI) és az Evangélikus Középiskolai Kollégiummal együttműködve valósult meg.

Ifjúságivezető-képzőTáborok
Előző bejegyzés
Megszomjaztak, és mi inni adtunk nekik – KÖSZI Koktélbár a Szélrózsán
Következő bejegyzés
Állati jó KÖSZI Napvető kalandtábor
keyboard_arrow_up