Megújult templomban tartották a 71. KÖSZI Megálló istentiszteletet advent kezdetén

Budapest – 2017. december 3-án a Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség temploma adott otthont a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) 71. Megálló istentiszteletének. Különleges esemény volt, mivel a templom felújítása óta ez volt az első az istentiszteletek sorában. Az igehirdető Bolba Márta volt, a liturgiai szolgálatot Lénárt Viktor végezte.

71. KÖSZI Megálló istentisztelet

Advent első vasárnapja értékes alkalom volt az elmélyülésre és lelki töltekezésre. Eljött a hála ideje: hála a felújított templomért, a meglévő, illetve a most induló szolgálatért. Hála a közösségért, a hitért, az egyházért – ezt alapozta meg az igehirdetés is.

Bolba Márta igehirdetésének alapigéje (Lk 3,1-6) hű képet ad a kor politikai-hatalmi viszonyairól. A császár keze messzire elér. Viszont Istennél és az ő szavánál soha senki sem lehet hatalmasabb! És Isten szólt! Keresztelő Jánoshoz szólt a pusztában. A puszta nem véletlen, hanem egy jelkép. Mi kell Isten szavának meghallásához? Meg kell üresíteni magunkat. A kártékony és hiábavaló dolgoktól meg kell szabadulnunk, hogy az Úr szavának meghallására tudjunk koncentrálni. És ahol Isten szól, ott nagy dolgok történnek! János nem volt kedves, bizony kemény szavakat szórt, de az emberek mégis mentek hozzá. Megtérésre szólított és a megtérés keresztségét hirdette. Jézus is elment hozzá és megkeresztelkedett. A bűntelen magára vette a bűnt, hogy közösséget vállaljon velünk, emellett példát is mutatott számunkra. Ahol Jézus van, ott közösségünk van vele, és könnyebb elhordozni a terheket, megértjük, mit kell tennünk.

Az igeszakasz második fele arra hív: készítsünk sima és egyenes utat az Úr számára. Amit tudunk és amire tehetségünk van, tegyük meg szeretetben az Isten országának építésére. Ha ez így működik köztünk, akkor minden halandó meglátja az Isten országát. Ha megértjük szavát és aszerint cselekszünk, rendeződik a hivatásunk és az életünk!

A Megálló istentiszteletet ezúttal is szeretetvendégség követte, melyet most a Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség szervezett az ünnepi esemény alkalmából. Megújult, könnyebb szívvel térhettünk haza, reménnyel töltekezhettünk fel, és így várhatjuk advent további vasárnapjait.

71. KÖSZI Megálló istentisztelet

Legközelebb december 17-én lesz KÖSZI Megálló istentisztelet az új helyszínen, a Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség Üllői úti templomában, a Szentkirályi utca 51-ben. Igét hirdet: Rihay Szabolcs. Szeretettel hívunk mindenkit!

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) által szervezett 71. KÖSZI Megálló istentisztelet a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Józsefvárosi Evangélikus Egyházközséggel együttműködésben valósult meg.

Megálló
Előző bejegyzés
Önként és dalolva – KÖSZI-est az EHE-n
Következő bejegyzés
8. KÖSZI Karácsony – Ismét együtt ünnepeltek a táborszervező egyesület tagjai
keyboard_arrow_up