Nem maradunk támasz nélkül – 82. KÖSZI Megálló istentisztelet Piliscsabán

Szöveg: Koknya Dorottya, fotó: Fabiny Blanka, Kelényi Zsolt

Piliscsaba – A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) Életfonal táborában együtt töltöttünk egy hosszú hétvégét, s igen intenzív élményekkel érkeztünk meg 2019. április 7-én a tábort lezáró Megálló istentiszteletre. Különleges alkalom volt ez azért is, mert az aszódi gyülekezet konfirmandusai is megtiszteltek minket jelenlétükkel, akik szintén a piliscsabai Béthel Evangélikus Missziói Otthonban töltötték a hétvégét.

Nem maradunk támasz nélkül – 82. KÖSZI Megálló istentisztelet Piliscsabán

A Megálló fiatalos, interaktív istentisztelet, melyen keresztény ifjúsági dalokat játszik a KÖSZI zenekara. Az örömteli éneklés jó alapot teremt az Istenre hangolódáshoz. Ez alkalommal is valóban átélhettük a megállás élményét: aznap délelőtt technikai akadályok miatt le kellett küzdeni a csúszást és a programátszervezést. S mégis, amikor végre együtt ültünk az istentiszteleten, mindenkinek sikerült igazán megállnia és csak az igazán fontosra figyelnie.

Megállni. Szűcs Tamara református lelkész, az idei KÖSZI Életfonal tábor lelki vezetője prédikációjában Barabás történetét elevenítette fel. Az aznapra kijelölt szakasz és üzenete – „Dönts okosan!” – kiválóan illett a tábor témájához.

A hétvége folyamán sokat beszélgettünk a döntésekről: néhányat időnként nehéz meghozni – hogyan kaphatunk ehhez segítséget, milyen szempontok és támpontok adhatnak útmutatást? A Megállón Szűcs Tamara segítségével átgondolhattuk, hogy vannak olyan döntések, még akár nagy kérdések is, melyeket halogathatunk. De van egy válasz, melyet a leghatározottabban meg kell adnunk, és döntést kell hoznunk a kérdésről: Jézussal vagy Jézus nélkül éljük le az életünket? Ezt a döntést egyszer határozottan meg kell hoznunk, ugyanakkor napról napra újra döntenünk kell Krisztus mellett. Nem maradunk azonban támasz nélkül, nem árva hang vagyunk a Barabást kiabáló tömegben. A megváltás a támaszunk, a hit, hogy ha az alapvető döntést meghoztuk, Jézus mindig velünk lesz. Az hozzávezető úton pedig az irányíthat minket, ha hajlandók vagyunk befogadni szeretetét és támogatását.

A következő KÖSZI Megálló istentisztelet 2019. július 19-én 15 órakor lesz a Budapest-Zuglói Evangélikus Egyházközség templomában a KÖSZI Napvető mesetábor lezárásaként.

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület által szervezett 82. KÖSZI Megálló interaktív istentisztelet a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Megálló
Előző bejegyzés
Csillámtetkózás a KÖSZI-vel Cegléden
Következő bejegyzés
Pünkösdi Piknik – “Egyetértés legyen közöttetek Jézus Krisztus akarata szerint”
keyboard_arrow_up