83. KÖSZI Megálló istentisztelet

Szöveg: Bonnyai Zsuzsanna, Hajdú Kitti, fotó: Héder Borbála

Budapest – A Budapest-Zuglói Evangélikus Egyházközség templomában a KÖSZI Napvető mesetábor lezárásaként vehettek részt a gyerekek és fiatalok a 83. KÖSZI Megálló istentiszteleten 2019. július 19-én, amely ezúttal is egy élettel teli, interaktív alkalom volt.

83. KÖSZI Megálló istentisztelet

Érezz rá! – Ez volt az idei KÖSZI Napvető mesetábor mottója, ahol a gyerekeket az érzelmek világába kalauzolták el a táborvezetők. A tábor lelki vezetője, Bonnyai Zsuzsanna által tartott táborzáró KÖSZI Megálló istentisztelet tematikája is ehhez kapcsolódott, hogy a gyerekek valami maradandót tudjanak hazavinni. A táborban a hét folyamán napról napra egy-egy érzelmet jártak körbe, az utolsó napra jutott a szeretet mint a legfontosabb érzelem, így a Megálló kiváló befejezése volt az utolsó napnak.

„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az Ő Egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (Jn 3,16)

Ebben az igében benne van a Biblia teljes üzenete: Isten szeretete, a teremtett világ, Jézus, a megváltás, az üdvösség. Egyenként is megérdemelnének egy-egy áhítatot ezek a témák. Bonnyai Zsuzsanna mégis megpróbálta összefoglalni, mi az, amit ebben nekünk elmond Isten. Dióhéj-evangélium, ez a másik neve. Ebben az evangéliumban benne van a lényeg ami nem más, minthogy Isten saját magát adta értünk Jézusban, mert nagyon szeret minket. De milyen is ez a szeretet? Körbevesz, átölel, velünk van, annyira csodálatos. Gyerekekkel alkottunk egy kört, mindannyian megfogtunk egy piros szalagot, ezen keresztül magyaráztam el nekik, őket is bevonva, hogy a szalag jelképezi Isten szeretetét és a nagy egészben, mi is egy rész vagyunk. A szalagból vihettek haza egy kis darabot, amit ebből az egészből vágtunk le. Emlékeztetőül, hogy a táborozók gondoljanak mindig erre a körre, erre az egészre, az egységre. Az Isten szeretete pontosan ilyen: közösségben és egyedül is megélhető. Útravalónak a táborozók megkapták, hogy őrizzék meg mindezt a szívükben azokkal az élményekkel, amiket a héten a táborban megtapasztaltak.

Bátran kijelenthetjük, hogy a tábor méltó lezárása volt a 83. KÖSZI Megálló istentisztelet, és az ott elhangzottakat nem csak a gyerekeknek, hanem nekünk is megéri haza vinni.

A következő KÖSZI Megálló istentiszteletek 2019. augusztus 10-én, majd 17-én 10:30-kor lesznek Piliscsabán, a Béthel Otthonban a KÖSZI Napvető élménytábor, illetve kalandtábor lezárásaként.

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) által szervezett 83. KÖSZI Megálló interaktív istentisztelet a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Megálló
Előző bejegyzés
Kaland az érzelmek világában – 23. KÖSZI Napvető mesetábor
Következő bejegyzés
„Jó dolgod legyen” – 84. KÖSZI Megálló istentisztelet
keyboard_arrow_up