A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme – 88. KÖSZI Megálló istentisztelet

Szöveg: Tihanyi Hanna
Fotó: Tóth Lilla

Zugló – 2020. július 10-én, a KÖSZI Napvető mesetábor lezárásaként rendezték meg a 88. KÖSZI Megálló istentiszteletet, amelyet Bonnyai Zsuzsanna, a tábor lelki vezetője tartott az Evangélikus Hittudományi Egyetem Kollégiumának kápolnájában. Az istentisztelet a tábor utolsó napjának témáját, a bölcsességet járta körül. A választott igeszakasz így szólt: „A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme.” (Péld 1,7a)

Ilyen volt a 88. KÖSZI Megálló istentisztelet

A tábor mottója „Állati kaland” volt. A mesékben megjelenő állatok tulajdonságait vették górcső alá. A reggeli áhítatokban is megjelentek a mesehősök által képviselt vonások, ezt követően kreatív- és drámafoglalkozások keretein belül mutatta meg a mesetábor csapata a gyermekeknek, hogy Isten nemcsak embereken, hanem állatokon és tárgyakon keresztül is megmutathatja erejét.

A Megálló istentisztelet meghitt légkörben zajlott. Bonnyai Zsuzsanna a pénteki témát Noé történetén keresztül mutatta be. A közös alkalmat még különlegesebbé varázsolta, hogy a kézműves foglalkozás alkotásait Zsuzska Franz Kett módszerével mutatta be, ezzel mélyebb összetartozást kialakítva a tábor résztvevői között.

A kisgyermekekre való tekintettel az istentisztelet elsősorban a beszélgetésre épült. Noé bízott az Úrban, de nem félelemmel, hanem tisztelettel vegyes alázattal fordult Isten felé. Isten kérésére minden külső nyomást figyelmen kívül hagyva megépítette a bárkát. A történet ezen pontján az egyik táborozó kisfiú a lelki vezetővel közösen lefektette a földre a bárkát. A táborozók a vezetőkkel együtt, kis állatok képében felszálltak a bárkára, utána hatalmas vihar kerekedett, amit együtt jelenítettek meg, kezük-lábuk, taps és csettintés segítségével. Ahogy a háborgó tenger egyre távolabb került, úgy egyre közelebb kerültek Istenhez és a vele kötött szövetséghez, amit a szivárvány jelképez.

A padlóképre pillantva azt láthattuk, hogy bár vannak viharok az életünkben, de mi a bárkában voltunk végig, Isten közelében, neki engedelmeskedve és Ő átsegített minket ezeken a nagy viharokon, sőt kapcsolatra, szövetségre lépett velünk. Lehetőségünk van arra, hogy erősítsük nap mint nap ezt a kapcsolatot, imádsággal és Biblia olvasásával.

A következő KÖSZI Megálló istentisztelet Piliscsabán lesz a Béthel Otthonban 2020. augusztus 1-én 10:00-kor, a 19. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor kölyök turnusának zárásaként.

88. Megálló istentisztelet - válogatás

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A 88. KÖSZI Megálló istentisztelet a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Megálló
Előző bejegyzés
Ilyen volt a 9. SZIVI Ifjúságivezető-képző tábor
Következő bejegyzés
KÖSZI rajz- és TikTok pályázat – eredményhirdetés
keyboard_arrow_up