Jó helyen jársz! – Megtartották a 89-90. KÖSZI Megálló istentiszteletet

Szöveg: Szebenszki Noémi
Fotó: György Anna és Józsa Dávid (Kölyök turnus), valamint Öskü Ármin és Szebenszki Emese (Kamasz turnus)

Piliscsaba – 2020. augusztus 1-én és 15-én, a KÖSZI Nyomkereső detektívtábor két turnusának lezárásaként rendezték meg a 89. és a 90. KÖSZI Megálló istentiszteletet, amelyet Bonnyai Zsuzsanna, a táborok lelki vezetője tartott a tábor helyszínéül szolgáló piliscsabai Béthel Otthonban.

Piliscsaba - Megtartották a 89-90. KÖSZI Megálló istentisztelet

Mindkét Megálló istentisztelet érzelmes, a táborozók korához igazított, életre szóló útravalóval szolgált. Az igehirdetés gyönyörűen keretbe foglalta az együtt töltött egy hetet és a tábor kulcsfontosságú üzenetét, mely reméljük, hogy minél több gyermek szívéhez eljutott: “Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (Jn 3, 16)

A KÖSZI táborok szellemisége átjárta a közösséget, érezni lehetett a nyitottságot, mely a vezetőkből, táborozókból áradt. A sok együtt töltött idő, a tartalmas beszélgetések, a közös játékok együttesen alakították felejthetetlen élménnyé a tábori hetet, ennek nyújtott megpihenő lezárást a Megálló istentisztelet. Bonnyai Zsuzsanna a záró istentisztelet középpontjába azt az örömhírt helyezte, hogy Isten egyszülött fiát adta értünk, és ha hiszünk benne, már itt a földön megtapasztalhatjuk körülölelő szeretetét. Az istentisztelet végeztével a táborozó gyerekek és fiatalok egy hosszú piros szalaggal a kezükben körbe álltak, így jelképezve a kialakult közösséget. A szalagot ezek után darabokra vágták és szétosztották, így mindenkinek maradt belőle egy darab, ami a csuklójukra kötve a szerető közösségre, a tábori barátokra és Isten gondviselésére emlékeztetheti őket. Nem könnyű feladat Istenről és Jézusról úgy beszélni, hogy a gyerekeknek is könnyen befogadható legyen, a szeretet azonban egy olyan közös nyelv, mely révén mindenki közel kerülhet Istenhez, hiszen “az Isten szeretet.” (1Jn 4,8) Látva a búcsúzás megható pillanatait és a sok könnyes arcot, a gyerekek és a vezetők számára egyaránt meghatározó élmény volt ez a tábor. Szomorúságra azonban nincs ok, hiszen az emlékek velünk maradnak és találkozunk még. A zárásképpen elhangzó, Zarándokének című dal szövege is erre buzdít minket: “Hiszen mindennap itt van, velünk marad. Újra szóljon ez a dal!”

Mindenkit szeretettel várunk a következő KÖSZI Megálló istentiszteleten 2020. október 25-én 10:30-kor, az 1. KÖSZI Titkos küldetés expedíciós tábor zárásaként.

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A 89-90. KÖSZI Megálló istentisztelet a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Megálló
Előző bejegyzés
Fény derült a titok nyitjára a 19. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor kamasz turnusában
Következő bejegyzés
Közlemény: A KÖSZI Titkos küldetés expedíciós táborának szervezése a koronavírus-járvány II. hulláma kapcsán
keyboard_arrow_up