Veszteségeink feldolgozásával foglalkoztak kamaszok a 9. KÖSZI Életfonal táborban

Piliscsaba – 2015. május 7-10. között rendezték meg a 9. KÖSZI Életfonal életvezetési tábort a piliscsabai Béthel Otthonban. A Nemes Anikó által vezetett, tinédzsereknek szóló tábor idén az „Ég Veled!” mottó köré szervezte a hosszú hétvége mondanivalóját.

A tábor négy napja alatt az életünk során megélt veszteségeket, fájdalmakat próbáltuk feldolgozni és választ találni a fiatalok kérdéseire. Életünk során nem csak tárgyi veszteségek érhetnek bennünket, hanem érzelmi, lelki és emberi veszteségek is életünk részei. Így kerültek elő olyan témák mint a szülők válása, a magány, a gyász, a szerelmi és a párkapcsolati csalódás. A beszélgetések alkalmával lehetőséget adtunk a tinédzsereknek arra, hogy megnyíljanak és őszintén beszélhessenek érzéseikről, kérdéseket tegyenek fel az őket foglalkoztató problémákról. A tábor lelki vezetője Szlaukó Orsolya evangélikus lelkésznő volt, aki összefogta az áhítatokat és megmutatta hogyan vegyük észre életünk kapaszkodóit a nehéz időszakokban.

A Kupaktanácsok, azaz kreatív–interaktív témafeldolgozások és az áhítatok alaposan körbejárták a tábor témáját, így az első napon a szerelmi, érzelmi, míg a második napon a baráti, családi veszteségekről beszélgettünk. A táborozók igazán nyitottak voltak és bátran osztották meg érzéseiket és vettek részt a kreatív feladatokban.

Az idei Életfonal tábor nem csak a témaválasztásában volt különleges, hanem abban is, hogy három tévéstáb is forgatott a helyszínen. Riportok, kisfilmek készültek a táborról, a gyerekekről, a hangulatról. A kisfilmek képet adtak arról is, hogy a Jóisten miképpen vezet ennyi fiatalt arra, hogy a szabadidejét áldozva, önkéntesként fiataloknak szervezzen tábort.

A két teljes tábori nap egy-egy délutánján Lénárt Réka, pszichológus és Seben Glórialelkész drámafoglalkozás keretében, dramatikus elemeket alkalmazva dolgozták fel a veszteségekkel kapcsolatos kérdéseket, melyek által egy másik aspektusból dolgozták fel a hosszú hétvége témáját.

A tábori reggeleket és estéket áhítatokkal tettük még bensőségessé, így indulhattunk neki feltöltődve a napnak és csendesedhettünk el a nap végén. A mély beszélgetéseken kívül a táborozók részesei lehettek az izgalmas éjszakai túrának, amikor a sötétben a csillagok mutattak utat a túrázóknak, a party játékok pedig remek alapul szolgáltak a Vándorbankett hangulatának, valamint a nagysikerű „KÖSZI-tábor, szeretlek!” program tette még színesebbé az utolsó estét.

Vasárnapra, a záróáhítat után a napsütéstől kipirult arcú, reggeli tornától és délutáni aerobictól, focitól felfrissült résztvevők egy sok nevetéssel és mély beszélgetéssel teli, családias hangulatú tábort tudhattak maguk mögött és vághattak neki az új hétnek.

A tavaszi Piliscsaba és a gyönyörűen zöldellő Béthel Otthon most is nagy szeretetettel fogadta a csapatot, amit ezúton is hálásan köszönünk az intézmény vezetőjének, Varga Gábornak és feleségének, Zsuzsa néninek.

A KÖSZI csapata már lelkesen készül következő táborára, a 19. KÖSZI Napvető kaland, illetve KÖSZI Napvető kreatív táborokra, melyet ezúttal is Piliscsabán, a Béthel Otthonban szervezünk meg 3-8. gyerekeknek és 7-12. osztályos fiataloknak. A táborokra már lehet jelentkezni a www.koszi.net oldalon!

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

A 9. KÖSZI Életfonal életvezetési tábor a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület és a Szívvel-Lélekkel Alapítvány szervezésében, illetve az Európai Unió ESZA programjának „Zsókavár utcai akcióterület III. ütemű fejlesztése szociális célú városrehabilitáció témában” című projekt keretében valósult meg.

ÉletfonalTáborok
Előző bejegyzés
36. Megálló interaktív istentisztelet – Igaz tanulság a hamis tanúságról
Következő bejegyzés
KÖSZI a MEÖT pünkösdi vigíliáján
keyboard_arrow_up