Ilyen volt a 9. SZIVI Ifjúságivezető-képző tábor

Szöveg: Ságody Réka
Fotó: Tóth Lilla, Kevély Máté

Budapest – 2020. július 5–11. között rendezte meg a Szívvel-Lélekkel Alapítvány a 9. SZIVI ifjúságivezető-képző tábort Budapesten az Evangélikus Középiskolai Kollégiumban a KÖSZI ifjú táborszervező-jelöltjeinek.

Ilyen volt a 9. SZIVI Ifjúságivezető-képző tábor

A 9. SZIVI Ifjúságivezető-képző tábort idén is, mint az elmúlt két évben, a KÖSZI Napvető mesetáborával egy időben tartották. A képzés táborvezetője idén Koknya Dorottya volt, rajta kívül még Halász Endre és Tóth Lilla trénerként segítették a képzősöket. Természetesen az ifisek is amiben tudták, támogatták a vezetőket. Idén kettő másodéves, valamint öt elsőéves ifis vett részt a képzésen, azzal a szándékkal érkeztek mind, hogy minél több dolgot tanulhassanak a táborvezetésről, és segítsék a táborvezetők munkáját.

A képzés egy nappal korábban kezdődött, mint a KÖSZI Napvető mesetábor, így segíthettünk a tábor vezetőinek az utolsó simítások elvégzésében, és közösen átbeszéltük a tábor menetét. Minden délelőtt és délután voltak képzéseink, amelyeken évfolyam szerint vettünk részt. Esténként, miután a táborozók hazamentek, közös csapatépítő lazítást tartottunk színes programokkal. Olykor egy-egy tartalmas közös beszélgetés, éneklés keretében, máskor pedig egy érdekes portyával a városban, ahol közösen kellett megoldanunk feladatokat, ezzel is közelebb hozva minket egymáshoz. Ez alatt az egy hét alatt nem csak a tudásunk bővült a tábor szervezéssel kapcsolatban, hanem megtanultunk együtt, egy csapatként dolgozni, rengeteg jó élményt és új barátot szereztünk.

A másodéveseknek volt még egy nagy feladata: a tábor folyamán hospitálniuk kellett két programon. Ez azt jelenti, hogy meg kellett figyelniük az adott programot, és jegyzeteket kellett készíteniük az észrevételeikről, tapasztalataikról. Amellett, hogy izgalmas kihívást jelentett a feladat, néha igen fárasztó volt, hiszen minden apró részletre igyekeztünk figyelni, ugyanakkor nagyon hasznos is, hiszen olyan helyzeteket, megoldásokat láthattunk, amikre sokat építhetünk a későbbi programszervezésekben és -vezetésekben.

Utolsó estére szintén a másodévesek feladata volt egy programmal készülni, ahol csapatként kellett együtt dolgoznunk. A program elemei között voltak ügyességi, valamint fejtörő játékok is, így a képzés minden résztvevője aktívan ki tudta venni a részét, és segíteni tudtuk egymást – amellett, hogy remekül szórakoztunk.

A hét végére nagyon jól együtt tudtunk dolgozni az ifis csapattal, segítettük egymást, amiben csak tudtuk. Mindenképpen izgalmas és értékes program volt, amelyben nem csak praktikus tudással, hanem élményekkel, tapasztalatokkal és barátokkal lettünk gazdagabbak.

9. SZIVI Ifjúságivezető-képző tábor-VÁLOGATÁS

***

A 9. SZIVI Ifjúságivezető-képző tábor a Szívvel – Lélekkel a Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány szervezésében, a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesülettel együttműködve valósult meg.

Ifjúságivezető-képzőTáborok
Előző bejegyzés
Egy mesés hét története – megtartottuk a 24. KÖSZI Napvető mesetábort
Következő bejegyzés
A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme – 88. KÖSZI Megálló istentisztelet
keyboard_arrow_up