A szeretet láthatatlan fonalai – Megtartottuk a 91. KÖSZI Megálló istentiszteletet

Budapest–Zugló – 2021. július 2-án, a 25. KÖSZI Napvető mesetábor lezárásaként rendeztük meg a 91. KÖSZI Megálló istentiszteletet, amelyen Endreffy Kornélia, a tábor lelki vezetője hirdetett igét. Az istentisztelet a tábor napi témáit fogta össze és a közösségben rejlő erőt járta körbe. A választott igeszakasz így szólt: „Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai.” (1Kor 12,27)

91. KÖSZI Megálló istentisztelet

Az idei Napvető mesetábor mottója „Szemfüles érzékeink” volt, így minden egyes nap újabb érzékszervet jártak körül a tábor résztvevői. A tábor önkéntes csapata áhitatokon és kiscsoportos foglalkozások, az úgy nevezett Kupaktanácsok keretein belül ismertette meg a gyerekekkel, hogy az adott érzékszervek milyen funkciót töltenek be az életben, illetve arra is kitértek, hogy a Jóisten milyen egyéb feladatokkal látta el egyes érzékeinket. A hallás napján szó volt arról, hogyan legyen fülünk süket a veszekedésre, a látás napján hangsúlyt kapott, hogy merjük meglátni azt is, amikor segítségre szorul a másik. A tapintás napján pedig nem csak a kézzelfogható tapintásról beszélgettek a résztvevők, hanem Isten láthatatlan kezéről, amiről a Szentírás így ír: „Minden oldalról körülfogtál, kezedet rajtam tartod.” (Zsolt, 139,5)

A Megálló istentisztelet központi gondolata az a láthatatlan fonal volt, ami összeköt minket Istennel és egymással. A szeretet láthatatlan fonala, ami a hét során láthatóvá, tapinthatóvá, ízlelhetővé és hallhatóvá is vált. Látható egymás mosolyában, hallható egymás kacagásában, ízlelhető a közösen készített süteményben és tapintható az ölelésekben. Az ötödik érzékszervvel is érezhető volt Isten jelenléte, ugyanis a 25. KÖSZI Napvető mesetábor helyszínéül a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Középiskola szolgált, aminek gyönyörűen gondozott kertjében a táborozók élvezhették a virágok és fák illatát is.

A záróalkalmon a vezetők a gyerekekkel közösen egy szívet alkottak, kezükben fonalakkal, amelyek a kialakult barátságokat, együtt átélt élményeket, a szeretet érzékszervekkel is észlelhető mozzanatait jelképezte. A fonalak végül a szív közepén összecsomózódtak, ezáltal szemmel már nem voltak láthatóak, kézzel már nem voltak tapinthatóak, de továbbra is érezhető volt a hét végére összekovácsolódott csodálatos közösség. A szív közepén Isten állt, akiből kiindulnak a szeretet láthatatlan fonalai és behálózzák a világot.

A Megálló fő üzenetét a közösen alkotott szív jelképezte, ami egyben megjelenítette a választott igeszakasz üzenetét is. „Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai.” Az alsó tagozatos korosztálynak megfelelően interaktív módon zajlott a beszélgetés arról, hogy ahogyan szaglás nélkül nincsen ízlelés, úgy a közösen töltött hét alatt alkotott közösségnek is minden egyes tagjára szükség van.

A következő KÖSZI Megálló istentisztelet Piliscsabán lesz a Béthel Otthonban 2021. július 24-én 10:00-kor, a 20. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor Kölyök (1.) turnusának zárásaként.

91. KÖSZI Megálló istentisztelet - válogatás

***
Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A 91. KÖSZI Megálló istentisztelet a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Megálló
Előző bejegyzés
Szemfüles érzékeink – Megtartottuk a 25. KÖSZI Napvető mesetábort!
Következő bejegyzés
Újra együtt! – Piliscsabán rendeztük meg a 20. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor Kölyök turnusát
keyboard_arrow_up