“Mint a forrás, melyből nem fogy ki a víz” – Ilyen volt a 98. KÖSZI Megálló istentisztelet

Szöveg: Hegedüs Botond
Képek: Vida Zsófia

Piliscsaba – 2022. július 30-án megtartottuk Piliscsabán a 21. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor Kölyök turnusának zárásaként a 98. KÖSZI Megálló istentiszteletet. A lelkészi szolgálatot Bonnyai Zsuzska, a tábor lelki vezetője tartotta. A tábor mottója “Vitorlát bonts!” volt, így a hét folyamán különböző vizes történetekkel foglalkoztunk a Bibliából, míg esténként az áhítatokon bibliai változástörténetekről hallhattunk.

98. KÖSZI Megálló istentisztelet

Az istentiszteletet a tábor nagy kedvence, a Meghívtál, hogy vízre lépjek című dallal kezdtük, majd egy közösen elmondott bűnvalló ima és a feloldozás után az Áldjátok az Urat!-tal folytattuk együttlétünket.

A prédikáció alapigéjének Zsuzska a következőt választotta:

“Az Úr vezet majd szüntelen; kopár földön is jól tart téged, és csontjaidat megerősíti. Olyan leszel, mint a jól öntözött kert, mint a forrás, amelyből nem fogy ki a víz.”
(Ézs 58, 11)

“Oldjuk el a hajókötelet! Vár ránk életünk óceánja!” kezdte prédikációját Zsuzska, aki arról beszélt, hogy ha Istennél van a hajónk kormánya, életünk biztonságban van. Ezután azzal folytatta, hogy reméli, az áhítatok alatt közel éreztük magunkat Istenhez, és azt kívánja, hogy ez a közelség megmaradjon a tábor után is a szürke hétköznapokban.

“Persze van olyan, amikor nem lesz ez így, türelmetlenek, bunkók, feleselősek leszünk. És szépen lassan sündisznóvá válunk…” folytatta gondolatmenetét, majd hozzáfűzte, hogy bár a sünik próbálhatnak kedvesek lenni, végül mindig megszúrják a másikat a tüskéikkel. Erre megoldásként egyetlen egy dolgot tudott csak mondani: Isten. Hagynunk kell, hogy Isten bennünk is változásokat vihessen végbe, hogy úgy viselkedjünk a másikkal, ahogy szeretnénk, hogy velünk is viselkedjenek.

Végül a közös ima és áldás után a szokásos záróéneket, a Zarándokéneket énekeltük el. Az éneklés közben pedig végiggondolhattuk a mögöttünk lévő tábor történéseit, és sokan érezhettük, ahogy ennek hatására és a búcsúzás gondolatára egyre nő a gombóc a torkunkban.

98. KÖSZI Megálló Istentisztelet

A következő KÖSZI Megálló istentisztelet 2022. augusztus 13-án, a 21. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor Kamasz turnusának zárásaként lesz megtartva Piliscsabán a Béthel Otthonban.

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A 98. KÖSZI Megálló istentisztelet a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Megálló
Előző bejegyzés
Vitorlát bontottunk a 21. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor Kölyök turnusában!
Következő bejegyzés
Vitorlát bonts! – Megtartottuk a 21. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor Kamasz turnusát
keyboard_arrow_up