Közösség. Öröm. Szeretet. Imádság. – Ilyen volt a 99. KÖSZI Megálló istentisztelet

Szöveg: Kovács Péter
Képek: Vida Zsófia

Piliscsaba – 2022. augusztus 13-án nagy izgalommal és jókedvvel vettünk részt a 99. KÖSZI Megálló istentiszteleten, melyet az élményekkel teli 21. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor Kamasz turnusának zárásaként tartott Wächter Baldó, a tábor lelki vezetője Piliscsabán, a Béthel Otthonban. Az igehirdetés középpontjában az a kérdés állt, hogyan érhetjük el életünkben a változást.

99. KÖSZI Megálló istentisztelet

Közösség. Öröm. Szeretet. Imádság. Ezek hatották át az idei nyári táborunk mindennapjait, ott voltak a fűszálakban, lélegzetekben, mosolyokban, minden dalban. Bár elmentünk onnan a végén, egy darabka a szívünkből ott maradt, örökre ott marad.

A tábor végén a hagyományokhoz hűen a KÖSZI Megálló istentiszteleten vehettünk részt, melynek alapigéje a következő volt:

„A tizenegy tanítvány pedig elment Galileába arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket. És amikor meglátták őt, leborultak előtte, némelyek azonban kételkedtek. Jézus pedig hozzájuk lépett, és így szólt: Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.”
(Máté evangéliuma 28, 16-20)

Küldetésünk van! Küldetésünk, hogy tanúságot tegyünk Istenről az itt tapasztalt szeretet továbbadása által. Egy küldetés azonban mindig kételyekbe rángatja az embert és ez így van rendjén, szabad kételkedni. A tanítványok is kételkedtek, mindenki szokott. Jézus viszont soha nem kételkedik bennünk. Ha azt érezzük, hogy magunkra hagy, akkor jusson eszünkbe, hogy megígérte, soha nem tesz ilyet. Kinek hiszünk, az érzéseinknek, vagy Neki?

Van lehetőségünk arra, hogy megosszuk másokkal azt, amit Jézusból tapasztaltunk, amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj. Jézussal hajózni kalandos, felemelő és soha nem fogy el a hely. Persze jönnek viharok, amitől megijedünk, és a fedélzeten sem csak tétlenül téblábolunk, hiszen feladatot kaptunk, ami nem mindig könnyű. Viszont nem egyedül kell elvégeznünk, kapunk segítséget Tőle és a legénységtől is. Soha ne felejtsd el és add tovább, hogy Jézus mindig veled van. Akkor is veled van, amikor csak melletted áll, és akkor is, mikor besegít, ha hagyod Neki.

Küldetésünk tehát az, hogy tovább adjuk ezt a jó hírt és életünkkel is tanúságot tegyünk arról, hogy Jézus hajójában vagyunk. Egy utazásban veszünk részt, melynek a vége az lesz, hogy partot érünk és kiszállunk Isten országába, az örök boldogságba. Addig pedig Jézussal és a társainkkal együtt mindent kibírunk, hisz támogatjuk egymást. Így már nem is olyan nehéz, nem igaz?

99. KÖSZI Megálló Istentisztelet

A következő KÖSZI Megálló istentiszteletet 2022. október 31-én, a 2. KÖSZI Titkos küldetés expedíciós tábor zárásaként tartjuk meg Piliscsabán, a Béthel Otthonban.

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A 99. KÖSZI Megálló istentisztelet a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Megálló
Előző bejegyzés
Vitorlát bonts! – Megtartottuk a 21. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor Kamasz turnusát
Következő bejegyzés
Latin hangulatú piliscsabai napok – Ilyen volt a 2. KÖSZI Titkos küldetés expedíciós tábor
keyboard_arrow_up