Az ember nem gép! – Megtartották a 107. KÖSZI Megálló istentiszteletet

Budapest – A 2024. február 11-i Megálló istentisztelet csodálatos hangulatban zárta a konferencia formában megvalósult budapesti KÖSZI Téli berek évindító napokat. Rihay Szabolcs lelkész humort sem nélkülözve, elgondolkodtatóan beszélt Isten és ember, valamint ember és gép viszonyáról.

Az MEE kápolnájában megvalósuló istentisztelet igehirdetésének központi témája az volt, hogy miként őrizhetjük meg emberségünket a modern világban is, és hogy miért érdemes erre aktívan törekednünk. Szó volt arról is, hogy kell-e tartanunk a mesterséges intelligenciáról, és hogy emberként miért vagyunk különbek a legnagyszerűbb számítógépnél is. 

 

Rihay Szabolcs a beszédet sok humorral fűszerezte, miközben értékes gondolatokat osztott meg arról, hogy az emberi lét és az emberi kapcsolatok egyedülálló jelentőséggel bírnak, és sosem pótolhatók. A technológia fejlődése és egyre növekvő szerepe mellett sem feledkezhetünk meg arról, hogy a teljesítménynél fontosabb értékeket is hordozunk magukban, hangsúlyozta.

 

Az istentiszteleten való részvétel lehetőséget adott arra, hogy elgondolkozzunk az ember és gép viszonyának saját életünkre gyakorolt hatásairól, és mélyebben megértsük az emberi lét lényegét. Az istentiszteleten résztvevők örömmel fogadták a frappáns és inspiráló gondolatokat, így az este méltó lezárása volt egy komoly témát feldolgozó eseménysorozatnak.

 

Várunk titeket szeretettel a következő Megállón!
Időpont: 2024.04.07 – 10:45
Helyszín: Béthel Otthon, Piliscsaba

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról, és önkéntes lehetőségeinkről!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

Megálló
Előző bejegyzés
Az ember nem gép!
Következő bejegyzés
„Generációk viharában” – Ilyen volt a 16. KÖSZI Életfonal életvezetési tábor
keyboard_arrow_up