Kőbányán járt a KÖSZI

Budapest – 2014. november 30-án, advent első vasárnapján a Kőbányai Evangélikus Egyházközség szeretetvendégségén vett részt a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért. Az önkéntesség témájában Kristell Caballero Saucedo, a Phiren Amenca Egyesült Államokból érkezett önkéntese, valamint Kelényi Zsolt, a KÖSZI elnöke tartott előadást, majd kerekasztal-beszélgetést.

Kristell sok fényképpel színesített előadást tartott hazájáról, és a Phiren Amenca nagy, nemzetközi önkéntes hálózatát mutatta be nekünk, melynek ő is részese, és amelynek keretében 1 éven keresztül Budapesten vesz részt egy programban. Kelényi Zsolt a hazai önkéntességről, illetve a KÖSZI, mint a gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozó szervezet mindennapjairól, működéséről, szépségeiről és nehézségeiről beszélt. 

Előadóink érdekes kérdéseket kaptak a hallgatóságtól is. Szó volt többek között arról, hogy sokan úgy önkénteskednek, hogy azt nem is tudatosítják magukban, hiszen az is önkéntesség, ha egy templomtakarításban, vagy szeretetvendégség előkészítésében, süteménykészítésben veszünk részt. Viszont egy táborban önkénteskedő fiatal ugyan önként, önzetlenül vállalja, amit vállal, de az csak akkor működik jól, ha azt elkötelezetten, lelkiismeretesen teszi. 

Elhangzott, hogy érdemes az önkénteseket képezni, felkészíteni arra a munkára, amit vállalnak, de oda kell figyelni arra, hogy mindenki csak annyit vállaljon, ami még számára nem megterhelő, amit lelkiismerettel és örömmel el tud végezni. Kelényi Zsolt mesélt arról is, hogy a KÖSZI-ben erre milyen jó gyakorlatok vannak.

Az este kötetlen beszélgetéssel zárult finom sütemények és tea kíséretében. Köszönjük Benkóczy Péternek és a Kőbányai Gyülekezetnek az ismételt meghívást. Örömmel vettünk részt még szeptemberben a Jelen-Lét Családi Napon programjainkkal és lelkes önkénteseinkkel. Bízunk benne, hogy még sok ilyen közös programon dolgozhatunk együtt a Kőbányai Evangélikus Gyülekezettel.

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) részvétele a Kőbányai Evangélikus Egyházközség szeretetvendégségén a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Egyéb
Előző bejegyzés
ADJ EGY NAPOT! 31. – Megálló istentisztelet a KÖSZI szervezésében
Következő bejegyzés
Papa, mama, gyerekek, csupa szív, szeretet! – 32. Megálló interaktív istentisztelet a KÖSZI szervezésében
keyboard_arrow_up