Re:akció – KÖSZI Koktélbár a Csillagponton

Debrecen – A KÖSZI önkénteseinek jóvoltából ismét testi és lelki felfrissülésben lehetett része 2017. július 25–29. között azoknak, akik ellátogattak az idei Csillagpont Református Ifjúsági Találkozóra. Malík Mátyás vezetésével a KÖSZI Koktélbár idén 14 féle alkoholmentes koktéllal, frissítőkkel, kávéval és egy kis gondolatébresztéssel, motivációval, s talán ami a legfontosabb, egy kis odafigyeléssel várta a szomjas fesztiválozókat.

KÖSZI Koktélbár a Csillagponton 2017

Re:formálj! Ez volt a 2017-es debreceni Csillagpont mottója, amelyen a KÖSZI Koktélbár is képviseltette magát hűsítő italaival és különféle kávékkal. A július 25-29. között megrendezett ifjúsági találkozón 600 önkéntes dolgozott és közel négyezren vettek részt. Nagy számok, amelyekkel nagy felelősség is járt. Igazi impulzusvihar volt számomra az esemény, és hihetetlen lelki feltöltődést adott.

Re:gisztráció

Re:gisztráció, láthattuk egyre gyakrabban a feliratot, ahogy egyre csak közeledtünk Debrecen belvárosához. A táblák és a nyilak, amelyek a Csillagpontot hirdették, s eligazításként szolgáltak egyre csak szaporodtak. Már a bejelentkezéskor érezhettük a különleges légkört, ami az Böszörményi úti campuson alakult ki erre a néhány napra. Bárhova mentünk, mindenki mosolygott ránk, és örömmel fogadták kis csapatunkat. Úgy látszott, egy tökéletes hétnek nézünk elébe.

Re:ttenet

A Re:ttenet, már a találkozót megelőző előkészítő napokon beütött. Óriási vihar kerekedett ugyanis, ám szerencsére még az esőből is ki tudtuk hozni a legjobbat. A szervezők és az önkéntesek, a sok jó ember kis helyen is elfér elvét követve, összegyűltünk egy tető alatt, s a vihar ideje alatt mindenki elfoglalta magát. Voltak, akik megörökítették a pillanatot az otthoniaknak, sokan beszédbe elegyedtek a mellettük levőkkel, de az igazi áldott hangulat akkor alakult ki, amikor néhányan énekelni kezdtek a monoton zúgásra. Éreztük, hogy bár nem így képzeltük el a napot, mégis jó helyen vagyunk, élveztük az együttlétet.

Re:akció

Re:agálnunk kellett az előállt helyzetekre mielőbb. Az éppen kialakulóban levő közösség erejét mutatta például, amikor egy közelben felállított sátor egyszer csak összedőlt, és abban a másodpercben több ember is odafutott, hogy még időben mentse a menthetőt. A legtöbb segítséget nyújtó nem ismerte egymást. Azt sem tudták, kinek a lakhelyét mentik éppen, de gondolkodás nélkül cselekedett mindenki. Ezt a tempót és hozzáállást pedig a hét végéig tartottuk.

Re:mény

Re:ménykedtünk azonban, hogy a hét további részében kisüt majd a nap, és szerencsére így is lett. Később már nem ilyen problémáink voltak, sőt már csak nevettünk, amikor egy nap harmadszorra kellett elmenni bevásárolni, hisz időjárás ide, időjárás oda, a koktélok nagyon fogytak, az emberek pedig örömmel jártak hozzánk vissza.

Re:jtek

Ezzel a szóval is jellemezhettük volna a KÖSZI Koktélbárt. Egy olyan tér volt a Csillagpont nyüzsgésében, ahol bárki megtalálhatta a helyét mindentől függetlenül. Lehetett este, reggel, jöhetett a vendégünk bármelyik kontinensről, mi mindig ott voltunk. Ha kellett, nyugodt környezetként egy kiscsoportos beszélgetésnek adtunk helyet, vagy olyan zenét szolgáltattunk, amely még egy püspökhelyettes tetszését is elnyerte, de az is előfordult, hogy az esti fáradalmak után már egyszerűen csak együtt táncoltunk a hozzánk betérő testi vagy lelki felfrissülést váró vendégekkel.

Re:laxálás

Re:laxálás helye lehetett bárkinek a KÖSZI Koktélbár, hiszen a koktélválasztó molinó kérdéseit megválaszolva, amit a héten mi csak hangulattérkép névvel illettünk, mindenki megtalálhatta a kedvének megfelelő koktélt, de sokan választották speciális napi koktélajánlatainkat is. Többen több mindent végigkóstoltak, akadtak olyanok, akik a kedvencüket megtalálva minden nap visszajöttek, s volt olyan is, aki pusztán a koktél mellé járó lelki felfrissülést adó alátét miatt választott egy-egy italt.

Re:zdülések

Minden apró rezdülésre figyeltünk, hogy jobbá tehessük a helyünket és annak légkörét. Bár első alkalommal megijedtünk, amikor hirtelen majdnem százan szerettek volna nálunk vásárolni, azonban felnőttünk ehhez az eddig nem tapasztalt méretű feladathoz, kialakítottuk a rendszerünket és vettük az akadályt. Egy dolog azonban állandó volt: a zeneszó. Talán ez vonzotta az embereket? Nem tudjuk, de azt igen, hogy szerettek hozzánk jönni.

Re:ndben ment minden

A KÖSZI koktélbárja helyt állt, sőt volt olyan betévedő vendég is, aki mit sem sejtve megkérdezte, hogy van-e állandó helyünk Budapesten, mert szívesen ellátogatna hozzánk. Az ötlet minket is gondolkodóba ejtett, de ez a jövő zenéje. Addig is ajánlottuk vendégünknek a KÖSZI táborait és a Megálló istentiszteletet. A csillagpontos áhítatok mellett a találkozó ideje alatt megtartottuk minden nap délben a saját áhítatunkat is, melyek során kicsit megpihentünk, és egymásra figyelve töltődtünk fel pár magvas gondolat és gitáros ének mellett.

Re:ggel

Az utolsó napon már mindnyájan tudtuk, hogy valami megváltozott. Egy csodás hét véghez érkeztünk, és ezzel az érzéssel énekeltünk közösen a záró istentiszteleten. A tömeg hangja elsöprő volt, olyan, amelyet nem lehet leírni szavakkal. A világ minden pontjáról érkeztek résztvevők, de éneklés közben eltűntek a határok, egyek voltunk. Azonban ahogy minden másnak, az idei Csillagpontnak is véget kellett érnie.

Re:formálj!

Már így indultunk neki, hisz a koktélbáros csapat átlagéletkora a korábbi két évhez képest jelentősen csökkent. Megpróbáltuk egész héten a legjobbat adni magunkból, hátha ezzel sikerül a hozzánk betérő fiatalok életét, gondolkodásmódját vagy akár csak a napját kicsit jobbá tennünk. Hiszen ha egy embert boldogabbá tettünk, akkor már nem volt hiába. És hátha ő is hazavitt magával olyan gondolatokat, melyekkel ő is tovább reformálhat.

KÖSZI Koktélbár - Csillagpont 2017

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) részvétele a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozón a Magyarországi Református Egyház és a Szívvel-Lélekkel Alapítvány együttműködésével valósult meg.

Koktélbár
Előző bejegyzés
61. KÖSZI Megálló istentisztelet a kegyelemről
Következő bejegyzés
Egy újonc táborvezető emlékei a 21. KÖSZI Napvető kreatív táborból
keyboard_arrow_up