A legbiztosabb töltőállomás – KÖSZI Koktélbár a Csillagponton

Szöveg: Bacsur Fanni Ildikó, Bonnyai Zsuzsanna, Tihanyi Hanna; fotó: Tóth Lilla Eszter

Debrecen – A KÖSZI Koktélbár ismét fontos közösségi helyszínként szerepelt az idei Csillagpont Református Ifjúsági Találkozón, 2019. július 23–27. között. A 17 éves Tóth Lilla Eszter vezette a 21 fős csapatot, akik idén is jókedvvel és szeretettel készítették a különböző alkoholmentes hűsítőket és frissítőket a fesztivál résztvevőinek, akik két program között vagy egy áttáncolt koncert után látogatták meg a KÖSZI Koktélbár hangulatos standját.

KÖRBEVESZ. Ez volt a 2019-es Csillagpont mottója. Ezt a feliratot lehetett olvasni a kivetítőkön, a pólókon és a programfüzeteken is. De mi is pontosan az, ami körbevett bennünket ezen a héten?

A közösség. A fesztivál közel 700 fős önkéntes gárdáját erősítette a KÖSZI Koktélbár csapata. A már összeszokott társasághoz idén is új tagok csatlakoztak, akiknek köszönhetően új közösség is született a debreceni találkozó alatt. Ehhez az idei Csillagpont témája is passzolt, hiszen az a közösség és az egység gondolata köré épült. A hét során, ahogy egyre mélyebbre ástunk a két fogalom jelentésrétegeiben, úgy váltak a Csillagpont résztvevői – és velük együtt mi is – egyre összetartóbb közösséggé. A csapat napról napra gördülékenyebben dolgozott együtt, a hét végére már félszavakból is megértettük egymást.

A Koktélbár igazi közösségi térré vált, ahol régi barátok találkozhattak vagy új barátságok születhettek. Ahol családok pihenhettek meg vagy a Rapid Randin megismerkedett fiatalok folytathatták beszélgetéseiket.

A jókedv. A csapatot idén a megszokottnál is fiatalabb átlagéletkor jellemezte, ám ez nem jelentett gondot az idősebbek számára sem, mivel lelkesedésből és jókedvből nem volt hiány. Jól éreztük magunkat egymás társaságában, a jókedv pedig ragadós. A KÖSZI Koktélbárban mindenki mosolyogva közeledett a másikhoz, és ez a vendégekre is hatással lehetett. Esténként Just Dance várta a hozzánk érkezőket, amely remek döntésnek bizonyult: estéről estére egyre többen érkeztek táncolni, énekelni és nem utolsó sorban jókedvűen szórakozni hozzánk.

Az egymásra figyelés. Jókedvnek tehát nem voltunk híján, és ennek egyik oka az, hogy a csapattal mindig próbáltuk egymás munkáját megkönnyítve végezni a saját feladatunkat. Nem kellett kétszer szólni, ha elfogyott az ananászlé, valaki mindig vitte az utántöltést, de attól sem kellett félnünk, hogy segítség nélkül maradunk a legforgalmasabb órákban. Volt, aki tovább bennmaradt vagy visszaállt dolgozni csak azért, hogy kisegítse a többiek munkáját. Ott segítettük egymást, ahol csak tudtuk, ha pedig probléma adódott – márpedig adódott – valaki mindig cselekedett, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki az adott helyzetből. Így kerültek fel percek alatt színes égősorok a Koktélbár falaira, és így világítottak a telefonok vakui a koktélt készítő csapattagoknak az áramszünetek idején, amelyek az éjszakai órákban értek minket.

Próbáltunk mindig odafigyelni egymásra, és együtt vagy éppen külön-külön odafigyelni Istenre is. Délelőttönként a Koktélbár összes önkéntesével közösen indítottuk a napot. Reggeli áhítatok keretein belül csendesedtünk el, figyeltünk Isten szavára és adtunk hálát énekkel és imádsággal. A főelőadások és esti áhitatok ideje alatt pedig Koktélbárunk zárva tartott, így a résztvevőkkel együtt mi is elmélyedhettünk Isten igéjében.

A közös cél. A Koktélbár egész csapatának egy célja volt, hogy minél több gyereket és fiatalt körbevegyen a debreceni találkozó alkalmával az a hangulat, azok az érzések, amelyek minket is közelebb vontak Istenhez. Rengeteg élményt, beszélgetést és megújult hitet kaptunk. Szeretnénk mindezt tovább is adni, éppen ezért a Koktélbár bevételéből a költségek levonása után megmaradt részt a KÖSZI táborok rászoruló gyermekeinek támogatására fordítjuk, ahol a fiatalok találkozhatnak egymással és Istennel is.

Isten. Végtelen hosszú listát lehetne készíteni arról, valójában mennyi fantasztikus élmény mennyi csodálatos ember vett minket körül a 2019-es Csillagponton. Azonban a legfontosabb szereplő, aki körülvett és napról napra körülvesz minket: az Isten. Ő az, aki miatt több mint 3000 fiatal gyűlt össze a fesztivál idején, aki jókedvvel töltötte be napjainkat, aki végig segített a közös célunkra fókuszálni és aki erőt adott ahhoz, hogy mindig oda tudjunk figyelni egymásra is.

Az idei Csillagpont főelőadásai alkalmat nyújtottak arra, hogy feltegyük megfáradt lelkünket Isten töltőjére. Miközben az aksink szintje egyre emelkedett, ráébredhettünk arra, hogy Isten, akárcsak egy hordozható powerbank, bárhol és bármikor új erőt tud adni mindazoknak, akik csatlakozni szeretnének hozzá. Ő az, aki nemcsak a találkozó ideje alatt, hanem mindig ott van, betölt és körbevesz minket hatalmas irgalmával és szeretetével. Reméljük, mi is egy ilyen feltöltőpont lehettünk a Csillagpont résztvevői számára.

KÖSZI Koktélbár - Csillagpont 2019. - válogatás

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) részvétele a Csillagpont – Református Ifjúsági Találkozón a Magyarországi Református Egyház és a Szívvel-Lélekkel Alapítvány együttműködésével valósult meg.

Koktélbár
Előző bejegyzés
Vívd meg a csatáidat! – 23. KÖSZI Napvető kalandtábor
Következő bejegyzés
Játék és misszió – Gyerekfoglalkozást tartott a KÖSZI a 2019-es országos evangelizáción
keyboard_arrow_up