Debrecenbe kéne menni – KÖSZI Koktélbár a Csillagponton

Szöveg: Tóth Csilla Réka
Fotó: Albert Antónia, Jánosi Szabina, Keveházi D. Sámuel, Tihanyi Hanna

Debrecen – Az idei Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó a már-már otthonának nevezhető Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumában zajlott 2021. július 27. és 31. között. A KÖSZI Koktélbárt idén is Tóth Lilla vezette, aki szívvel-lélekkel irányította és segítette a 17 főből álló önkéntes csapatunkat. Az idei Csillagpont szabadON mottójához több programmal is csatlakoztunk: versíró versenyt hirdettünk a szabadság témájában, este mindenki szabadon rophatta a táncot a Just Dance videók segítségével, az érdeklődők kreatív módon szabadulhattak meg problémáiktól és részt vehettek Szabad nyelv című dalszöveg kvízünkön is.

Koktélbár a Csillagponton 2021

SZABADON. Az esemény sok dolog miatt különleges volt mindannyiunk számára: a folytonos bizonytalanság után nem volt garantált, hogy a szokásos formájában megtartható-e  majd a fesztivál. Pont ezért volt ideális a szabadON mottó, ami tökéletes képet ad arról, hogy mi jellemezte a fesztivál 4 napját: nyitottság, szeretet, és Isten. 

Felpezsdítő. A KÖSZI Koktélbár idén is nagy szeretettel várta a felpezsdülni vágyó fiatalokat különféle italokkal és programokkal. Legyen szó egy koktélról, ami ihletet ad egy vershez, és feltölt energiával két Just Dance tánc között, vagy a dalszöveg kvízről, amiben angolról magyarra lefordított dalszöveg-részletek alapján kellett felismerniük a versenyzőknek a híres slágereket.  

A nagy koktélválasztó kérdéseire válaszolva mindenki megtalálhatta, hogy melyik koktél illik legjobban az aktuális hangulatához. Szíved tervekkel teli valaki iránt? Remény koktélunk pont neked való! Csurig vagy örömmel? Válaszd Hála koktélunkat! Idén a legnépszerűbb frissítők a bágyadtaknak ajánlott Felpezsdítő és Az erő veled van koktélok, valamint az aggodalmaskodóknak járó Megoldóképlet koktél és a sebzett szívűek Szerelmi vigasz koktélja volt, ami megmutatta, hogy az elmúlt időszak mindenki számára nehéz volt. Mi mégis reméljük, hogy az italokhoz járó alátétek – amik a koktél hangulatához kapcsolódó egyedi tanácsot, idézetet, Igét vagy ajánlást tartalmaz – segítettek vendégeinknek.  

Lehetőségünk volt jelképes és kreatív módon megszabadulni a problémáinktól, így a Koktélbárt felszabadulva tudtuk elhagyni, de ha valakinek társasozni volt kedve egy ital fogyasztása mellett, azt is megtehette nálunk.

Versben szabadon. Versíró versenyt is hirdettünk idén a szabadság témájára. Köszönjük még egyszer mindenkinek, aki részt vett ebben, csodálatos művek érkeztek be, ezekből szeretnénk veletek megosztani egyet.

Amikor az úton az öröm az itiner,
mikor fejemben csak a csend csivitel,
mikor békességbe karolva ballagok,
akkor érzem: szabad vagyok.

Amikor otthon mosoly ölel át,
mikor a hála készít vacsorát,
ha forgolódás nélkül elalhatok,
akkor érzem: szabad vagyok.

És ha mindezt összedöntve szíven szúr a bánat,
félve kérdem: ennyi lennék, csak egy rabja a világnak?
De ha Te mondod, hogy hozzád tartozom,
semmi kétség: szabad vagyok, tudom.

(Pápai Balázs, 2021. 07. 28.)

Szabadság vándorai. A Csillagpont résztvevői kicsit megfogyatkozva, de annál nagyobb jókedvvel és szeretettel vettek részt a találkozón. A KÖSZI Koktélbárt idén 4 műszakvezető felügyelte, Tóth Lilla főszervező, Bonnyai Zsuzska, Tihanyi Hanna és Keveházi D. Sámuel, akik az egész fesztivál ideje alatt segítették az éppen bent dolgozó önkénteseket.  Megbújtak közöttünk a  régi motorosok, de bőven akadtak újoncok is, így vidámságból és az odaadásból idén sem szenvedtünk hiányt. A kis közösségünk napról-napra egyre közelebb került egymáshoz, szorosabb barátságok szövődtek, és mindemellett mindenkor számíthattunk egymásra. Ha kellett, beálltunk a legforgalmasabb időszakban, még ha nem is voltunk beosztva, odafigyeltünk arra, hogy mindenki ivott és evett-e a nagy melegben, egyszóval mintha már egy család lettünk volna. Én – és szerintem minden munkatársam nevében beszélhetek – ezt az érzelmi hullámvasutakkal teli hetet sokáig fogom még a szívemben hordozni. 

Hála. Nemcsak egymásnak lehettünk hálásak, hanem a vendégeknek is, akik között rengeteg új barátot véltünk felfedezni a fesztivál végére. Jó volt látni, hogy néhányan mindennap vagy akár naponta többször is visszajártak, sőt valakinek szinte már a törzshelyévé vált a KÖSZI Koktélbár. Sokszor  azok a kedves szavak és mosolyok töltöttek fel minket erővel, ilyenkor jön rá az ember, hogy miért is éri meg önkéntesnek lenni. Ezek az apró dolgok vannak a legnagyobb hatással ránk, ezek maradnak örök emléknek, ezért éri meg ezt csinálni. 

Belső Béke. A reggeli és esti áhítatok segítségével mindannyian kiléphettünk a stresszes gondolataink köréből, és le tudtunk nyugodni, a közös éneklések pedig valósággal felszabadították az embert. A kiscsoportos beszélgetésekkel mindenki elmélyíthette az áhitat üzenetét. Valóban úgy érezhettük, hogy az Úr Lelke ott van velünk, erőt ad, segít, hogy a vállalt feladatainkat sikeresen végrehajtsuk, úgy, hogy az alábbi igevers üzenete megvalósuljon: “Az Úr pedig a Lélek, és ahol az Úr Lelke, ott a szabadság.” (2Kor 3,17)

KÖSZI Koktélbár - Csillagpont 2021

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A KÖSZI Koktélbár a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Koktélbár
Előző bejegyzés
Viszály helyett békesség – Megrendeztük a 20. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor Kamasz turnusát
Következő bejegyzés
A híd, ami összeköt – Sajtóközlemény a KÖSZI Egyesület 10. születésnapja alkalmából
keyboard_arrow_up