Shakerrel és jeges frissítőkkel várta vendégeit a KÖSZI koktélbár a Szélrózsán

Mátrafüred, Mátra Kemping, Sástó – Tizennégyféle alkoholmentes koktélt, lelki felfrissülést és barátságos hangulatú pihenőhelyet kínált a KÖSZI koktélbár a 11. Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozón 2016. július 27–31. között. Amikor a Mátra hűsítő szellője nem volt elegendő a látogatóknak a felfrissüléshez, mixereik professzionális koktélreceptek alapján keverték ki a hűs, jeges italokat, és a szakadó eső elől bemenekülve is fiatalokkal és zenével telt meg a sátor.

KÖSZI Koktélbár a Szélrózsán 2016

A tavalyi Csillagpont Református Ifjúsági Találkozón mutatkozott be először a KÖSZI koktélbár. Az ötlet a fiatalok koktélok iránti vonzalmán alapszik; a KÖSZI-é természetesen szigorúan alkoholmentes verzió, amely jéggel gazdagon megrakva a nyári melegben a szomjoltásra legalkalmasabb italnak bizonyult. A professzionális elkészítés és kiszolgálás elsajátításáért a fiatal mixerek Nagy Gábornak mondhatnak köszönetet, aki idén is gondoskodott a „szakmai” vezetésről. Friss menta zöldje, ízletes szirupok zamata, a lime illatos fanyarsága és behűtött tejszín várta a shakerben a szomjas vendégeket.

Koktélok és lelki felfrissülés

Az érdeklődők azonban nemcsak a közismert koktélok népszerű kínálata és az összetevők alapján választhattak: a koktélbár egy kis lelki felfrissüléssel és tartalmi mondanivalóval is szolgált a vendégeknek. Így az italok mindegyike egy-egy jellegzetes lelkiállapotnak, hangulatnak megfelelő fantázianevet is kapott. Választani lehetett többek között Hála, Szerelmi vigasz, Megoldóképlet, Kék madár vagy éppen Belső béke koktélok közül. A koktélbár sátrába belépők egy plakátra rajzolt játék segítségével gyorsan kideríthették, melyik hűsítő ital passzol az éppen aktuális hangulatukhoz.

A koktélokhoz ajándékképpen koktélalátétet is kaptak, amelyen a hangulathoz illő könyv-, zene- vagy filmajánló, bibliai ige, idézet, jó tanács vagy éppen gyakorlat szerepelt Horváthné Pellionisz Petra tollából. Remélhetőleg a testi felfrissülésen kívül többeknek sikerült egy éppen kapóra jövő ötlettel vagy gondolatébresztő tanáccsal szolgálni a megfelelő pillanatban. De olyan is előfordult, hogy vállalkozó kedvű vendégek a saját koktéljukat állították össze, vagy éppen ők tanították meg saját koktélreceptjüket a mixereknek.

A barátságos kiszolgálásnak, a fiatalos hangulatnak köszönhetően a tartalmi programokkal szolgáló Fel(nem)nőtt sátorhoz tartozó KÖSZI koktélbárt a legtöbbször megtöltötték a kamaszok és a fiatal felnőttek, sőt munkájukért köszönet illet számos ifjú segítőt is. A nagyszerű csapatmunka és a sok jókedvű fiatal az esős órákban is feledtette a nehézségeket. Örömmel látva a visszatérő vendégeket, a koktélbár szeretne a jövőben újabb és újabb rendezvényeken bemutatkozni. Köszönet a Szélrózsa szervezőinek – elsősorban a részlegért felelős vezetőnek, Szlaukó Orsolyának –, hogy lehetővé tették a megjelenést a fesztiválon.

KÖSZI Koktélbár a 11. Szélrózsán - teljes

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) részvétele a 11. Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozón a Magyarországi Evangélikus Egyház és a Szívvel-Lélekkel Alapítvány együttműködésével valósult meg.

Koktélbár
Előző bejegyzés
Tőled volt jó a 20. KÖSZI Napvető kreatív tábor!
Következő bejegyzés
Tőled volt jó a jubileumi 20. KÖSZI Napvető kalandtábor!
keyboard_arrow_up