Megszomjaztak, és mi inni adtunk nekik – KÖSZI Koktélbár a Szélrózsán

Szöveg: Szucsák Előd, Tóth Lilla, fotó: Keveházi D. Sámuel

Bük – 2018. július 25–29. között rendezték meg a 12. Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozót a festői szépségű Bükön. A találkozó teljes idejére ismét kitelepült a KÖSZI Koktélbár is, hogy a hűsölni, pihenni vágyókat fogadja.

Megszomjaztak, és mi inni adtunk nekik – KÖSZI Koktélbár a Szélrózsán

A cím hallatán sokan gondolhatnak egy helyre, ahol színes lötyiket szolgálnak fel és többnyire alkohol is található az italokban. Valakinek ez egy ferde estét jelent a barátnőkkel vagy éppen egy ismeretlennel való találkozást. Ha minket kérdeztek csak egyet mondhatunk: KÖSZI. Hogy mit is jelent pontosan ez a szó?

Számunkra a legjobb barátokat, élményeket, táborokat és nem utolsósorban a Szélrózsán található koktélbárt. Az első mondatban említettünk „színes lötyit” meg valami „alkoholt”. Nálunk erről szó sincsen. Itt minőségi alapanyagokból készült, rendkívül finom, alkoholmentes koktélok készülnek, amelyeket önkéntesek állítanak elő és szolgálnak fel. Idén a nagy melegben rengeteg fiatal jött hozzánk, és álltak sorba a 14+1 fajta koktélért. Volt egy srác, aki rekorderként huszonnyolc koktélt is megivott. Sokat köszönhetünk neki, és minden vendégünknek, mivel a KÖSZI Koktélbárban kapott adományokkal számos fiatalnak segíthetünk. A KÖSZI Egyesület és a vele szorosan együttműködő Szívvel-Lélekkel Alapítvány már megalakulása óta gyűjt adományokat rászoruló gyerekek táboroztatására, akik mindig hatalmas élményeket gyűjtenek és befogadó barátokra is lelnek. Akoktélok finomsága talán ezzel is összefügghet.

Hogy milyen hangulat volt a KÖSZI Koktélbárban? A fiatalok napközben menő koncertek közepette, este pedig hangulatvilágítás és kellemes zene mellett szürcsölhették a koktélokat. Sokan úgy álltak a pult előtt, mint amikor fagyizni megyünk, és annyira széles a választék, hogy órák alatt se tudjuk eldönteni, hogy puncsosat vagy éppen csokisat kérünk. A KÖSZI Koktélbárban mindenki könnyen találhatott a hangulatához megfelelő koktélt. Hogyan lehetséges ez? A fantasztikus koktélválasztó plakátunk segítségével. A magunk között “hangulattérképnek” hívott molínón végighaladva mindig a hozzánk épp legjobban passzoló italt választhattuk ki, de aduászként sokan ittak ízesített, fagyis jegeskávét vagy hűsítő jegesteát is.

A titok azonban nem is ebben rejlik. Amitől más egy KÖSZI-koktél, az az, hogy lelkileg is felfrissít a hozzá járó, bibliai igét, versidézetet, dalrészletet tartalmazó koktélalátétnek köszönhetően. Itt is voltak csúcstartók, néhányan arra hajtottak, hogy az összesből megszerezzenek egyet, így napról napra várakozva tértek vissza hozzánk nemcsak a koktélt, hanem néhány jó szót is várva.

Beszélgetések, koncertek, váratlan helyzetek, régi és új barátok. Felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk ismét mindannyian a Szélrózsa során. Azáltal pedig, hogy adtunk és szolgáltunk másokat, még többet kaptunk.

KÖSZI Koktélbár - Szélrózsa - 2018 - válogatás

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) részvétele a 12. Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozón a Magyarországi Evangélikus Egyház és a Szívvel-Lélekkel Alapítvány együttműködésével valósult meg.

Koktélbár
Előző bejegyzés
Vízi olimpiától a pokrócmesékig – avagy KÖSZI Napvető médiatábor
Következő bejegyzés
KÖSZI-táborozóból táborvezetővé – 7. SZIVI ifjúságivezető-képző tábor
keyboard_arrow_up