Közöttetek van – KÖSZI Koktélbár a Szélrózsán

Szöveg: Bacsúr Fanni Ildikó
Fotók: Jánosi Szabina

Gyula – A KÖSZI Koktélbár ismét jelen volt a 2022. július 13–17. között Gyulán megrendezett Szélrózsa Evangélikus Ifjúsági Találkozón. A Koktélbár munkájában Tihanyi Hanna vezetésével összesen 18-an vettünk részt és bátran merjük állítani, hogy nem csak mi, de az összes résztvevő egy felejthetetlen időszakot tudhat maga mögött.

KÖSZI Koktélbár a Szélrózsán 2022

„Közöttetek van…” így hangzott az idei Szélrózsa mottója, amely igerészlet nem csak az áhítatok, de az egész találkozó hangulatának megalapozásában fontos szerepet játszott. Tekintsük is végig, hogy mi az, ami közöttünk volt az idei Szélrózsa találkozón és a KÖSZI Koktélbárban!

Isten országa

Ahogy Lukács evangéliumában olvashatjuk: „Azt sem mondhatják: Íme, itt, vagy íme, ott van! Mert az Isten országa közöttetek van!” (Lk 17,21). Az idei Szélrózsa fesztiválon valóban megtapasztalhattuk, milyen az, amikor Isten és Isten országa közöttünk van. Az áhítatok, beszélgetések, előadások mind segítettek megélni a találkozó mottójának értelmét, segítettek a lelki feltöltődésben. Matematikai képletekkel, hétköznapi példákkal szemléltették a lelkészek az igeverset, amely így mindannyiunk számára megfoghatóvá vált.

Új és régi barátok

A KÖSZI által szervezett táborok önkéntesei, a Koktélbárban serénykedő társaink és sok kedves fesztiválozó bukkant fel közöttünk az idei Szélrózsán, elmélyítve korábbi barátságokat és létrehozva újabbakat. Voltak visszatérő vendégeink is, akik szívesen beszélgettek velünk, míg elfogyasztották koktéljukat és olyan résztvevők is megfordultak a Koktélbárban, akik visszaemlékeztek a korábbi évek Szélrózsa és Csillagpont találkozóira, az akkor is felfrissítő koktélokra és beszélgetésekre. A felelevenített emlékekről vagy egy-egy áldott pillanatról gyakran hagytak a fesztiválozók apró szösszeneteket a KÖSZI-s hálafalon. A Koktélbár által szervezett programok, mint az esténként megrendezett Just Dance parti is hozzájárult ahhoz, hogy a Koktélbár önkéntesei és a fesztivál résztvevői együtt tölthessék idejüket: együtt táncolhattunk, beszélgethettünk és élvezhettük a Koktélbár hűsítő italait.

Bizalom

Míg mi bíztunk egymás munkájában, addig vendégeink bíztak koktéljainkban és abban, hogy üdítőek lesznek számukra a nagy melegben. Volt olyan résztvevő a találkozón, aki első koktéljának megválasztását a következőképpen indokolta: „Egy Bizalom koktélt szeretnék, egyszerűen azért, mert bízom abban, hogy nagyon jó munkát végeztek és finom koktélokat készítetek.” Koktélválasztónk segített vendégeinknek megtalálni a lelkiállapotukhoz, hangulatukhoz leginkább illő koktélt, azonban a vendégek egy része ennek ellenére is nehéznek találta a megfelelő koktél kiválasztását. Ilyenkor bízva bennünk, a KÖSZI Koktélbár önkénteseiben, tőlünk kérdezték meg, melyik koktélt ajánlanák, amelyben kedvenc összetevőjük szerepel.

Ötletesség, kreativitás

Bármilyen nehézség is érte a Koktélbár munkáját, az ötletesség és a kreativitás mindig kisegített minket a nehéz helyzetekben. Volt, hogy elfogytak az alapanyagok és a beszerzésig várni kellett még egy kis időt, mi azonban nem estünk kétségbe. Új koktélokat alkottunk és az ötletelés folyamán létrejött a lehetősége annak is, hogy a résztvevők saját elképzeléseik alapján, 3 választható alapanyagból, a segítségünkkel megalkothassák saját koktéljukat. A bátrabbak örömmel éltek is a „Csináld magad” koktél lehetőségével, így újabb koktélok születtek.

Türelem, szeretet, kedvesség

Hosszan lehetne sorolni azokat a pozitívumokat, amik önkéntes munkánkat és a kapcsolatunkat jellemezték. A csapatmunka olyan lényeges alapköveit tapasztalhattuk meg magunk között, mint az összetartozás, a támogatás és egymás segítése. A türelem, amellyel egymás felé fordultunk, a segítségnyújtások, amelyek nem csak egy-egy koktél elkészítésében, de lelki problémák megoldásában is megjelentek, illetve a rengeteg kedves és biztató szó szintén elősegítette, hogy a Koktélbáron belül is érezhessük, Isten köztünk van.

Ez a néhány nap tehát nem csak azért marad emlékezetes számunkra, mert időnk jelentős részét egymás között tölthettük, de azért is, mert jó barátságok születtek, mély beszélgetések részesei lehettünk, és mert mindez hozzájárult ahhoz, hogy Isten országát valóban közöttünk érezhessük.

KÖSZI Koktélbár - Szélrózsa 2022. - válogatás

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A KÖSZI Koktélbár részvétele a Szélrózsa Evangélikus Ifjúsági Találkozón a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Koktélbár
Előző bejegyzés
Mint a szép híves patakra – Ilyen volt a 97. KÖSZI Megálló Istentisztelet
Következő bejegyzés
Vitorlát bontottunk a 21. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor Kölyök turnusában!
keyboard_arrow_up