Megkezdődött a KÖSZI-nél is a tanév

Budapest – 2014. szeptember elején, igaz pár nappal az iskolások után, de a KÖSZI (Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért) is megnyitotta a 2014/15-ös tanévet, megkezdődött a programok tervezése. Kelényi Zsolt elnök vezetésével nyolc lelkes önkéntes gyűlt össze, hogy idén is sokszínű és érdekes témákat, táborokat, alkalmakat találjanak ki és szervezzenek meg kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A KÖSZI életében a 2014/15-ös év a megújulást is hordozza magában. Az elmúlt években láttuk, hogy melyek azok a programok tevékenységek, amelyeken szívesebben vesznek részt az odatévedt fiatalok, illetve a jól bejáratott szuper táborainknak is jót fog tenni egy kis felfrissülés. Ezeket figyelembe véve próbáltuk meg az évadot megtervezni és fejleszteni, illetve magunkat is, hiszen január óta szervezetfejlesztő alkalmakon tornáztatjuk az elménket, hogy minél több kreatív ötlettel gazdagítsuk a programjainkat. Ezeknek az összejöveteleknek az eredményeként sikerült már az idei szezonra is több érdekes ötletet beleszőni a már megszokott eseményeinkbe, hogy ezzel még több fiatalnak tudjunk lelki feltöltődést és értékes közösséget nyújtani.

Programjaink három részre oszthatóak: rendszeres alkalmakra, táborokra és alkalmi eseményekre. Legfontosabb alkalmunk a Megálló istentisztelet, amelyet ezek után is minden hónap utolsó előtti vasárnapján rendezünk meg, és idén egy állandó felelős, Halász Endre fogja koordinálni az egyes alkalmak főszervezőit, hogy még jobban összeszedett alkalmakon vehessenek részt az érdeklődők. A dráma szekció is átalakul, izgalmasabb és koherensebb lesz a tartalmi résszel, amely idén a Tízparancsolat témája köré épül fel, és aminek a kidolgozását Pellionisz Petrának, a KÖSZI kreatív tartalmi vezetőjének köszönhetjük. Az alkalmainkon új, mai értelmezésben beszélgetünk a parancsolatokról, kisebbeknek, nagyobbaknak és felnőtteknek egyszóval mindenkinek ajánljuk. Az első Megálló szeptember 21-én lesz 18.00 órakor a Deák téri evangélikus templomban, ahova szeretettel várunk mindenkit.

A Megállón kívül különböző gyülekezetek, iskolák és közösségek kerestek fel bennünket ottani rendezvényeken való részvételért, programjaik gazdagításáért. Az első szolgálatunk szeptember 27-én lesz Kőbányán, a Kőbányai Napok keretein belül, ahol egy sátorral a KÖSZI is jelen lesz.

Mint minden évben, a Csillagponton idén is tervezzük részvételünket legalább egy sátorral és számtalan lelkes önkéntesünkkel, hogy a fesztivál remek hangulatához és sokszínű programjaihoz mi is hozzájáruljunk.

Táboraink, mint eddig is, minden évszakban jelentkeznek. Őszi táborunk eddig a KÖSZI Tábortalálkozó nevet viselte, és célja az volt, hogy a téli, tavaszi és nyári táborok résztvevői ismét találkozhassanak. A gyerekek számára továbbra is fennáll a lehetőség a találkozásra, de a tábornak mostantól saját tematikája lesz, mely egy kedvelt tábori játékról, a nyomozós Kastélyjátékról kapta a témáját. Így lesz mostantól Nyomkereső készségfejlesztő tábor az alkalom neve, és a Kastélyjáték nem csak pár órás lesz, hanem november 14-16. között egy kis alvással és evéssel megszakítva, de egész hétvégén keresztül tartó izgalmas és szórakoztató játék várja a gyerekeket, fiatalokat. A tábor vezetője Szabó Adrienn lesz, aki már rutinos táboroztató önkénteseink között, a lelki vezetői feladatokat pedig Kadlecsik Zoltán soproni iskolalelkész vállalta.

Télen megszokott módon a Téli berek nevű táborban várjuk a gyerekeket egy kis kikapcsolódásra és feltöltődésre a félévi bizonyítványok kiosztása után, január 29 és február 1. között. Mint ahogy az elmúlt évben, idén is vándorol a helyszín, hátha most el tudunk kapni egy kis havat a szánkózni és hógolyózni vágyó gyerekek és vezetők számára.

Tavasszal a kamasz korosztályt várjuk szeretettel az Életfonal életvezetési táborunkba. Kamasznak lenni nem egyszerű, sem gyerek, sem pedig felnőtt szemmel. Ezzel a programsorozattal szeretnénk segíteni a fiataloknak, hogy jobban megismerjék magukat, egymást és környezetüket.

Nyári táboraink még friss élményként élhetnek a gyerekek emlékezetében, hiszen épp, hogy véget ért az augusztus, ami nálunk egyenlő a Napvető táborral, legyen az IFI vagy KÖLYÖK turnus. Természetesen jövőre is lesz hasonló időben és ugyanazon a helyen remélhetőleg sokkal nagyobb melegben, hogy a strandolás is program legyen.

Táboraink különlegessége, hogy az ország számos pontjáról érkeznek gyerekek, fiatalok, így lehetőséget kínál arra, hogy az ország két pontján élő táborozók is értékes barátai legyenek egymásnak. Erre az idei Napvető is remek alkalom volt, hiszen Debrecentől a felvidéki Ipolyságon át, Budapesten keresztül Pápáig számtalan fiatallal töltöttünk el egy hetet Piliscsabán, a Béthel vendégszeretetében.

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen vennének részt velünk együtt a következő Megálló szervezésében, esetleg szeretnének tagjai lenni a zenekarnak vagy a drámacsoportnak. E-mail címünk: koszi@koszi.net

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

Egyéb
Előző bejegyzés
„Csodákkal veszel körül minket…” avagy beszámoló 18. KÖSZI Napvető Kölyök táborról
Következő bejegyzés
„APÁM HITTE…” TE MIBEN HISZEL? – 29. Megálló istentisztelet a KÖSZI szervezésében
keyboard_arrow_up