MEÖT Piknik a LÖK-ben – Tudósítás egy KÖSZI-s önkéntes szemüvegén keresztül

Szöveg: Oláh Anna Réka

Fotó: MEÖT

 

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) Ifjúsági Bizottsága ismét megrendezte 2024. május 16-án a PIKNIK – Ökumenikus Zenés Istentiszteletet, aminek a lebonyolításában a KÖSZI két önkéntese is segített.

Ezen a kellemes májusi délutánon a Lágymányosi Ökumenikus Központ kertjében több egyházi felekezet zenekara is lehetőséget nyújtott dicsőítő énekeivel az imára és az elcsendesedésre. Igazi piknik módjára a résztvevők a fűben, pokrócokon és babzsákokon telepedhettek le a színpad előtt, a régi és új ismerősök kisebb csoportokba verődve mint közösségi élmény élhették át az eseményt. A KÖSZI-s önkéntesek fő feladata ugyan az érkezők regisztrálása volt, és emiatt egy kicsit távolabb elhelyezkedő asztalnál töltöttük az idő legnagyobb részét, a hangulatot így is teljesen átéreztük.

 

A zenei szolgálatot hat órakor kezdte az Ortodox zenekar, aminek a keleties hangzása és a tradicionális zenéje egészen különleges volt az én főleg gitáros dicsőítésekhez szokott fülemnek. Mivel több keresztény egyházból érkeztek résztvevők, ez sokak számára szintén újdonság lehetett. Ezt Dr. Khaled A. László metodista szuperintendens igehirdetése követte, aki szavaival a felekezetek közötti különbségeket áthidalva minden jelenlévőt meg tudott szólítani.

 

Ezután egy rövid szünetben a szervezők finom szendvicsekkel, vízzel és kávéval szolgáltak a résztvevőknek, külön gondot fordítva arra, hogy az ételérzékenyek se maradjanak éhesen. Ekkor nyílt lehetőség a beszélgetésre, új ismeretségek kialakítására a piknikezők számára, akik főleg fiatalok voltak, bár minden korosztály képviseltette magát.

 

Az este folyamán még két zenekar lépett fel. A MIX Zenekart (Metodista Ifjúsági Közösségének Szövetségének Zenekara) nem ijesztette el a közben szemerkélni kezdő eső, ami szerencsére hamarosan elállt. A fiatalokból álló zenekar könnyűzenei stílusban megzenésített imákat adott elő, ezzel élénkítve fel a hangulatot. Zárásképpen a szászrégeni református Sófár Zenekar adta elő békés és felemelő, népies stílusú dalait, ami pont illett a már sötét, nyugodt estéhez. Gondoskodtak arról, hogy ezzel a hangulattal eltelve, feltöltődve induljon útra mindenki. Mielőtt teljesen véget ért volna az esemény, még egy szeretetvendégség következett, és természetesen sokan ott maradtak még ismerőseikkel egy kötetlen beszélgetésre.

 

Az esemény számomra a töltekezést, a közösséghez tartozás élményét közvetítette, így szeretettel ajánlom mindenkinek a legközelebbi alkalmat, aki ezt szeretné megélni egy hétköznap délután.

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

Egyéb
Előző bejegyzés
Szeretet és tisztelet! – Megtartották a 108. KÖSZI Megálló istentiszteletet
Következő bejegyzés
KÖSZI a Kolorádó Fesztiválon – Tudósítás egy KÖSZI-s önkéntes szemüvegén keresztül
keyboard_arrow_up