Nincs karácsony KÖSZI nélkül!

Szerző: Nemes Anikó
Fotós: Makó Barbara

Nincs karácsony KÖSZI nélkül!

A KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület idén is tartott közös karácsonyozást 2023. december 16-án a KÖSZI-iroda melletti közösségi teremben, a Magyarországi Evangélikus Egyház Üllői úti székházában.

Nincs karácsony KÖSZI karácsony nélkül, legalábbis sokan így érzik, akik ehhez a közösséghez tartoznak. Immáron 13 éve került megrendezésre ádvent 2. hétvégéjén a hagyománnyá vált közös karácsonyozás. Sokan sakkoztak az idejükkel, hogy el tudjanak jönni, akár más fontos programot mondtak le, vagy volt, aki munkahelyi karácsony előtt beugrott, hogy meghallgassa az áhítatot.

Az évek során egész estés alkalomra nőtte ki magát a kis karácsonyozás, több önkéntes pedig már délután megkezdte a díszítést és forralt bor készítést, hogy megalapozzák a hangulatot. Hagyománnyá vált a batyus bál, vagyis, hogy mindenki egyféle finomsággal járul hozzá a közös vacsorához. Továbbá az idei évben is voltak apró ajándék meglepetések mindenkinek.

De mitől is olyan különleges a KÖSZI karácsony? Talán attól, hogy itt, ha csak egy délután erejéig is, de meg lehet állni és csak úgy élvezni az együtt töltött időt, bámulni az ádventi koszorú gyertyáit. Az adventi időszak második felében, aminek a várakozásról kellene szólnia, mindenki ezerrel rohan, próbálja trendi szóval élve „kimaxolni” az utolsó decemberi heteket, akár a munkahelyén, az egyetemen vagy egyéb teendőket bezsúfolni még a szünet előtt például az utolsó ajándékok megvételét. Továbbá mindig sokat éneklünk az Új ének és a Zarándokének énekeskönyvekből gitár és hegedűszó mellett, ami a nyári táborok hamisítatlan hangulatát idézi vissza. Az áhítat, pedig mindig az este csúcspontja, a választott ige pedig méltán emlékeztet minket arra, hogy a rohanós decemberi hetekben ne felejtsünk el megállni és belegondolni miről is szól az ádventi időszak valójában:

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű.” Mt 11,28-30

Hálás köszönet Makó Barbara önkéntesünknek, aki a Közösségi vezetőnk, hogy megszervezte és összefogta az alkalmat és Endreffy Kornéliának, aki betegsége ellenére is elintézte, hogy ne maradjunk áhítat nélkül. Valamint Kelényi Zsolt elnökünknek, hogy több mint 13 éve fáradhatatlanul vezeti az egyesületet. A KÖSZI valóban Tőled jó!

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszi hirlevel+subscribe@googlegroups.com

Karácsony
Előző bejegyzés
Önként és dalolva, idén is!
Következő bejegyzés
Az ember nem gép!
keyboard_arrow_up