Önként és dalolva – KÖSZI-est az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem kápolnájában ötödik alkalommal rendezte meg 2016. november 21-én a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért bemutatkozó estjét Önként és dalolva címmel. Az alkalom célja az volt, hogy az egyetem új hallgatói előtt bemutatkozhasson az egyesület, mint önkéntes fiatalokat összefogó és foglalkoztató szervezet.

Önként és dalolva – KÖSZI-est az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

Hétfőn este lelkes önkéntesekkel és kíváncsi teológushallgatókkal telt meg az Evangélikus Hittudományi Egyetem kápolnája, ahol Szabó Lilla, az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatója tartott áhítatot. Az est célja az volt, hogy az egyetem hallgatói megismerkedhessenek a szervezettel, az önkéntes munka lehetőségeivel és örömeivel. Mivel nem ez volt az első ilyen alkalom, több egyetemista is ismerősként köszöntötte a KÖSZI önkénteseit, de olyanok is sokan voltak, akikkel most találkoztunk először.

Legelőször az egyesület elnöke, Kelényi Zsolt köszöntötte mindazokat az érdeklődőket, akik megjelentek az eseményen, s néhány szóban bemutatta a KÖSZI-t és annak működését. Szó esett a szervezet történetéről, programjairól, köztük a havonta megtartott Megálló interaktív istentiszteletről, és természetesen a nagy népszerűségnek örvendő táborokról is. Az érdeklődők tudomást szerezhettek az egyesület távlati céljairól, valamint arról is, hogy hogyan csatlakozhatnak a KÖSZI munkájához, és mit profitálhatnak belőle.

A jelenlévő KÖSZI-tagok közül többen is elmondták, hogy miért is olyan nagy élmény számukra egy nyári tábor, aminek a megszervezése igen fáradságos, de az ott átélt katarzis sokszorosan kárpótol a befektetett munkáért.

Lénárt Viktor evangélikus lelkész többek között a gyülekezetépítésre való elhívásáról beszélt, valamint felhívta a figyelmet a teológushallgatók számának drasztikus csökkenésére. A megjelent fiatalokkal együtt arra a kérdésre kereste a választ, hogy ők, mint a jövő lelkészei, hogyan töltenék meg a teológiát új hallgatókkal? Beszélt továbbá mindazokról az alternatívákról és lehetőségekről, melyek hatékonyabbá tehetnék a gyülekezetépítést és az egyházon belüli aktívabb ifjúsági munkát.

Az est utolsó felvonása a csoportos együttműködést fejlesztő játékoké és a kötetlen beszélgetésé volt. A jó hangulatot pedig tovább fokozta az önkéntesek által készített forralt bor és természetesen a sok finom lekváros, kakaós és túrós palacsinta.

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

A KÖSZI által szervezett Önként és dalolva program a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és az Evangélikus Hittudományi Egyetemmel együttműködésben valósult meg.

KÖSZI-est
Előző bejegyzés
Születésre várva – Jubileumi Megálló istentisztelet advent előtt
Következő bejegyzés
7. KÖSZI-karácsony – Jubileumi év után
keyboard_arrow_up